Spatii comerciale, de depozitare / industriale sau de birouri de inchiriat din Municipiul Sibiu


Spatii comerciale, de depozitare / industriale sau de birouri de inchiriat din Municipiul Sibiu

Citiți și alte știri Imobiliare pe Ziarul Imobiliar

           O administrație foarte eficientă și transparentă a reușit să atragă la Sibiu numeroși investitori străini, mulți dintre aceștia activând în domeniul componentelor auto, companii precum Continental, Marquardt, Siemens sau Takata. Valoarea investițiilor străine directe nu este foarte mare, raportată la nivel național, sau la județul vecin (Brașov), care are investiții străine directe mult mai mari. Acest indicativ se ridică la valoarea de 893 de milioane de euro, față de nivelul de 2,132 miliarde de euro înregistrat în județul Brașov. Însă, chiar dacă valoarea investițiilor străine directe nu este foarte mare, datorită acestor investiții județul Sibiu înregistrează o rată a șomajului de doar 2,42 %. Până la urmă, marile companii străine sunt cei mai mari angajatori din județul Sibiu, ponderea angajaților acestora fiind destul de mare din totalul angajaților din județ.
           Parcul Industrial Vest, situat în vecinătatea aeroportului, dar și foarte aproape de autostradă, este un exemplu elocvent de infrastructură de afaceri pe care autoritățile locale l-au amenajat. Cert este că, Sibiul mai poate absorbi investiții de amploare, care să atragă mai mulți investitori în oraș și care la rândul lor să creeze multe locuri de muncă. Autoritățile locale se dovedesc a fi foarte prietenoase cu mediul de business, creând un climat propice dezvoltării afacerilor. Antreprenorii au nevoie însă și de spații corespunzătoare pentru desfășurarea activității lor, spații de care piața imobiliară a Sibiului le poate furniza spre închiriere. Fie că e vorba de spații comerciale, industriale, de depozitare sau de birouri, piața imobiliară sibiană poate furniza astfel de spații disponibile spre închiriere.
           Municipiul Sibiu are o zonă centrală foarte animată, această zonă fiind împânzită de magazine, cafenele, baruri, restaurante sau pensiuni turistice. O afacere bună ar fi amenajarea unui local în această zonă foarte intens frecventată. Pentru cei interesați de astfel de afaceri, un spațiu comercial de la demisolul unei clădiri istorice se închirează cu suma de 1,200 de euro pe lună. Spațiul are o suprafață utilă de 120 de metri pătrați, fiind amenajat cu boltă și cărămidă veche, restaurată. Acest spațiu dispune de grupuri sanitare și terasă, fiind pretabil pentru bar, cafenea sau cramă.
             Cine este interesat de închirierea de spații industriale sau de depozitare, în zona de est a orașului pot găsi diverse astfel de spații cu suprafețe cuprinse între 500 de metri pătrați și 22,000 de metri pătrați. Spațiile sunt racordate la toate utilitățile și se închirează cu suma lunară de 2 euro pe metru pătrat, la care se mai adaugă TVA.
            Piața imobiliară a Sibiului dispune și de foarte multe spații de birouri, pentru cei care doresc să își desfășoare activitatea în astfel de spații, cele mai pretabile activități fiind firme de contabilate, cabinet notariale sau de avocatură, mici firme de IT sau doar firme care au nevoie de un sediu social. Un spațiu frumos amenajat, din zona industrială Vest se închirează cu suma lunară de 5 euro pe metri pătrat, la care se mai adaugă TVA. Spațiul însumează o suprafață de 200 de metri pătrați de la etajul 2 al unei clădiri, acest spațiu fiind compartimentat în mai multe birouri separate.

/ Imobiliare /


https://www.ziarulimobiliar.ro/img/logo.png 02-07-2018 Spatii comerciale, de depozitare / industriale sau de birouri de inchiriat din Municipiul Sibiu

Arhiva

 November 2023
 July 2023
 June 2023
 March 2023
 February 2023
 January 2023
 November 2022
 October 2022
 August 2022
 July 2022
 February 2022
 January 2022
 December 2021
 February 2021
 January 2021
 December 2020
 November 2020
 October 2020
 July 2020
 May 2020
 September 2019
 May 2019
 March 2019
 February 2019
 January 2019
 August 2018
 July 2018
 June 2018
 May 2018
 April 2018