Programul „Prima Casă” devine "O familie, o casă"


Programul „Prima Casă” devine "O familie, o casă"
Sursa foto:

Cititi si alte stiri Imobiliare pe Ziarul Imobiliar.


     Senatul a adoptat astăzi un proiect de lege pentru modificarea radicală a programului “Prima Casă”.  Propunerea a venit din partea ministrului de finanţe Eugen Teodorovici şi prevede reducerea cu un punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu 2 sau mai mulţi copii.

     Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului  ”Prima casă” a fost aprobat de senat, precum şi pentru aprobarea unor măsuri de aplicare a acestuia.

     Proiectul a fost votat cu 72. 72 de voturi au fost “pentru” şi 10 abţineri.

     Programul a forst redenumit din „Prima casă” în "O familie, o casă".

 

• Introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului:

- la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăşi valoarea de 4500 lei;
- pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi valoarea de 7000 lei.

• Mandatarea pe lângă Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi a Fondului Român de Contragarantare în vederea emiterii de garanţii în numele şi în contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru achiziţia unei locuinţe în cadrul Programului.

• Menţinerea avansului minim de 5 % din preţul de achiziţie al locuinţei. Preţul de achiziţie a locuinţei este de maximum 70000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanţării garantate este de maximum 66500 EUR echivalent lei.

• Acordarea următoarelor subvenţii de dobândă:
- reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil.
- reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii.

• Refinanţarea creditelor obţinute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanţare, cu excepţia altor credite acordate în cadrul Programului.

     Proiectul a fost adoptat în Senat în calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

     Sursa: DIGI24


 

/ Imobiliare /


https://www.ziarulimobiliar.ro/img/logo.png 02-07-2018 Programul „Prima Casă” devine "O familie, o casă"

Arhiva

 July 2020
 May 2020
 September 2019
 May 2019
 March 2019
 February 2019
 January 2019
 August 2018
 July 2018
 June 2018
 May 2018
 April 2018