Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea Sectiunii publice a paginii web ZiarulImobiliar.ro (TCG)


Bine ati venit pe site-ul web ziarulimobiliar.ro, un serviciu oferit de SC REAL SOFT INVEST SRL, Str. Pedagogilor, nr. 22, Sibiu, Romania.

Prin crearea contului si publicarea de anunturi pe acest site, sunteti de acord cu valabilitatea, aplicabilitatea si respectarea prezentelor Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice a paginii web ziarulimobiliar.ro.

Prezentele Termeni si Conditii Generale vor fi actualizate periodic, fiind obligatia utilizatorilor de a verifica fiecare varianta atualizata. Utilizarea in continuare a site-ului ziarulimobiliar.ro reprezinta acceptarea in totalitate si neconditionata a variantei actualizate a Termenilor si Conditiilor Generale.

Sectiunea 1: Precizari generale

 1. ziarulimobiliar.ro opereaza baze de date accesibile prin Internet in care persoanele juridice si persoanele fizice care detin capacitatea legala deplina de a incheia acte juridice (denumite in continuare "utilizatori") pot insera gratis anunturi imobiliare (prin utilizarea functiei de publicare) si in care persoanele fizice si juridice amintite pot cauta anunturi prin intermediul functiei de cautare furnizate de pagina ziarulimobiliar.ro.
 2. ziarulimobiliar.ro este si un portal web pe care sunt postate informatii si analize ale redactiei proprii, precum si alte informatii preluate de la terti parteneri.
 3. Prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizare (TCG) se aplica in mod exclusiv relatiei dintre ziarulimobiliar.ro si utilizatorii care utilizeaza sectiunea publica a bazelor de date operate de ziarulimobiliar.ro. Termenii si conditiile unui participant care contravin prezentelor TCG sau care se abat de la acestea nu sunt valabile.
 4. Pentru utilizarea spatiului dedicat agentiilor imobiliare partenere se aplica Termenii si Conditiile Generale plus contractul comercial stabilit intre partile implicate. Utilizatorii platformei Imobil Pro pot exporta gratuit anunturile pe platforma ziuarulimobiliar.ro, conform conditiilor din contractul comercial si instructiunilor de pe platforma Imobil Pro.
 5. ziarulimobiliar.ro furnizeaza sub forma bazelor de date doar premisele tehnice, prin intermediul carora sunt transmise informatiile (anunturile), fara a exercita nicio influenta asupra continutului anunturilor. Este in special de subliniat ca site-ul ziarulimobiliar.ro nu reprezinta partea contractuala care intermediaza tranzactii imobiliare.
 6. ziarulimobiliar.ro nu este implicat in relatia dintre vanzator si partea interesata de achizitionare sau cumparator nici in calitate de intermediar, nici in calitate de parte contractuala sau reprezentant al unei parti contractuale.
 7. Contractele negociate ca urmare a unui anunt inserat pe ziarulimobiliar.ro vor fi incheiate si executate fara participarea ziarulimobiliar.ro.

Sectiunea 2: Descrierea serviciilor

 1. In conformitate cu prezentele Termeni si Conditii, ziarulimobiliar.ro are obligatia de a furniza un formular de inserare pentru anunturi, de a verifica corectitudinea anunturilor inserate prin intermediul formularului respectiv si de a asigura accesul la anunturile din bazele de date ziarulimobiliar.ro prin intermediul Internetului pentru o perioada de timp de 30 de zile. In cazul in care utilizatorul prelungeste valabilitatea anuntului, contractul se prelungeste pentru perioade successive de cate 30 de zile.
 2. Indreptatirea utilizatorilor de a utiliza pagina web ziarulimobiliar.ro si functiile acesteia exista numai in limitele stadiului actual al tehnologiei.
 3. ziarulimobiliar.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona temporar posibilitatile de inserare si de accesare a anunturilor, daca acest lucru este necesar datorita limitelor de capacitate, in scopul mentinerii sigurantei si a integritatii serverelor sau pentru implementarea masurilor tehnice si daca aceasta serveste unei executari corecte si corespunzatoare, sau imbunatatite, a prestatiilor contractuale datorate (lucrari de intretinere).
 4. In special, prin motive tehnice se intelege ca anunturile activate nu pot fi accesate sau pot fi accesate doar limitat (erori inopinate ale sistemului).
 5. ziarulimobiliar.ro a realizat si asigura servicii si informatii in mod gratuit tuturor celor care doresc sa se inregistreze sau doar sa acceseze portalul de la adresa www.ziarulimobiliar.ro. Alte servicii care vor fi implementate, in timp, in cadrul portalului sunt supuse acelorasi conditii, in afara de cazul in care acestea nu au conditii de folosire distinct formulate.
 6. Orice material postat pe site de utilizator (in orice format) va fi supus moderarii inainte sau dupa upload.
 7. Utilizatorul este de acord cu transmiterea anunturilor publice pe ziarulimobiliar.ro si catre site-urile afliliate Real Soft Invest SRL pentru a beneficia de o expunere mai mare. In acest scop Utilizatorul isi da acordul cu privire la transmiterea textului public al anuntului, a fotografiilor atasate la anunt cat si a datelor de contact publicate pe anuntul respectiv.
 8. Real Soft Invest SRL nu poate controla modul in care anunturile sunt afisate pe site-urile afiliate dar va face eforturi in asigurarea unei expuneri cat mai mari.

Sectiunea 3: Inregistrarea si contul de utilizator

 1. Inregistrarea este gratuita. Odata cu inregistrarea, utilizatorul si ziarulimobiliar.ro incheie un contract avand ca obiect utilizarea sectiunii publice a paginii web ziarulimobiliar.ro (denumit in continuare "contract de utilizare"). Un utilizator nu are nicio pretentie pentru incheierea contractului de utilizare.
 2. Se pot inregistra numai persoanele juridice si persoanele fizice care detin capacitatea deplina de a incheia acte juridice. In special, se interzice inregistrarea minorilor.
 3. Se pot inregistra doar persoanele care accepta Termenii si Conditiile Generale de utilizare a site-ului.
 4. Informatiile pe care trebuie sa la furnizeze un participant in timpul inregistrarii trebuie sa fie complete si corecte. Inregistrarea necesita o adresa de email valida. Utilizatorul este obligat sa aleaga o parola personala care trebuie pastrata secreta si nu trebuie dezvaluita tertilor.
 5. In cazul in care informatiile furnizate in timpul inregistrarii se modifica ulterior, utilizatorul este obligat sa actualizeze prompt respectivele informatii continute in contul de utilizator.
 6. Fiecare participant se poate inregistra o singura data pe pagina web ziarulimobiliar.ro. Este interzisa inregistrarea simultana a mai mult de un cont de utilizator, sub sanctiunea stergerii lor. Nu se permite eludarea acestei prevederi. Contul de utilizator nu este transferabil.
 7. ziarulimobiliar.ro isi rezerva dreptul de a sterge conturile de utilizator care au fost inactive pentru o perioada de 12 luni.
 8. ziarulimobiliar.ro isi rezerva dreptul de a sterge conturile de utilizator a caror adresa de email nu a fost confirmata in interval de 24 ore de la crearea contului. Confirmarea faptului ca adresa de email pe care a fost creat contul iti apartine se poate face accesand linkurile special introduse in emailurile prin care se anunta crearea contului si se cere confirmarea lui. Odata cu stergerea contului, se va sterge si tot continutul existent la acel moment in cont. Acest lucru poate insemna: informatii personale, anunturi salvate in cont, cautari salvate, anunturi platite pentru publicare pe site, dar nu numai. Fara o adresa de email valida si confirmata contul nu poate functiona la parametri optimi si in plus previne utilizarea adresei de email personale de catre persoane neautorizate.

9.La trimiterea unui formular de contact pentru o proprietate, cream un cont neconfirmat pe adresa de email introdusa in formular. Atunci cand vanzatorul raspunde acestui mesaj, trimitem pe email catre utilizator o notificare de mesaj nou care contine un link catre mesajul primit. La accesarea acestui link se confirma contul in care utilizatorul va putea vedea mesajul primit, impreuna cu istoricul tuturor conversatiilor purtate prin intermediul ziarulimobiliar.ro. Aceeasi procedura se aplica si in cazul mesajor privind inchirierea unui imobil.

10.ziarulimobiliar.ro nu este raspunzator pentru informatiile eronate introduse de utilizatori, pentru lipsa capacitatii depline de a incheia acte juridice si, in general, pentru orice informatie introdusa de utilizator si care nu corespunde realitatii.

Sectiunea 4: Inserarea si prelungirea anunturilor

 1. Un utilizator poate plasa anunturi in sectiunea publica paginii web ziarulimobiliar.ro doar daca este inregistrat si autentificat in contul de utilizator. O intrebuintare abuziva, in special prin utilizarea de multiple conturi de utilizator, da ziarulimobiliar.ro dreptul de a sterge listarile si contul si de a rezilia contractul de utilizare in mod exceptional, fara nicio procedura prealabila. In acest caz, ziarulimobiliar.ro nu este raspunzator de niciun prejudiciu direct ori indirect rezultat din stergerea contului.
 2. Modificarile aduse continutului unui anunt sunt gratuite si pot fi efectuate de ori cate ori este nevoie. Nu este permisa modificarea campurilor care definesc in mod unic anuntul. Aceste campuri sunt evidentiate printr-un icon specific care indica blocarea campului. 
 3. Un anunt poate fi oricand sters (daca a expirat sau nu a fost niciodata activat) sau oprit de la afisare de catre utilizator. In cazul in care un anunt este oprit, el nu se va mai afisa pe ziarulimobiliar.ro. Anuntul poate fi pornit doar in intervalul perioadei de 30 de zile de valabilitate si va fi afisat pe ziarulimobiliar.ro, pana la expirarea unei noi perioade de 30 de zile.
 4. Un anunt este valabil 30 de zile. La expirarea acestei perioade, anuntul va fi dezactivat si nu va mai fi afisat in lista de anunturi pe spatiul public al ziarulimobiliar.ro. Utilizatorul poate oricand edita sau reactiva anuntul, dupa expirarea perioadei de 30 de zile.
 5. Utilizatorii, si in special utilizatorii persoane juridice, nu pot posta niciun anunt daca nu au incheiat un contract de intermediere cu clientul sau un acord de publicare scris (inclusiv pe email) din partea acestuia. Orice incalcare a acestei reguli atrage exclusiv raspunderea utilizatorului in culpa.

Sectiunea 5: Stergerea anunturilor, restrictionarea, denuntarea unilaterala si alte masuri

 1. ziarulimobiliar.ro poate lua urmatoarele masuri daca exista suficiente indicii ca un utilizator a incalcat prevederile legale, drepturile tertilor sau prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) sau daca ziarulimobiliar.ro detine orice alt interes legitim:
 • stergerea anunturilor sau altor continuturi inserate pe ziarulimobiliar.ro;
 • intarzierea anunturilor sau altor continuturi inserate pe ziarulimobiliar.ro;
 • emiterea de avertismente catre utilizatori;
 • limitarea sau restrictionarea utilizarii paginii web ZiarulImobiliar.ro;
 • restrictionarea temporara a accesului utilizatorilor;
 • restrictionarea finala si definitiva a accesului utilizatorilor.
 • stergerea contului;

In selectarea masurii, ZiarulImobiliar.ro va tine cont de interesele legitime ale utilizatorului afectat, in special atunci cand exista indicii conform carora utilizatorul nu este responsabil pentru incalcare.

 1. ziarulimobiliar.ro poate sterge anunturile daca acestea aduc o incalcare la prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) (in special a prevederilor expuse in Sectiunea 7 nr. 1 - 14) sau a prevederilor legale, ori daca incalca drepturile unor terti prin continutul sau prin modul lor de prezentare.
 2. ziarulimobiliar.ro poate restrictiona in mod final si definitiv accesul unui participant la utilizarea paginii web ziarulimobiliar.ro, daca acesta a incalcat in mod repetat prezentele Termeni si Conditii Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) sau daca a facut acest lucru in circumstante deosebit de grave, sau daca exista alte motive importante.
 3. Atunci cand accesul unui participant este restrictionat, acesta nu mai poate utiliza pagina web ZiarulImobiliar.ro si nu mai poate inregistra un nou cont de utilizator.
 4. Utilizatorii pot oricand denunta unilateral contractul de utilizare. In acest scop, un utilizator poate solicita stergerea contului de utilizator oricand.
 5. Ziarulimobiliar.ro poate denunta unilateral acordul de utilizare oricand, cu un preaviz de denuntare unilaterala de 15 zile. Dreptul de restrictionare a accesului ramane neafectat.

Sectiunea 6: Modificari sau completari la Termenii si Conditiile Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG)

 1. ziarulimobiliar.ro are dreptul de a modifica Termenii si Conditiilor Generale pentru utilizarea sectiunii publice (TCG) oricand, fara dezvaluirea motivelor. Utilizarea in continuare a site-ului ziarulimobiliar.ro reprezinta acceptarea in totalitate si neconditionata a variantei actualizate a Termenilor si Conditiilor Generale.

Sectiunea 7: Cerinte privind continutul si aspectul anunturilor

 1. Utilizatorul are obligatia de a insera un anunt imobiliar numai in sectiunea prevazuta pentru acel tip de proprietate (apartamente, case/vile, terenuri; inchirieri sau vanzari).
 2. Utilizatorii au obligatia de a furniza informatii complete si corecte in ceea ce priveste proprietatea promovata (in special privind pretul si suprafetele). Este interzisa introducerea la anunturi, de informatii incorecte sau care genereaza confuzie (ex: pret, suprafata cu valoare incorecta: 1 EUR, 1 mp, pret/mp=pret total etc). Pretul este obligatoriu de completat.
 3. In timpul procesului de inserare, utilizatorul trebuie sa completeze campurile obligatorii, iar in masura in care cunoaste informatiile suplimentare cerute prin formularul de introducere sa completeze cat mai explicit aceste campuri.
 4. Nu este permisa publicitatea pentru mai mult de o proprietate pe anunt.
 5. Nu se admit anunturi succesive cu acelasi continut (anunturi duplicat).
 6. Anunturile pot fi ilustrate cu fotografii. Utilizatorul se obliga sa insereze in bazele de date ziarulimobiliar.ro numai acele fotografii pe care este autorizat sa le utilizeze fara restrictii si care nu sunt grevate de drepturi ale unor terti - in special de drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti. Fotografiile utilizate nu trebuie sa induca in eroare si trebuie sa reflecte starea actuala a proprietatii oferite in anunt. Introducerea de imagini poate reprezenta un factor determinant in procesul de vanzare/inchiriere. Este interzisa folosirea de imagini care nu are legatura cu proprietatea. Este interzisa folosirea de imagini care prezinta insemne(watermark, sigla, denumire sau altele) ale altor site-uri imobiliare concurente (Aici nu sunt incluse site-urile agentiilor care au contract comercial separat cu SC REAL SOFT INVEST SRL); Este interzisa introducerea unei imagini de mai multe ori (imagini duplicat).
 7. Anuntul nu poate incalca prevederile legale sau bunele moravuri prin formulare, continut, prezentare vizuala sau scopul urmarit. Este interzisa postarea de anunturi discriminatorii pe criteriul rasei, nationalitatii, limbii, religiei, sexului sau orientarii sexuale, etniei, categoriei sociale, convingerilor, varstei, dizabititatilor, bolilor cronice necontagioase, infectarii HIV, apartenetei la o categorie defavorizata sau oricaror alte situatii asimilabile.
 8. In general nu este permisa intr-un anunt includerea de legaturi spre pagini web externe sau spre alte surse externe de informatii. Legaturile in acest sens se refera si la pagini web neactivate (URL-uri) si parti ale acestora. Sunt exceptate legaturile spre imagini suplimentare ale proprietatilor gazduite extern, fisiere PDF sau prezentari multimedia, daca acestea contin informatii suplimentare privind proprietatea publicata (de ex. expertiza proprietatii, prezentare video etc.).
 9. In plus, nu este permisa includerea in anunturi a asa-numitelor numere ale liniilor telefonice (servicii cu valoare adaugata), care, atunci cand sunt apelate, au drept rezultat taxe telefonice mai ridicate pentru apelanti.
 10. Nu se admit anunturi cu continut ilegal, imoral, sau care nu au legatura cu tematica sitului.
 11. Nu se admit cuvinte obscene sau orice anunturi care ar putea leza interesele sau imaginea unei persoane fizice/juridice.
 12. Este interzisa folosirea adreselor de email din paginile acestui site pentru trimiterea SPAM.
 13. Este interzis abuzul de orice fel cu privire la serviciul oferit.
 14. Anunturile care contravin celor de mai sus nu vor fi publicate/vor fi sterse din baza de date accesibila celorlalti utilizatori.

Sectiunea 8: Raspunderea pentru continutul anunturilor

1.Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul anunturilor. ziarulimobiliar.ro nu verifica anunturile in ceea ce priveste corectitudinea sau caracterul complet. Ziarulimobiliar.ro nu garanteaza pentru corectitudinea sau caracterul complet al anunturilor.

 1. Ziarulimobiliar.ro exclude orice garantie si raspundere pentru conformitatea anunturilor cu prevederile legale.
 2. Ziarulimobiliar.ro exclude in special orice garantie sau raspundere care deriva din faptul ca contractele de vanzare-cumparare negociate sau incheiate pe baza anunturilor ziarulimobiliar.ro nu sunt valabile in conformitate cu legislatia nationala a unui stat afectat, sau au drept rezultat dezavantaje juridice sau economice pentru una sau ambele parti ale contractului de vanzare-cumparare.

Sectiunea 9: Clauza de exonerare de raspundere

 1. Utilizatorul elibereaza ziarulimobiliar.ro de orice pretentii ale unor terti impotriva ziarulimobiliar.ro datorita incalcarii drepturilor lor de catre anuntul utilizatorului sau de catre orice alta utilizare a paginii web ziarulimobiliar.ro de catre utilizator. Prin aceasta, utilizatorul isi asuma si obligatia de suportare a cheltuielilor necesare pentru apararea drepturilor ziarulimobiliar.ro, inclusiv orice taxe judiciare si legale. Aceasta regula nu se aplica daca si in masura in care utilizatorul nu este responsabil pentru incalcarea drepturilor.

Sectiunea 10: Actualizarile bazelor de date, stergerea anunturilor

 1. Pentru a face cautarea proprietatilor cat mai interesanta si mai plina de succes, ziarulimobiliar.ro depune toate eforturile pentru actualizarea bazelor sale de date. De aceea, utilizatorii trebuie sa stearga anunturile de indata ce proprietatea din oferta a fost vanduta/inchiriata sau daca nu mai este disponibila din alte motive.

Sectiunea 11: Cautarea proprietatilor si integritatea sistemului

 1. Utilizatorii pot cauta proprietati in bazele de date ziarulimobiliar.ro exclusiv prin intermediul motoarelor de cautare oferite de pagina ziarulimobiliar.ro. Nu este permisa cautarea proprietatilor eludand mastile de cautare, in special prin utilizarea programelor de cautare pentru accesarea bazelor de date ale ziarulimobiliar.ro.
 2. Activitatile care au drept scop disfunctionalitatea sau complicarea utilizarii paginii web ziarulimobiliar.ro sunt interzise. Utilizatorul nu poate lua nicio masura care poate avea drept rezultat suprasolicitarea infrastructurii ziarulimobiliar.ro sau pe care utilizatorii nu pot fi asteptati in mod rezonabil sa o tolereze. Utilizatorilor nu li se permite blocarea, rescrierea sau modificarea continutului generat de ziarulimobiliar.ro sau crearea in niciun alt mod a unei perturbari prin imixtiunea cu pagina web ziarulimobiliar.ro.

Sectiunea 12: Garantia

 1. In cazuri de forta majora, ziarulimobiliar.ro va fi eliberat de obligatia sa de executare. Vor fi considerate forta majora toate evenimentele neprevazute, precum si acele evenimente pentru ale caror efecte legate de executarea contractului nu este responsabila niciuna dintre parti. Astfel de evenimente vor include in special masuri legale in situatii de greva, de asemenea si atunci cand survin in cadrul unor companii terte, masuri oficiale luate de autoritati, defectiunea retelelor de comunicatii si a portalurilor altor furnizori, perturbari privitoare la operatorii de retea si alte defectiuni, de asemenea in cazul in care astfel de evenimente survin la nivel de subcontractanti, sub-furnizori si subcontractantii acestora, sau de operatori ai procesoarelor de date subnodale. Nu va rezulta nicio pretentie pentru utilizatori pentru defectiuni pentru care ziarulimobiliar.ro nu este responsabil.

Sectiunea 13: Limitarea raspunderii

 1. Cu exceptia incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, ziarulimobiliar.ro va fi raspunzator pentru daune fata de comercianti numai daca si in masura in care ziarulimobiliar.ro, reprezentantilor sai legali, directorilor executivi sau altor persoane angajate de ziarulimobiliar.ro in vederea executarii obligatiilor sale le este imputat a fi actionat cu intentie sau din culpa grava. In cazul incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, ziarulimobiliar.ro va fi raspunzator pentru orice conduita culpabila a reprezentantilor sai legali, al directorilor executivi sau al altor persoane angajate de ziarulimobiliar.ro in vederea executarii obligatiilor sale.
 2. Fata de consumatori, ziarulimobiliar.ro va fi tinut raspunzator numai pentru actiuni savarsite cu intentie sau din culpa grava. Cu toate acestea, in cazul incalcarii obligatiilor contractuale esentiale, al intarzierii indeplinirii obligatiilor sau in cazul in care ziarulimobiliar.ro este responsabil pentru imposibilitatea de executare a obligatiilor contractuale, ziarulimobiliar.ro va fi raspunzator pentru orice conduita culpabila a reprezentantilor sai legali, al directorilor executivi sau al altor persoane angajate de ziarulimobiliar.ro in vederea executarii obligatiilor sale.
 3. Cu exceptia conduitei intentionate sau a culpei grave a reprezentantilor sai legali, a directorilor executivi sau altor persoane angajate de ziarulimobiliar.ro in executarea obligatiilor sale, raspunderea ziarulimobiliar.ro va fi limitata cantitativ la daunele tipice previzibile in momentul incheierii contractului.
 4. O raspundere pentru compensarea unei daune indirecte, in special pentru castigul nerealizat, va fi acordata numai in cazul conduitei intentionate sau a culpei grave a reprezentantilor sai legali, a directorilor executivi sau altor persoane angajate de ziarulimobiliar.ro in vederea executarii obligatiilor sale.
 5. Excluderile si limitarile de raspundere de mai sus fata de comercianti sau consumatori nu vor fi aplicabile nici in cazul garantiilor specifice acordate de ziarulimobiliar.ro, nici in cazul daunelor rezultate din atingeri aduse vietii sau sanatatii sau al incalcarii prevederilor legale obligatorii.

 

Sectiunea 14: Dreptul de autor si drepturile de utilizare

 

 1. Toate materialele, inclusiv elementele grafice, forma și compoziția acestor elemente (layout), mărcile comerciale și alte informații, disponibile pe paginile de internet ale Ziarulimobiliar.ro sunt rezervate utilizării exclusive de către SC REAL SOFT INVEST SRL. Întregul conţinut al platformei ziarulimobiliar.ro, incluzând, dar fără a se limita la, texte, imagini, grafice, programe pentru calculator, precum şi orice alte date şi aplicaţii, sunt proprietatea SC REAL SOFT INVEST SRL si/sau a partenerilor săi, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, şi tuturor celorlalte legi în vigoare privind drepturile de proprietate intelectuală. Preluarea sau descărcarea oricăror materiale, informaţii şi/sau date de pe ziarulimobiliar.ro în scopul republicării, distribuirii totale sau parţiale sau în alte scopuri, sub orice formă, fără acordul scris prealabil al SC REAL SOFT INVEST SRL, este strict interzisă si se pedepseşte conform legilor în vigoare.
 2. Este strict interzisă orice agregare și prelucrare a datelor și a altor informații disponibile în cadrul ziarulimobiliar.ro cu scopul de a fi puse la dispoziția terțelor persoane în cadrul altor platforme de internet sau în afara internetului. Este interzisă, de asemenea, utilizarea de către Utilizatori a simbolurilor ziarulimobiliar.ro, inclusiv a elementelor grafice, în cadrul propriilor pagini de internet.
 3. Platforma ziarulimobiliar.ro poate conţine legături (“link-uri”) sau trimiteri către alte website-uri/pagini web pentru utilizarea cărora se vor aplica termeni şi condiții de utilizare specifici, astfel cum sunt aceștia specificați pe website-urile/paginile respective, SC REAL SOFT INVEST SRL nefiind răspunzătoare si neasumându-şi nicio obligație pentru conținutul respectivelor website-uri si/sau cu privire la orice alte legături (“link-uri”) sau trimiteri din acestea către alte website-uri sau pagini web. Includerea acestor legături (“link-uri”) sau trimiteri în platforma ziarulimobiliar.ro este făcută de regulă pentru ajutorul sau în interesul utilizatorului, iar în alte cazuri în scop publicitar. Întrucât SC REAL SOFT INVEST SRL nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informațiilor prezente pe website-urile unor terți la care se face trimitere pe platforma ziarulimobiliar.ro, Utilizatorul accesează acele website-uri şi/sau le folosește produsele/serviciile exclusiv pe propriul risc şi pe propria răspundere.

Sectiunea 15: Protectia datelor personale

 1. Tuturor utilizatorilor le sunt respectate toate drepturile (ex. dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supusi unei decizii individuale, precum si dreptul de a se adresa justitiei) privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
 2. Pentru a va putea oferi serviciile pe portalul ziarulimobiliar.ro, firma noastra trebuie sa colecteze si sa prelucreze date si informatii personale. La Sectiunea privind Politica de protectie a datelor personale  de pe site-ul Ziarulimobiliar.ro va explica cum colectam, folosim si transmitem datele dumneavoastra.

 

Sectiunea 16. Politica de folosirea a cookie-urilor

 1. Cookies sunt date pe care un site web le transferă pe hard-disk-ul unei persoane în scopul de a le stoca. Cookies sunt standard industrial şi sunt folosite de cele mai multe site-uri, inclusiv de cele administrate de noi, usurând accesul permament al unui utilizator la un site. Această tehnologie ne permite să adaptăm site-ul la nevoile dvs. 
 2. În ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, SC REAL SOFT INVEST SRL poate folosi cookie-uri pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor dvs. Spre exemplu, putem folosi cookie-uri pentru a vă putea furniza informaţii şi servicii bazate pe preferinţele pe care vi le-aţi exprimat în vizitele dvs. anterioare. De asemenea, reţele terţe de publicitate online pot folosi cookieuri pentru a putea adapta mesajele publicitare în funcţie de preferinţele dvs. Utillizand site-ul Ziarulimobiliar.ro sunteti de acord cu modul de utilizare de catre noi a cookie-urilor, in conformitate cu aceasta Politica de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu modul nostru de utilizare a cookie-urilor, trebuie sa configurati corespunzator setarile browser-ului dumneavoastra.

 

 1. Un „cookie” este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tableta etc.) și este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Firefox, Chrome, Internet Explorer).
 2. Cookie-urile sunt complet “pasive”, nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu pot accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Deasemnea, “cookie”-urile nu solicită informații cu caracter personal și nu identifică personal utilizatorii de internet.
 3. Un cookie este format din nume si continut, durata de existenta a acestuia fiind determinata, putand fi accesat din nou de webserver in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.
  Există 2 categorii mari de cookie-uri:
 4. cookie-uri de sesiune : sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului;
 5. cookie-uri persistente : sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament și sunt activate din nou când vizitați site-ul care a creat acel cookie specific. Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care il vizitează utilizatorul la momentul respectiv. Acestea sunt cunoscute sub numele de “third party cookies” respectiv cookie-uri plasate de terți.  Acestea memorează interesele unui utilizator pentru a livra publicitate cât mai relevantă pentru acesta.

 

 1. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, în funcție de scopul pentru care acesta este plasat. Unele cookie-uri sunt menite unei singure utilizări (cum este cazul cookie-urilor de sesiune), prin urmare nu sunt menținute odată ce utilizatorul părăsește site-ul. Alte cookie-uri sunt menținute și reutilizate de fiecare dată când utilizatorul revine pe site (cookie-uri persistente). Totuși, cookie-urile pot fi șterse de utilizator în orice moment prin utilizarea setărilor browser-ului.

 

 1. Unele secțiuni de conținut ale unor site-uri pot fi furnizate prin cookie-uri ale terților cum este cazul unei reclame. Astfel de cookie-uri pot fi plasate pe site și sunt denumite cookie-uri plasate de terți întrucât nu sunt plasate de proprietarul site-ului. Astfel de terți sunt la rândul lor obligați să respecte reglementările legale aplicabile și politicile de confidențialitate ale proprietarului site-ului respectiv.  

 

 1. Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs, evidențiate prin comportamentul de navigare. Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
 2. Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii;
 3. Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor;
 4. Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search);
 5. Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site;
 6. Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator;
 7. Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de Analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (exemplu: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize ale utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul user-ilor.

 

 1. Accesând acest site se pot plasa următoarele tipuri de cookie-uri:
 • de performanță a site-ului: acestea rețin preferințele utilizatorului pe acest site;
 • de analiză a vizitatorilor: acestea rețin daca au existat vizite anterioare pe acest site; browserul ne va transmite dacă există acest cookie, iar țn caz contrar, vom genera unul;
 • pentru geotargeting: acestea sunt utilizate de către un soft care stabilește din ce țară proveniți, sunt complet anonime și sunt folosite doar pentru targetarea conținutului;
 • de înregistrare: acestea rețin dacă sunteți înregistrat sau nu, specifică contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea pentru un anumit serviciu;
 • pentru publicitate: pe baza acestora se poate identifica dacă ați vizualizat sau nu o reclamă online, ce tip de reclamă și cât timp a trecut de când ați vizualizat această reclamă.

 

 1. Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale pot fi colectate prin utilizarea Cookie-urilor doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator.

 

11. Cum puteți modifica setările cookie din browser-ul dumneavoastră?

Ștergerea Cookie-urilor

Aplicațiile folosite pentru accesarea paginilor web permit salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel incât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

Majoritatea browserelor oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău.

Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro

Link-uri utile

Pentru a afla mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:

Asociatia Pentru Tehnologie si Internet

Microsoft Cookies guide

Google cookies

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/

În cazul în care doriți să ne adresați orice solicitare cu privire la detaliile de mai sus, vă rugăm să ne contactați în scris accesând formularul de contact la adresa http://www.ziarulimobiliar.ro  sau scrieți-ne la adresa Str.Pedagogilor, Nr. 22, Sibiu, județul Sibiu, Romania.