Oferte de locuinte de inchiriat in Municipiul Miercurea – Ciuc sau in imprejurimi


Oferte de locuinte de inchiriat in Municipiul Miercurea – Ciuc sau in imprejurimi

Citiți și alte știri Imobiliare pe Ziarul Imobiliar

          Municipiul Miercurea – Ciuc nu este un oraș prea ofertant din punct de vedere al locurilor de muncă, iar acest fapt explică atât nivelul destul de ridicat al ratei șomajului (peste media națională), cât și nivelul mic al salariul mediu net (care e undeva la 1,808 de lei). În privința salariului mediu net la nivel de județ, doar în Teleorman, Ialomița și Brăila se câștigă mai prost decât în Harghita. În aceste condiții nu e de mirare că tinerii orașului aleg să studieze în orașe precum Cluj – Napoca, Brașov sau Târgu – Mureș, și foarte mulți aleg să rămână acolo după terminarea studiilor.
         Dacă din punct de vedere al oportunităților de pe piața muncii, județul Harghita în general stă destul de prost, Municipiul Miercurea – Ciuc nu stă prea bine când vine vorba de instituții de învățământ superior, în oraș fiind prezente doar câteva extensii ale marilor universități din Transilvania, sau Universitatea Sapientia, care este o universitate cu predare în limba maghiară. În aceste condiții, Miercurea – Ciuc nu este un oraș capabil să atragă studenți pentru studii universitare. Dacă piața imobiliară este săracă în ceea ce privește oferte de locuințe scoase la vânzare, aceasta este și mai săracă în privința locuințelor disponibile spre închiriere, în contextul în care cererea pentru astfel de locuințe de închiriat este infimă. Totuși cei interesați nu prea au multe opțiuni la dispoziție, dacă este să își caute chirii, numărul locuințelor de închiriat fiind foarte mic. În mod normal nivelul unei chirii poate fi influențat de locație, gradul de mobilare, finisaje sau suprafața utilă, însă în Miercurea – Ciuc, nivelul chiriei este stabilit doar de cerere.
          De aceea, o garsonieră decomandată situată la parterul unui bloc de locuințe din zona centrală a Municipiului Miercurea  - Ciuc se închirează cu suma de 850 de lei pe lună. Garsoniera are o suprafață utilă de 36 de metri pătrați și dispune de dotări precum: centrală termică pe gaz, geamuri termopan, ușă metalică la intrare, uși interioare moderne, gresie, faianță și parchet. Locuința se închirează complet mobilată și utilată, printre electrocasnicele disponibile fiind: frigider, aragaz, mașină de spălat și TV LCD de 106 cm.
         Un apartament de 2 camere decomandat, situat la etajul 5 (etaj intermediar) al unui bloc de locuințe din zona Tudor, se închirează cu suma de 150 de euro pe lună. Apartamentul are o suprafață utilă de 50 de metri pătrați și se închirează nemobilat.
        Cel puțin în momentul de față, Municipiul Miercurea – Ciuc nu oferă prea multe facilități locuitorilor săi. Prea puține locuri de muncă, salariul mediu net în zonă extrem de mic, iar centrele comerciale moderne nu sunt foarte prezente în zonă. Întreaga zonă se poate dezvolta din punct de vedere turistic, însă nu poate atrage forță de muncă masiv, care să crească cererea de locuințe de închiriat sau de cumpărat. Miercurea – Ciuc poate fi orașul ideal pentru sporturi de iarnă, sau pentru drumeții montane, fiind totodată un oraș cu un potențial turistic foarte mare.

/ Imobiliare /


https://www.ziarulimobiliar.ro/img/logo.png 02-07-2018 Oferte de locuinte de inchiriat in Municipiul Miercurea – Ciuc sau in imprejurimi

Arhiva

 November 2023
 July 2023
 June 2023
 March 2023
 February 2023
 January 2023
 November 2022
 October 2022
 August 2022
 July 2022
 February 2022
 January 2022
 December 2021
 February 2021
 January 2021
 December 2020
 November 2020
 October 2020
 July 2020
 May 2020
 September 2019
 May 2019
 March 2019
 February 2019
 January 2019
 August 2018
 July 2018
 June 2018
 May 2018
 April 2018