Oferte de garsoniere sau apartamente de o cameră din Municipiul Vaslui


Oferte de garsoniere sau apartamente de o cameră din Municipiul Vaslui
Sursa foto: vaslui.dsvsa.ro

          Municipiul Vaslui este un oraș din Estul României cu o populație de aproximativ 55000 de locuitori, fiind în același timp reședința județului cu același nume, însă, conform ultimul recensământ, acesta nu este cel mai populat oraș al județului, Municipiul Bârlad având o populație puțin mai mare. Vasluiul este un oraș care se menține în standardele de dezvoltare economică din Estul României României, unde orașe precum Buzău sau Focșani au o rată a șomajului foarte ridicată, iar salariile sunt printre cele mai mici din țară. La nivelul județului Vaslui rata șomajului înregistrată  este de 10,19 %, o rată a șomajului foarte alarmantă, poate cea mai ridicată rată a șomajului din țară, dar situația este la fel de  dezastruoasă în ceea ce privește salariile la nivel de județ. Astfel, salariul mediu net înregistrat în județul Vaslui este de doar 1870 de lei, aceastaa fiind una dintre cele mai mici valori înregistrare la nivel național.
           În aceste condiții nu este de mirare că mulți tineri aleg să se mute din oraș, pentru că oportunitățile de pe piața muncii la nivel local sunt foarte limitate. O populație în continuă scădere, dar și o rată a șomajului extrem de ridicată, corelat cu un salariu mediu net extrem de mic, toate aceste aspecte afectează din plin piața imobiliară a Municipiului Vaslui. Tranzacțiile imobiliare sunt extrem de rare, iar valoarea locuințelor este destul de mică, fapt care se datorează cererii foarte scăzute. Oferta de locuințe de vânzare nu este nici aceasta foarte bogată, iar o mică parte din locuințele scoase la vânzare o reprezintă garsonierele sau apartamentele de o cameră. Ofertele fiind extrem de puține, variația prețurilor este destul de mică și este cauzată de locație, finisaje, suprafața utilă, dar și alte aspecte minore care pot influența valoarea unei locuințe. Prețurile pentru garsonierele sau apartamentele de o cameră din Vaslui pot porni de la valori de sub 10000 de euro, și pot urca până la valori de 25000 de euro.
          Astfel, o garsonieră decomandată confort 1, situată la etajul 4 al unui bloc de locuințe de 4 etaje din zona centrală, se vinde la prețul de 16000 de euro. Garsoniera are o suprafață utilă de 26 de metri pătrați, este compusă din hol de acces, baie, bucătărie, cameră și balcon, și dispune de geamuri termopan, ușă metalică la intrare, uși interioare moderne, centrală termică, gresie, faianță și parchet.  
        O altă garsonieră decomandată confort 1, de această dată situată la etajul 1 al unui  bloc de locuințe din zona gării, se vinde la prețul de 23000 de euro. Garsoniera are o suprafață utilă de 326metri pătrați și a fost renovată, printre îmbunătățirile aduse putând fi amintite: izolație termică exterioară, ușă metalică la intrare, geamuri termopan, uși interioare moderne, centrală termică, gresie, faianță și parchet.
          Numărul de garsoniere sau apartamente de o cameră, disponibile spre vânzare în Municipiul Vaslui este extrem de mic, cei interesați neavând prea multe opțiuni de alegere dacă doresc să își achiziționeze o astfel de locuință. Prețurile pentru astfel de locuințe sunt extrem de mici, fapt datorat în primul rând cererii extrem de reduse, factori precum locația, finisajele, suprafața utilă necontând prea mult în determinarea prețului garsonierei sau apartamentului de o cameră.

 

/ Imobiliare /

https://www.ziarulimobiliar.ro/img/logo.png 02-07-2018 Oferte de garsoniere sau apartamente de o cameră din Municipiul Vaslui

Arhiva

 April 2018
 May 2018
 June 2018
 July 2018
 August 2018