Oferte de garsoniere sau apartamente de o cameră din Municipiul Târgu – Jiu


Oferte de garsoniere sau apartamente de o cameră din Municipiul Târgu – Jiu
Sursa foto: cult-ura.ro

          Municipiul Târgu – Jiu este unul situat în partea sudică a României, foarte aproape de Munții Vâlcanului și Munții Parângului. Acest oraș este străbătut de râul Jiu și este totodată reședința județului Gorj, fiind și cel mai populat oraș din acest județ, cu o populație de aproximativ 80000 de locuitori. Aici își are sediul Complexul Energetic Oltenia S.A., adică cel de-al doilea producător de energie din România, o imensă companie de stat, care ca multe alte companii de stat este în dificultate și care are peste 15000 de angajați.
         Raportat la nivel național, județul Gorj este județul cu cele mai puține investiții străine, economia locală depinzând de compania de stat „mamut” Complexul Energetic Oltenia, dar și de alte companii private cu capital românesc. Astfel, resursele de cărbuni din zonă au dus la dezvoltarea orașului, dar prăbușirea companiei care exploatează aceste resurse va duce totodată la decăderea orașului Târgu – Jiu. Datorită salariilor foarte mari oferite de către Complexul Energetic Oltenia, (care are peste 15000 de angajați din totalul de angajați la nivelul județului), salariul mediu net din județul Gorj este de 2100 de lei, un salariu destul de bun raportat la cât se câștigă în țară. Însă, rata șomajului din județ este încă la cote alarmante, având în prezent un procent de 5,53 %, chiar dacă a scăzut vertiginos în ultimele luni. Piața imobiliară este afectată de aceste aspecte, iar numărul de tranzacții pentru un oraș de aproximativ 80000 de locuitori este destul de mic, cererea fiind destul de mică, ceea ce a dus la un preț al locuințelor nu foarte ridicat. Oferta de apartamente de vânzare nu este foarte bogată sau diversificată, dar poate fi suficient de interesantă și atractivă. Din totalul de apartamente scoase la vânzare, doar o mică parte o reprezintă garsonierele sau apartamentele de o cameră. Variația prețurilor în acest caz poate fi influențată de locație, suprafața utilă, finisaje, dar și de alte aspecte mai mult sau mai puțin importante. Prețurile pentru garsonierele sau apartamentele de o cameră din Municipiul Târgu – Jiu pot porni de la valori de 7500 de euro pentru garsoniere tip confort 3 și pot urca până la valori de 43000 de euro.
           O garsonieră decomandată situată la etajul 1 al unui bloc nou de locuințe din zona Artego, se vinde la prețul de 25000 de euro. Garsoniera are o suprafață utilă de 30 de metri pătrați și este compusă din hol, baie, bucătărie, cameră și balcon. Locuința dispune de izolație termică exterioară, geamuri termopan, ușă metalică la intrare, uși interioare moderne, centrală termică, gresie, faianță și parchet. Garsoniera se vinde complet mobilată și utilată cu mobilier și electrocasnice noi.
             O altă garsonieră, de această dată situată la etajul 3 al unui bloc de locuințe din zona centrală, aproape de noul Lidl, se vinde la prețul de 32500 de euro. Garsoniera are o suprafață utilă de 27 de metri pătrați și a fost parțial renovată, printre îmbunătățirile aduse fiind: geamuri termopan, ușă metalică la intrare, centrală termică, gresie și faianță nouă (doar în bucătărie), parchet.

 

/ Imobiliare /

https://www.ziarulimobiliar.ro/img/logo.png 02-07-2018 Oferte de garsoniere sau apartamente de o cameră din Municipiul Târgu – Jiu

Arhiva

 April 2018
 May 2018
 June 2018
 July 2018
 August 2018