Județul Dolj


Judetul Dolj este situat in partea sud-estica a Romaniei si in provincia numita Oltenia.Suprafata totala a judetului este de 7.414 km patrati si se situeaza pe locul 7 in tara la aceasta categorie.Judetul Dolj avea, conform ultimului rencensamant din anul 2002, un numar de 734.231 (aceasta cifra reprezentand 3.3 procente din populatia totala a Romaniei) locuitori ocupand locul 3 in tara ca si densitate cu 99 loc/km patrat.

Resedinta administratiiva a judetului Dolj este municipiul Craiova.Acest judet este traversat de raul Jiu. Numele judetului se  trage de la acest rau(Doljiu-care inseamna Jiul de Jos). In partea sudica a judetului se afla fluviul Dunarea care este si granita naturala a Romaniei cu Iugoslavia si Bulgaria pe o lungime de 150 kilometri.Populatia activa din acest judet este repartizata pe ramuri industriale in felul urmator: 147.000 in agricultura, 1.400 in domeniul forestier, 65.200 in industrie.
Relieful judetului Dolj este asemanator unei scari ce se ridica in forma de piramida de la Sud la Nord:din lunca Dunarii spre dealurile Amaradiei, de la 30 pana la 350 m deasupra nivelului marii. De asemenea, in acest judet se gasesc mari suprafete nisipoase dar si numeroase lacuri formate fie de revarsarile Dunarii, fie de acumularile de precipitatii.
Clima din acest judet este temperat continentala cu influente submediteraneene, temperatura media anuala este de 10-11.5gC. Aceste zone au soluri fertile ce ofera agricultorilor o sansa in dezvoltare.
Inca din cele mai vechi timpuri zona judetului Dolj a fost recunoscuta pentru viata spirituala bogata si complexa a locuitorilor din aceasta zona. Printre numeroasele vestigii gasite aici se numara si vasele si ornamentele apartinand culturii Cucuteni care s-a dezvoltat in paleolitic, tezaurul princiar traco-get descoperit la Craiova, numeroasele descoperiri arheologice daco-romane, impresionantele biserici si case construite in timpul Evului Mediu si realizarile timpului modern.
Dintre obiectivele turistice din acest judet putem aminti:Padurea Ciurumela de la Poiana Mare - este o rezervatie forestiera, cu salcami batrani, apreciata pentru continutul lemnos si dimensiunile arborilor, unici in Europa, punctul fosilifer Bucovat,Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Noi - in apropiere de comuna Ciupercenii Noi se intinde pe o suprafata de 500 ha, Rezervatia de bujori salbatici de la Plenita - este unica in Romania, si Parcul Nicoale Romanescu din Craiova - realizat dupa planurile arhitectului francez E.Redont intre anii 1900 - 1903.

Ansambluri rezidentiale din Dolj

Stiri imobiliare Dolj

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Dolj

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Craiova
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Craiova
Imobiliare
Oferte de chirii de apartamente de 2 camere din Municipiul Craiova
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Dolj