Județul Covasna


Judetul Covasna este situat pe traiectoria Carpatilor Orientali, in zona de curbura si face legatura dintre estul si centrul tarii, si vest fiind pozitionat la intersectia drumurilor importante din zona.
Se invecineaza cu judetele Brasov, Buzau, Vrancea, Bacau si Harghita.


Suprafata judetului este de 3710 kmp ocupand 1,6% din suprafata totala a Romaniei, fiind unul dintre cele mai mici judete din Romania.
Populatia din acest judet numara 231.904 locuitori, acestia reprezentand circa 1% din populatia totala a Romaniei.
Pe langa prezenta dacilor in aceasta zona, mai este mentionata si cea a unor triburi migratoare, dintre care: celti, slavi, maghiari, pecinegi, care s-au stabilit aici o data cu retragerea legiunilor romane.
Acest judet mai este supranumit si Trei Scaune si este locuit in principal de maghiari in jur de 75 % si romani care sunt in jur de 24%.In jurul secolelor XII-XIII d.Hr. , maghiarii s-au stabilit aici, unde populatia autohtona era deja crestinata si avea o organizare teritoriala si administrativa bine structurata - divizata pe scaune. Obligatia acestora era sa apere trecatorile din Muntii Carpati.
Aici s-au infiintat bresle:breasla pielarilor, in 1638, Breasla cizmarilor si in 1649, breasla olarilor.
Principalele ocupatii ale oamenilor din zona erau in industria textila si a tutunului (inaugurate la sfarsitul secolului al XIX-lea)dar si in exploatare a minelor de carbune, in 1872.
Dezvoltarea industriei din acest judet a luat amploare odata cu exploatarea liniei ferate dintre Brasov si Targu-Secuiesc, in 1891, si cea catre Miercurea Ciuc in 1897.

Ansambluri rezidentiale din Covasna

Stiri imobiliare Covasna

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Covasna

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Sfantu Gheorghe
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Sfantu Gheorghe
Imobiliare
Oferte de case de vanzare din Municipiul Sfantu Gheorghe sau din imprejurimi
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Covasna

Vanzare
4400 € - Spatii

Comision chirias: 50% din contravaloarea unei chirii lunare ASCENDENT IMOBILIARE propune  spre inchiriere, O EXCLUSIVITATE, particularizata prin amplasarea unui spatiu industrial, tip hala,...

Mai multe detalii

Vanzare
4 € - Terenuri

atractii turistice Natura ParcPrecizati ca ati vazut oferta cu ID-ul: 2603

Mai multe detalii