Municipiul Bucureşti


Municipiul Bucuresti are o suprafata de 228 kmp si este situat in sud-estul Romaniei, pe raurile Colentina si Dambovita.
Fiind cel mai mare oras al tarii, Bucurestiul este principalul centru politic, administrativ, economic, cultural, bancar si educational.
Capitala Romaniei are aproximativ 2.000.000 de locuitori. Din totalul suprafetei pe care o are, 70% este construita.
Capitala se situeaza relativ aproape de Dunare(64 km), DE Muntii Carpati(100km) si Marea Neagra(250km).
Bucurestiul se situeaza pe locul 3 in regiune ca numar de locuitori, dupa Atena si Istambul.

Denumirea orasului provine de la un taran pe nume BUCUR.Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1495, acesta fiind resedinta lui Vlad Tepes, domnul Tarii Romanesti.
In sec XVII, orasul a fost oprit din dezvoltare din cauza atacurilor turce si tatare. Bucurestiul a devenit capitala Valahiei in anul 1698 insa dezvoltarea acestuia incepe din secolul XVIII, in perioada de pace.
Cresterea populatiei in Bucuresti a fost progresiva.
In secolul IX, Bucurestiul avea 50.000 de locuitori,in 1859 ajunge la 122.000, in 1930 avea 639.000 iar in 1966 numara 1.452.000 de oameni.
Perioada comunista a marcat Bucurestiul, acesta avand parte de modificari la nivelul constructiilor si marilor bulevarde careau fost extinse.

Orasul Bucuresti devine capitala Romaniei in anul 1862, fiind unul din primele orase luminate cu gaz.
Academia Sfantul Sava a fost prima unitate de invatamant superior infiintata in anul 1694, iar Universitatea a fost fondata in 1861.

Intre 1984 si 1989, din ordinul dictatorului Ceausescu s-a construit Palatul Parlamentului, acest edificiu gigant fiind pe locul 2 in cartea recordurilor si in lume, dupa Pentagon, avand o suprafata de 330.000kmp.
Aceasta constructie este amplasata in centrul orasului si atrage prin grandoare si arhitectura.
De asemenea, una dintre cele mai reprezelntative cladiri ale Bucurestiului, Ateneul Roman, a fost construita intre 1886-1888. Planurile cladirii au fost facute de arhitectul francez Albert Galleron care a combinat stilurile:neoclasic, ionic si baroc.
De remarcat este si Muzeul Satului din Bucuresti, acesta fiind al doilea ca importanta in Europa.
Arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus capitalei porecla "MICUL PARIS".
Bucurestiul este a sasea capitala ca marime din Uniunea Europeana.
Orasul este impartit in 6 sectoare, si este cel mai mare centru economic al Romaniei, avand o industrie diversificata pe foarte multe ramuri.De asemenea, capitala este un important nod rutier si feroviar.
Bucurestiul are un statut special in tara pentru ca nu apartine nici unui judet si cu toate astea are o populatie mai mare decat a oricarui judet.
In prezent, primarul general al capitalei este Adriean Videanu.

Numarul exact de agentii imobiliare in Bucuresti este necunoscut pentru moment, dar cunoastem faptul ca sunt cele mai multe din tara.


Ansambluri rezidentiale din București

Stiri imobiliare București

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din București

Programul „Prima Casă” devine "O familie, o casă"
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Bucuresti
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Bucuresti
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din București

Vanzare
134000 € - Apartamente

Va oferim spre vanzare apartament de 2 camere confort 1 situat la etajul 2 din p+ 4 in zona Aviatiei in apropiere de transport public.Imobilul, in suprafata utila de 59 mp este decomandat, amplasat in...

Mai multe detalii

Vanzare
73400 € - Apartamente

Va oferim spre vanzare apartament de 3 camere confort 1 situat la etajul 7 din p+ 10 in zona Drumul Taberei in apropiere de transport public.Imobilul, in suprafata utila de 60 mp este semidecomandat,...

Mai multe detalii

Vanzare
53000 € - Apartamente

Va oferim spre vanzare apartament de 2 camere, situat la etajul 9 construit in anul 1967 in zona Gorjului.Imobilul, in suprafata utila de 53 mp are 2 camere, bai: 1.Daca va place aceasta oferta sau pe...

Mai multe detalii

Vanzare
98000 € - Apartamente

Oferim spre vanzare apartament PanduriVanzare apartament de 2 camere confort 1 situat la etajul 2 din p+ 8 situat in zona Panduri in apropiere de transport public.Imobilul, in suprafata utila de 57 mp...

Mai multe detalii

Vanzare
99500 € - Apartamente

Va oferim spre vanzare apartament de 4 camere, situat la etajul 7 construit in anul 1981 in zona Ghencea.Imobilul, in suprafata utila de 90 mp are 4 camere, bai: 2.Daca va place aceasta oferta sau pen...

Mai multe detalii

Vanzare
130000 € - Apartamente

Va oferim spre vanzare apartament de 3 camere, situat la etajul parter construit in anul 1965 in zona Dorobanti.Imobilul, in suprafata utila de 61 mp are 3 camere, bai: 1.Daca va place aceasta oferta...

Mai multe detalii