Anunturi imobiliare din judetul Botosani

Judetul Botosani


Judetul Botosani are o suprafata de 4.986 de KM2 si este situat in nord-estul Romaniei. In acest judet se afla cea mai nordica localitate din Romania:Horodistea.
Judetul are o populatie de 454023 dupa recensamântul efectuat în anul 2003.
Suprafata judetului a suferit modificari de-a lungul timpului, astfel ca spre deosebire de 4062 km2 cat avea in anul 1938, in anul 2000 aceasta s-a modificat ajungand la 4986 km2.Aceasta suprafata reprezinta 2.1% din suprafata tarii, si cuprinde o densa retea de ape, o parte din ele avand o mare importanta piscicola.
De asemenea o mare importanta in irigatii,prevenirea inundatiilor si alimentarea cu apa potabila a oraselor o au lacurile de acumulare formate de-a lungul raului PRUT, granita estica a tarii.
Clima din aceasta zona se caracterizeaza prin fenomene extreme de la un anotimp la altul:iernile sunt geroase iar verile calduroase si secetoase.
De asemenea, o mare influenta a apelor se resimte la nivel geologic.Astfel, judetul Botosani este bogat in zacaminte de argile si marne, tufa calcaroasa,piatra de var si in zona Dresca un important zacamant de turba.
Cu toate ca judetul Botosani este acoperit in proportie de 11.5% de paduri, acesta detine parcuri si o importanta rezervatie de arbori de tisa.
Atractiile turistice din acest judet sunt:casa memoriala "Mihai Eminescu" - Ipotesti, (la 8 km de Botosani), casa memoriala "George Enescu" din Liveni,casa memoriala "Nicolae Iorga" - Botosani,Muzeul Memorial " George Enescu" - Dorohoi, Casa Antipa si multe altele.

Ansambluri rezidentiale din judetul Botosani

Stiri

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Botoșani
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din judetul Botosani