Anunturi imobiliare din judetul Bistrita Nasaud

Judetul Bistrita-Nasaud


Judetul Bistrita-Nasaud este pozitionat in nordul Romaniei si are granite cu Judetul Maramures la nord, Judetul Suceava la est, Judetul Mures la sud si Judetul Cluj la vest.
Are o suprafata de 5.355 km patrati, ceea ce reprezinta 2.25% din totalul Romaniei.
Judetul are o populatie de 317.254 locuitori.
Resedinta de judet este municipiul Bistrita(singurul municipiu din judet).Judetul mai are trei orase (Nasaud, Beclean, Sangeorz Bai), 53 comune si 248 sate.
Relieful judetului are forma unui amfiteatru, altitudinea scazand de la est(Carpatii Orientali) la vest(Campia Transilvaniei).
Cele trei zone de relief ale judetului sunt :zona montana, care include Carpatii estici si masivele Tiblea, Rodna, Suhard, Bargau si Calimani, zona de deal reprezentata de partea centrala a judetului, si zona de lunca ce se extinde de-a lungul zursurilor raurilor importante: Somesul Mare si afluentii sai.

Aceasta zona a facut parte, in perioada 106-271 e.n., din fosta provincie Dacia iar populatia de aici a continuat sa existe si dupa retragerea armatei si administratiei romane.
Populatia ramasa aici s-a organizat ulterior in obsti satesti si in formatiuni prestatale care urmau sa faca parte din voievodatul lui Gelu.
In jurul anului 1241, zona judetului Bistrita Nasaud a suferit in urma navalii tataro-mongole de pe uram careia au avut de suferit cele mai mare orase din acea vreme:Bistrita, Rodna si Beclean.
Cu toate acestea, insa, mai tarziu aceasta zona va cuoaste o dezvoltare deosebita, mai ales Rodna, cu minele ei de aur si argint, si Bistrita, centru mestesugaresc, comercial si administrativ.
Cu toate ca Bistrita a obtinut reptul de a avea sigiliu si stema proprie si a fost declarat oras liber dupa 1355,acesta a fost cedat Ungariei hortiste in urma Dictatului fascist de la Viena.
Insa, judetul Bistrita Nasaud a revenit la administratia romaneasca la 13 martie 1945.

In acest judet se gaseste o imporanta comoara speologica:Pestera Zanelor, Pestera Izvorul Tausoarelor (cea mai adanca pestera din Romania), Pestera Jgheabul lui Zailan, ce merita vizitata.
Statiunea Sangeorz-Bai cu ape minerale medicinale si de masa, zona Piatra Fantanele, zona Colibila cu lacul artificial si barajul situat pe raul Bistrita, Valea Vinului, Parcul Dentrologic Arcalina cu numeroase plante autohtone si exotice si Iezerele Bumbaiescului sunt de asemenea zone turistice importante in aceasta zona.
Un potential turistic imens din judetul Bistrita Nasaud il are si zona Pasului Tihuta.

Numarul exact de agentii imobiliare in Bistrita Nasaud este necunoscut pentru moment.


Ansambluri rezidentiale din judetul Bistrita Nasaud

Stiri

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Bistrița
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din judetul Bistrita Nasaud