Imobiliare Bihor - Piata Imobiliara Oradea


 Piata imobiliara din judetul Bihor a numarat in anul 2017 un numar de 15717 de vanzari imobiliare ocupand numarul 11 la nivel national pe segmental vanzarilor imobiliare si un numar de 9091 de ipoteci ocupand numarul 8 la nivel national aferent ipotecilor, conform datelor comunicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

             In anul 2018 pentu judetul Bihor, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ne ofera statistici cu tranzactii imobiliare pentru primele 4 luni, astfel Judetul Bihor ajungand la numarul 4872 de tranzactii imobiliare. Potrivit Institulului National de statistica (INS) la sfarsitul anului 2017 existau un numar de 252504 locuinte in Judetul Bihor. In anul 2017 au fost finalizate un numar de 1315 locuinte, din care 79 locuinte cu 1 camera, 235 locuinte cu 2 camere, 375 locuinte cu 3 camere, 378 locuinte cu 4 camere si 248 locuinte cu 5 camere si peste.

             In judetul Bihor exista un numar 141 de societati care au declarat ca activitate principala sau secundara Agentie Imobiliara, dar active se pare ca sunt aproximativ 26 de Agentii Imobiliare in judetul Bihor.

              Judetul Bihor este situat in nord-vestul Romaniei si are ca resedinta de judet orasul Oradea.Are o suprafata de 7.535 kmp si o populatie de 634.854 locuitori. Judetul este printre cele mai mari din tara ca suprafata. Judetul Bihor are o hidrografie dezvoltata care cuprinde urmatoarele rauri:Barcau, Crisul Repede si Crisul Negru, care curg de la est spre vest.Relieful judetului este variat datorita faptului ca este dispus pe trepte de altitudini(mai ridicate la vst si mai scazute la est). Astfel, daca in zona Muntilor Apuseni(Muntilor Bihorului)exista altitudini de peste 1800m(), in zona masivelor Codru-Moma, Padurea Craiului si Plopis (Ses) , acestea nu depasesc 500-1000m. Judetul Bihor are de asemenea doua depresiuni importante:Beiusului, pe Crisul Negru, si Vad-Borod, pe Crisul Repede.O alta forma de relief regasita in judetul Bihor este Campia de Vest a carei trecere dinspre munti o fac dealurile piemontane.
             Cele mai importante campii din zona sunt:Campia Crisurilor, in sud si Campia Barcaului, in nord). Numeroasele unelte din piatra gasite in zona Sacueni a judetului,atesta existenta acestuia inca din PALEOLITIC. O atractie deosebita pe care o avea aceasta zona inca de pe vremea dacilor si romanilor a fost prezenta bailor termale de langa Ulpianum,(Oradea), insa frumusetea acestor locuri i-a atras si pe navalitori:vandali, goti, huni, gepizi, longobarzi, avari, slavi, pecenegi, cumani si unguri. Cetatea Bihorului(dacica) in care Menumorut isi avea resedinta domneasca, a fost un punct de aparare bun ce a fost fortificata in timp. Cu toate acestea cetatea a devenit ruina in timp, fiind inlocuita de cetatea Oradei ce a rezistat navalirii tatare din 1241-1242. Aceasta a fost aparata eroic de canonicii lui Rogerius.

            Ca si obiectiv turistic principal si bine cunoscut din zona putem mentiona Pestera Ursilor acre isi trage numele de la fosilele de urs (Ursus Spelaeus - disparut acum aproximativ 15.000 de ani)gasite aici in momentul descoperirii pesterii in anii `70. Pestera se afla la o altitudine de 482m. Un alt obiectiv turistic interesant este Pestera Scarisoara care este cunoscuta pentru ghetarul pe care il adaposteste inauntrul sau. De asemenea, cea mai lunga pestera din Romania se afla tot in acest judet:Pestera Vantului.
             Datorita reliefului calcaros s-au format o multime de pesteri in aceasta zona. Peisajele din aceasta zona sunt deosebite. Spre exemplu, a treia cascada ca marime din Romania(80m), Saritoarea Bohodeiului aflata in apropiere de Pietroasa sau Cheile Crisului Repede (in muntii Padurea Craiului) atrag un numar mare de turisti.

             Orasele ca si multe dintre localitatile judetului Bihor pastreaza importante monumente istorice si artistice importante.

 


Ansambluri rezidentiale din Bihor

Stiri imobiliare Bihor

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Bihor

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Oradea
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Oradea
Imobiliare
Oferte de case sau vile din Municipiul Oradea
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Bihor

Vanzare
320 € - Apartamente

Dau în chirie apartament 2 camere decomandate, nemobilat, zonă ultracentrală, Oradea. Încălzirea este cu gaz cu centrală proprie. Este ideal pentru birou.   Suprafață utilă: 6...

Mai multe detalii