Judetul Valcea


Judetul Valcea este situat in partea central-sudica a Romaniei, reprezentand 2.4% din suprafata Romaniei (5765 Kmp) si ocupa locul 20 ca intindere.
Cu o populatie de 413.247 locuitori, judetul se plaseaza pe locul 25 in Romania ca densitate (72 loc./Kmp).
Primele urme ale existentei umane pe acest teritoriu exista inca din paleolitic. Descoperirile de la Bugiulesti, comuna Tetoiu, atesta existenta vietii si urme de locuire a acestei zone inca in urma cu aproximativ 2.000.000 ani. Prima mentionare a Judetului Valcea dateaza din data de 8 ianuarie 1392 in cronicile Manastirii Cozia in Hrisovul semnat de Mircea cel Batran. Inca de la prima mentionare istorica a judetului Valcea, capitala a fost si este in continuare orasul Ramnicul valcea.
Geografia judetului este variata, dealuri, munti si vai.

Aproximativ jumatate din teritoriul sau este acoperit de paduri de stejar, fag, conifere si alte vegetatii forestiere. Resursele minerale sunt bogate, petrol, gaze naturale, sare, precum si alte minereuri recunoscute pentru proprietatile lor curative.
Datoria pozitionarii sale si datorita monumeltelor care se afla in aceasta zona, obiectivele turistice sunt dintre cele mai variate.
Reteaua de obiective turistice este variata. Pornind de la atractiile turistice datorate frumusetii peisajelor naturale, monumente istorice, culturale si arhitectonice, multe dintre ele find unicate. Zona este plina de manastiri si lacase de cult, manastirea Cozia, Horezu, Govora, Bistrita, Dintr-un Lemn, Surpatele, Arnota. Mentionam monumente istorice de mare importanta cum ar fi Palatul Episcopal al Ramnicului, iar pe valea Oltului, campuri geto-dacice si daco-romane, cetatea Buridava sau Calea lui Traian. Ample zone care se constituie in rezervatii naturale se gasesc la Cozia, Buila, Vanturita si in muntii Capatana si adapostesc specii de flora si fauna rare.
Din aceasta cauza, in zona s-a dezvoltat foarte mult turismul rural si de pelerinaj.
Un alt lucru demn de amintit este faptul ca in judetul Valcea, se afla 6 muzee. Cel mai mare este Muzeul de Istorie din Ramnicul Valcea care adaposteste peste 50.000 de exponate. Amintim Memorialul Nicolae Balcescu, aflat in satul natal, Muzeul de Arta Ramnicul Valcea, Muzeul Gheorghe Magheru din Troianu, Casa Memoriala Anton Pann, Colectia arheologica (carti vechi si arta medievala) de la Govora, Muzeul Vinului din Dragasani, Colectia de arta populara etnografica din Bujoreni, Colectia Inatesti,Colectia Gh. D. Anghel din Costesti, Expozitia Ghib I. Mihaescu din Dragasani, Colectia Etnogragica din Irimesti.
Nu trebuiesc omise nici zonele cu apa termala cu efect curativ pentru afectiuni ale aparatului digestiv, diabet, guta, afectiuni ale aparatului renal, afectiuni dermatologice, afectiuni reumatismale.

Ansambluri rezidentiale din Valcea

Stiri imobiliare Valcea

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Valcea

Garsoniere sau apartamente de inchiriat din Municipiul Ramnicu Valcea
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Ramnicu Valcea
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Ramnicu Valcea
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Valcea

Vanzare
2500000 € - Case

Mic Conac tip Cula olteneasca 3 camere, teren 2000 mp, Tetoiu, Valcea.         /    ...

Mai multe detalii