Judetul Suceava


Judetul Suceava se afla in nord-estul Romaniei, avand granita la nord si est cu Ucraina. Are o suprafata de 8555kmp, iar ca si numar de locuitori se situeaza pe locul 7 in tara cu un total de 688.435 persoane.
Hidrografia judetului cuprinde raurile:Siret, Suceava si Moldova.
Altitudinea maxima in aceasta zona este de 2100m in Vf. Pietrosul.

250.000 de locuitori ai judetului locuiesc in zona urbana iar 450.000 in zona rurala.
Clima in aceasta zona este una temperat umeda, avand o temperatura medie anuala de 8 grade celsius.
Municipiul Suceava este resedinta de judet si cuprinde 120.000 locuitori.
Mai mult de jumatate din suprafata judetului este acoperita de paduri, formele de relief predominante fiind dealurile si muntii.
Terenurile arabile acopera o surafata de aproximativ 1810 kmp, iar raurile si iazurile 136kmp.
Judetul Suceava este reprezentativ pentru istoria romanilor, acesta fiind situat in Moldova, primul stat centralizat roman.
Fondatorii culturii europene din aceasta zona au fost:Bogdan I (1359-1365), Petru Musat (1375-1391), Alexandru cel Bun (1400-1432) si Stefan cel Mare (1457-1504).
Deoarece aceasta zona a fost una bogata si avea drumuri comerciale spre est, a fost mereu supusa invaziilor, Imperiul Austriac avand aceasta zona sub dominatie mai bine de 150 de ani(1868-1918).
Aceasta zona a tarii se bucura de un numar foarte mare de atractii turistice peo suprafata restransa. Aici se gasesc de asemenea facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna, vanatoare dar mai ales spatii pentru recreere.
Peisajele din judet sunt deosebite, in special muntii strabatuti de drumuri.
De asemenea, zona Dornei este o atractie turistica deosebita, fiind o imbinare speciala intre natura si creatie umana.
Un numar mare de manastiri de regasesc in zona, printre care bine-cunoscuta manastire Voronet(1488), Humor, Moldovita, Sucevita, Dragomirna si Putna. Aceasta din urma a fost construita de Stefan cel Mare, iar mormantul acestuia se afla in incinta manastirii.
Ceramica neagra, renumita in toata lumea, se realizeaza in satul Marginea de catre indemanaticii olari din zona.

Ansambluri rezidentiale din Suceava

Stiri imobiliare Suceava

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Suceava

Garsoniere sau apartamente de închiriat din Municipiul Suceava
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Suceava
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Suceava
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Suceava

Vanzare
67000 € - Apartamente

Apartament cu 3 camere situat in zona Ultracentrala, in apropiere de Piata Mare. Este decomandat, in bloc de caramida, la etajul 4 cu sarpanta inalta deasupra. Este partial renovat, cu centrala termic...

Mai multe detalii

Vanzare
230 € - Apartamente

Apartament cu 2 camere semidecomandate situat in apropierea Colegiului National Petru Rares.Este la etajul 4/4,luminos,renovat si complet mobilat si utilat.Dispune de centraa termica si nu se accepta...

Mai multe detalii

Vanzare
53900 € - Apartamente

Agentia Domus va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere decomandate situat intr-un bloc din caramida,la etajul 2.Aflat in imediata vecinatate a Catedralei,locatia este ideala atat pentru inchi...

Mai multe detalii

Vanzare
270 € - Apartamente

Apartament cu 2 camere, situat in zona Centrala, la mansarda. Este mobilat si utilat. Are centrala termica, frigider, aragaz, masina de spalat.

Mai multe detalii

Vanzare
76500 € - Apartamente

Apartament cu 3 camere situat in zona George Enescu, in apropiere de Belvedere, in bloc de caramida. Este decomandat, renovat complet, cu centrala termica, tamplarie termopan, instalatiile sanitara si...

Mai multe detalii

Vanzare
59000 € - Apartamente

Apartament cu 2 camere situat pe Marasesti, in apropiere de Catedrala, in bloc de caramida. Este decomandat, renovat complet, cu centrala termica, instalatie electrica si sanitara noi, tamplarie termo...

Mai multe detalii