Anunturi imobiliare din judetul Sibiu

Judetul Sibiu


Judetul Sibiu se bucura de o pozitionare centrala in tara dar si de una importanta in Europa facand legatura intre Balcani si Europa Centrala, datorita drumurilor comerciale pozitionate pe directia est-vest.
Varietatea la nivelul reliefului este data atat de prezenta Vf. Negoiu cu o altitudine de 2.535m dar si de cea a luncii raului Tarnava Mare unde altitudinea scade la 28m.
Aproximativ 30% din suprafata judetului este acoperita de munti:Muntii Fagaras, Lotru si Cindrel, iar 50% este acoperita de platourile Tarnave, Hartibaci si Secase ce sunt strabatute de vai adanci.

Hidrografia judetului este bogata si egal repartizata de suprafata acestuia.Raurile cele mai importante din aces judet sunt :Olt, Tarnava, Cibin si Hartibaci.
De asemenea,judetul se bucura de existenta lacurilor naturale - glaciare si sarate dar si de cele artificiale folosite pentru irigatii hidroenergie si recreere.
Clima judetului se caracterizeaza prin ierni moderate si veri racoroase.
Datorita prezentei muntilor, acest judet se bucura de asemenea de prezenta padurilor de foioase si conifere.
Dealurile sunt acoperite de fanete si livezi, dar si prezenta campiilor este favorabila acestea fiind traversate de rauri si bucurandu-se de prezenta lacurilor dulci si sarate.
Judetul Sibiuu are sase mari rezervatii naturale:Lacul fara Fund de la Ocna Sibiului
Depozitele de calcar de la Cisnadioara si Turnu Rosu ,Rezervatia din Valea Sarba ,Lacurile Balea si Iezerele Cindrelului .
Ca si atractii turistice, la 30km de Sibiu se afla statiunea Paltinis care are partii de schi dotate cu telescaun.Pe langa aceasta statiune, Sibiul mai are si altele cum ar fi:Ocna Sibiului, Bazna si Miercurea Sibiului.
O alta zona importanta pentru Sibiu este zona Marginimii. Locuitorii acestei zone sunt cunoscuti ca fiind pastori ce pastreaza traditiile din zona.
In oras, cele mai importante puncte turistice sunt:
Turnul Scarilor, construit in secolul al XIII-lea,Piata Macelarilor,Muzeul Bruckenthal ,Biserica Franciscana Turnul Tamplarilor si Turnul Blanarilor.

Orasul Sibiu este mentionat in documete datate din sec XII sub numele asezarii romane Cedonia.
Aceasta zona avea propriile sale forme de organizare politica in momentul sosirii saxonilor ce s-au stabilit aici.
Saxonii au numit orasul  Hermannsdorf si mai apoi Hermannstadt in timp ce romanii i-au dat numele de Sibiu. Documentele din jurul anului 1376 atesta ca orasul era un centru manufacturier important, aici existand oameni care practicau 25 de meserii.
Datorita acestor mestesugari, Sibiul a cunoscut o dezvoltare economica vizibila,urmarind dezvoltarea oraselor medievale.
In satul Biertan exista o inscriptie(Ego Zenovius votum poseni"-Eu, Zenovius, mi-am tinut cuvantul) datata din secolul IV.

Ansambluri rezidentiale din judetul Sibiu

In constructie

Ansamblul rezidential Con Confort ofera apartamente cu 2, 3 si 4 camere de vanzare in Sibiu zona Selimbar, in imediata a...

Vezi ansamblul complet

Stiri

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar

Garsoniere sau apartamente de închiriat din Municipiul Sibiu
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Sibiu
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Sibiu
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din judetul Sibiu

Vanzare
2000 RON - Spatii

gsdfgd

Mai multe detalii

Vanzare
2000 € - Case

fsdfsdfdfsd

Mai multe detalii

Vanzare
52000 € - Apartamente

Apartament 2 camere de vanzare in Sibiu, zona Ciresica, etaj 3 din 4. Apartamentul este situat intr-un imobil nou, final...

Mai multe detalii

Vanzare
220 € - Apartamente

Apartament 2 camere de inchiriat in Sibiu, zona Ciresica, etaj 4 din 5, mobilat si utilat complet. Apartamentul este lib...

Mai multe detalii