Judetul Neamt


Judetul Neamt aflat in partea central-estica a Romaniei(intre 46g 40' si 47g 20' latitudine nordica si 25g 43' si 27g 15' longitudine estica) se invecineaza cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est.Face parte din provincia Moldova si are resedinta administrativa in municipiul Piatra Neamt. Populatia judetului Neamt in anul 2002 era de 557.000 locuitori si ocupa locul 14 in Romania  din punctul de vedere al densitatii cu 99 loc/km patrat.

Suprafata totala a judetului Neamt este de 5.896 km patrati, la aceasta categorie, judetul ocupand locul 18 in tara.Principalele unitati de relief din aceasta zona sunt :Carpatii Orientali, Subcarpatii Moldovei si Podisul Moldovnesc, ceea ce face ca relieful muntos(278.769 ha.) sa fie predominant in acest judet, altitudinile de aici fiind cuprinse intre 1907m si 169m.Cele mai importante rauri din acest judet sunt:Bistrita, Moldova, Cracau, Ozana si Siret, acestea traversandu-l pe o lungime de aproximativ 2000 kilometri. Dintre lacurile(majoritatea artificiale, construite in scopuri hidroenergetice, pentru atenuare viituri, irigatii, piscicultura, rezerva de apa, agrement) din aceasta zona, cel mai important este Izvorul Muntelui care are o suprafata de aproximativ 3120 ha si un volum de apa de aproximativ 1251 milioane m3.
In aceasta zona(in Ceahlau, Piatra Neamt, Piatra Soimului, Romani) s-au gasit vestigii care atesta prezenta oamenilor aici inca din paleoliticul superior (urme de vetre, unelete de silex, vase) dar si ruine ale cetatilor dacice(pe varful Batca Doamnei, cetatea Neamt).
Dintre obiectivele turistice importante in aceasta zona amintim:Lacul Bicaz, Manastirea Petru Voda, Lacul Rosu(lac de baraj natural la altitudinea de 980 metri, in apropierea Cheilor Bicazului si la circa 26 de kilometri de orasul Gheorgheni), Statiunea Lacul Rosu etc.

Ansambluri rezidentiale din Neamt

Stiri imobiliare Neamt

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Neamt

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Piatra Neamt
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Roman
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Piatra Neamt
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Neamt

Vanzare
30 € - Terenuri

Vanzare teren intravilan in Darmanesti, cartier de vile cu drum privat, cu toate utilitatile in apropiere.- 6000 MP - Acces la drum privat- Terenul poate fi parcelat in vederea construirii caselo...

Mai multe detalii