Judetul Mures


Judetul Mures este pozitionat in partea central-nordica a Transilvaniei si la intersectia cailor de comunicatie dintre Moldova, Maramures si Crisana.Datorita acestei pozitionari, judetul Mures a avut parte de o dezvoltare atat in comert cat si in infrastructura de transport si comunicatii ceea ce a dus si la dezvoltarea economica.O caracteristica importanta a judetului Mures este varietatea de forme de relief evisdentiate prin varfurile Carpatilor Rasariteni, Podisul Tarnavelor precum si muntii vulcanici Caliman si Gurghiu, acestia fiind cei mai inalti de origine vulcanica din tara, ce se desfasoara in partea de nord a judetului.

Clima judetului Mures este temperat continentala si se caracterizeaza prin veri calduroase si ierni reci si lungi. Judetul Mures are resedinta administrativa la Targu Mures, oras ce a fost atestat documentar pentru prima data intr-un document ce dateaza din anul 1332, aceasta localitate aparand sub denumirea de Forum Siculorum -Targ al Secuilor intr-o dijama papala.Germanii au numit orasul Neumarkt, adica Targul Nou, iar grecii ajunsi in arcul intracarpatic il numesc Agropolis - Targul Cerealelor. Aceste denumiri au fost date de negustorii care au trecut prin aceasta zona de-a lungul timpului.Orasul Targu Mures este mentionat din nou in anul 1370 sub denumirea de Novum Forum Siculorum.Fiind numita "targ", aceasta localitate a contribuit la dezvoltarea economica a zonei.Prin diploma din 29 aprilie 1616, Bethlen Gábor schimba incadrarea orasului din targ in oras regesc si este adoptat si noul nume Targul Mures.
Cea mai cunoscuta zona turistica din acest judet este  Cetatea Sighisoara care cu parfumul ei medieval, atrage numerosi turisti din tara si strainatate.Si bisericile din acest judet au potential turistic:Catedrala ortodoxa Inaltarea Domnului, Biserica Unitariana, Biserica Catolica.Un alt obiectiv turistic il reprezinta muzeele si monumentele deosebite din acest oras: Muzeul de Stiintele Naturii, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Istorie.

Ansambluri rezidentiale din Mures

Stiri imobiliare Mures

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Mures

Garsoniere sau apartamente de inchiriat din Municipiul Targu Mures
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Targu Mures
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Targu Mures
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Mures

Vanzare
54000 € - Apartamente

Ofer spre vanzare apartament cu doua camere confort 1in cartierul Tudor, etaj 1, doua holuri, una camara, una bucatarie,...

Mai multe detalii

Vanzare
58900 € - Apartamente

Ofer spre vinzare apartament cu trei camere ,o bucatarie o baie o camara un balcon cu o suprafata de 70mp dotat cu gresi...

Mai multe detalii

Vanzare
62000 € - Case

Ofer spre vinzare  casa compusa din 3 dormitoareb 1 bucatarie 2 bai  plus terasa cu o suprafata 90mp

Mai multe detalii

Vanzare
21000 € - Terenuri

Ofer spre vinzare teren in zona dimbu  9 parcele a cite 6 ari parcela  cu drum de servitute cu  certifica...

Mai multe detalii

Vanzare
37900 € - Apartamente

Ofer spre vinare apartament cu 2 camere 1bucatarie 1 baie  confort 2  cu o suprafata de 32,5 mp dotat cu gresi...

Mai multe detalii

Vanzare
46000 € - Apartamente

Ofer spre vinzare apartament cu 2 camere 1 baie 1 bucatarie 1camara  un balcon dotata cu gresie faianta usa metalic...

Mai multe detalii