Judetul Mehedinti


Judetul Mehedinti se afla in partea sud-vestica a Romaniei, in zona provinciilor Oltenia si Banat. Resedinta administrativa a judetului Mehedinti este in municipiul Drobeta-Turnu Severin. Judetul Mehedinti are ca vecini:la nord cu judetul Gorj la sud-est cu judetul Dolj, la vest cu judetul Caras-Severin.  Judetul este format din 4 orase, un municipiu, 59 de comune in componenta carora intra 344 de sate. Potrivit recensamantului din 2002, populatia judetlui Mehedinti numara 306.732 locuitori(1,5% din populatia Romaniei) si ocupa locul 35 la categoria densitate a populatiei cu 62 loc/km patrat.Aceasta populatie este impartita astfel:in mediul urban-156.861 locuitori (47,2%) iar in mediul rural 175.812 locuitori (52,8%).Judetul Mehedinti ocupa locul 30 in Romania ca si suprafata cu 4.933 km patrati, ceea ce inseamna  2,1% din suprafata Romaniei.
Granita sudica a judetului este realizata pe o lungime de 192 km de fluviul Dunarea.
In localitatea Schela Cladovei se studiaza pana in prezent vestigiile descoperite in zona judetului Mehedinti care atesta prezenta unei asezari omenesti aici inca din paleolitic. De asemenea, in aceasta zona au fost descoperite primele cimitire si primele dovezi ale activitatii de cultivare stabila pe continentul Europa.Piciorul Podului lui Traian, ruinele campului roman Drobeta, baile Romane, cat si alte vestigii scoase la lumina in parcul arheologic al Muzeului Portile de Fier stau ca marturile a prezentei romanilor in Dacia cat si a formarii poporului roman.
Ca si obiective turistice din acest judet putem aminti:Castelul roman Drobeta -construit in timpul imparatului Traian, Cetatea Severinului -monument medieval din secolul al XIII,Manastirea Vodita- este primul monument care atesta in infiintarea vietii monahale in tara noastra in secolul XIV, Manastirea Strehaia- construita in secolul XV,Manastirea Gura Motrului- carei constructie s-a definitivat in secolul al XVII-lea fiind pictata de domnitorul Constantin Brincoveanu, Schitul Topolnitei- construit in secolul al XVII-lea,dar si Zona Portile de fier I si II care au un potential turistic imens.

Ansambluri rezidentiale din Mehedinti

Stiri imobiliare Mehedinti

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Mehedinti

Garsoniere sau apartamente de inchiriat din Municipiul Drobeta – Turnu Severin
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Drobeta – Turnu Severin
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Drobeta – Turnu Severin
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Mehedinti