Judetul Maramures


Judetul Maramures, cu resedinta in municipiul Baia Mare, este situat in partea nord-vestica a Romaniei, fiind judet de granita al Romaniei, are o suprafata de 6.215kmp si o populatie de 510.110 loc.
Pozitionarea sa in zona Carpatilor Orientali face ca acest judet sa detina o varietate de bogatii:aur, argint, plumb, zinc, sare, pasuni intinse, paduri si terenuri agricole. Datorita acestor bogatii, zona judetuluiMaramures a fost locuita cu mii de ani in urma.

Zona montana din acest judet ocupa aproximativ 43% din suprafata acestuia. Cele mai importante grupe de munti din zona sunt:Muntii Rodna si Masivul Pietrosul - cel mai inalt din Carpatii Orientali. De asemenea , aici regasim o zona montana vulcanica reprezentata de Muntii Gutai si Tibles.
Restul de 57% din suprafata judetului este ocupata de dealuri, platouri, depresiuni, lunci si terase.
Cea mai mare depresiune din tara se afla tot in acest judet:Depresiunea Maramuresului, care are 75 km lungime si 20 km latime.Datorita altitudinilor ridicate,in aceasta zona dar mai ales pe crestele muntilor,iarna rezista chiar si in lunile de vara.
Marturiile arheologice gasite in aceasta zona demonstreaza prezenta omului aici inca din paleoliticul superior si neolitic. Tracii au dezvoltat aici o  civilizatie a lemnului.
Sfarsitul secolului II I. Hr. a adus acestei zone o dezvoltare in tehnica prelucrarii fierului si in folosirea rotii olarului.
Cu toate ca nu a fost cucerita de romani si a ramas in afara Daciei Felix, aceasta zoma a continuat sa aiba legaturi comerciale si spirituale cu aceasta.
Dezvoltarea acestei zone a fost majora si datorita mestesugarilor ce se ocupau cu mineritul(prelucrarea plumbului,prelucrarea zincului). Zona Maramuresului este pastratoare de traditii atat in constructii(unde folosesc lemnul), cat si in vestimentatie(purtarea costumelor traditionale in zile de sarbatoare).

In judetul Maramures exista aproximativ 1000 de izvoare cu concentratie minerala dar si lacuri si parauri puternic mineralizate.
Traseele montane pe care Maramuresul le are sunt puternice atractii turistice.
Judetul Maramures are 62 de terenuri de vanatoare cu o suprafata de 587.000 ha.

Ansambluri rezidentiale din Maramures

Stiri imobiliare Maramures

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Maramures

Apartamente de 3 camere de vanzare din Municipiul Baia Mare
Imobiliare
Garsoniere sau apartamente de inchiriat in Municipiul Baia Mare
Imobiliare
Garsoniere sau apartamente de o camera de vanzare in Municipiul Baia – Mare
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Maramures

Vanzare
46000 € - Apartamente

Vand Apartament cu 3 camere, decomandat, 2 bai, bucatarie mare, racordat la gaze cu centrala termica, geamuri termopan. Etajul 3 din 4 etaje. Bloc izolat termic si cu acoperis. Situat in Sighetu Marma...

Mai multe detalii

Vanzare
1300 € - Spatii

Telefon: 0757473098 – MadalinaPret: 1300 euroSpatiu comerciale de inchiriat cu vitrina stradala, situat in Baia Mare, pe Bd. Traian,  in suprafata de 128 mp. Exista posibilitate de inchirie...

Mai multe detalii

Vanzare
42000 € - Apartamente

Pret: 42.000 euroTelefon: 0773 300 692Nr. Inreg. 3860Lux Imobiliare vinde apartament cu 3 camere (2 camere+ uscatorie), in Baia Mare- zona Albina, situat la etaj 4, cu acoperis.Compartimentare: bucata...

Mai multe detalii

Vanzare
44500 € - Apartamente

Pret: 44.500 euroNr inreg. 2568Telefon: 0773 300 692Lux Imobiliare vinde apartament cu 3 camere in Baia Mare- strada Pasunii, decomandat, situat la etajul 1 (pe mijloc)Compartimentare: bucatarie, livi...

Mai multe detalii

Vanzare
39900 € - Apartamente

Pret: 39.900 euroTelefon: 0773 300 692Nr. Inreg. 1871Lux Imobiliare vinde apartament cu 2 camere in Baia Mare, in cartier de blocuri noi (strada Lupului), decomandat, in suprafata de 40 mp. ...

Mai multe detalii

Vanzare
650000 € - Spatii

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare cladire multifunctionala, situata in Baia Mare. Constructie la rosu, compusa din doua corpuri de cladire, distribuita pe P+E si P, cu suprafata construita 3000 mp...

Mai multe detalii