Anunțuri imobiliare din județul Maramures

Judetul Maramures


Judetul Maramures, cu resedinta in municipiul Baia Mare, este situat in partea nord-vestica a Romaniei, fiind judet de granita al Romaniei, are o suprafata de 6.215kmp si o populatie de 510.110 loc.
Pozitionarea sa in zona Carpatilor Orientali face ca acest judet sa detina o varietate de bogatii:aur, argint, plumb, zinc, sare, pasuni intinse, paduri si terenuri agricole. Datorita acestor bogatii, zona judetuluiMaramures a fost locuita cu mii de ani in urma.

Zona montana din acest judet ocupa aproximativ 43% din suprafata acestuia. Cele mai importante grupe de munti din zona sunt:Muntii Rodna si Masivul Pietrosul - cel mai inalt din Carpatii Orientali. De asemenea , aici regasim o zona montana vulcanica reprezentata de Muntii Gutai si Tibles.
Restul de 57% din suprafata judetului este ocupata de dealuri, platouri, depresiuni, lunci si terase.
Cea mai mare depresiune din tara se afla tot in acest judet:Depresiunea Maramuresului, care are 75 km lungime si 20 km latime.Datorita altitudinilor ridicate,in aceasta zona dar mai ales pe crestele muntilor,iarna rezista chiar si in lunile de vara.
Marturiile arheologice gasite in aceasta zona demonstreaza prezenta omului aici inca din paleoliticul superior si neolitic. Tracii au dezvoltat aici o  civilizatie a lemnului.
Sfarsitul secolului II I. Hr. a adus acestei zone o dezvoltare in tehnica prelucrarii fierului si in folosirea rotii olarului.
Cu toate ca nu a fost cucerita de romani si a ramas in afara Daciei Felix, aceasta zoma a continuat sa aiba legaturi comerciale si spirituale cu aceasta.
Dezvoltarea acestei zone a fost majora si datorita mestesugarilor ce se ocupau cu mineritul(prelucrarea plumbului,prelucrarea zincului). Zona Maramuresului este pastratoare de traditii atat in constructii(unde folosesc lemnul), cat si in vestimentatie(purtarea costumelor traditionale in zile de sarbatoare).

In judetul Maramures exista aproximativ 1000 de izvoare cu concentratie minerala dar si lacuri si parauri puternic mineralizate.
Traseele montane pe care Maramuresul le are sunt puternice atractii turistice.
Judetul Maramures are 62 de terenuri de vanatoare cu o suprafata de 587.000 ha.

Ansambluri rezidentiale din judetul Maramures

Stiri imobiliare Maramures

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Maramures

Apartamente de 3 camere de vânzare din Municipiul Baia Mare
Imobiliare
Garsoniere sau apartamente de închiriat în Municipiul Baia Mare
Imobiliare
Garsoniere sau apartamente de o cameră de vânzare în Municipiul Baia – Mare
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din judetul Maramures

Vanzare
2300000 € - Spatii

Cladire situata ultracentral, are inchiriate ultimele 2 etaje cu suma de 14000 euro lunar. , cladirea are demisol, parte...

Mai multe detalii

Vanzare
50000 € - Apartamente

Apartamentul se afla Baia Mare pe Bd Bucuresti, zona Maramuresul. Este decomandat, are suprafata de 55 mp, finisat: geam...

Mai multe detalii

Vanzare
33000 € - Apartamente

Apartament 2 camere in Baia Mare, zona Center, nedecomandat, 40 mp. Apartamentul este finisat: gresie, faianta, parchet,...

Mai multe detalii

Vanzare
48900 € - Apartamente

Apartamentul se afla in Baia Mare in zona Centrului Comercial Maramuresul. Este situat la etaj intermediar; este decoman...

Mai multe detalii

Vanzare
25500 € - Apartamente

Apartamentul se afla in Baia Mare in zona Semiluna. Este decomandat, are suprafata de 45 mp, dispune de geamuri termopan...

Mai multe detalii

Vanzare
38000 € - Apartamente

Apartamentul se afla in Baia Mare, in zona Liana (scoala 3), are 50 mp+ doua balcoane, este decomandat. Dispune de geamu...

Mai multe detalii