Judetul Maramures


Judetul Maramures, cu resedinta in municipiul Baia Mare, este situat in partea nord-vestica a Romaniei, fiind judet de granita al Romaniei, are o suprafata de 6.215kmp si o populatie de 510.110 loc.
Pozitionarea sa in zona Carpatilor Orientali face ca acest judet sa detina o varietate de bogatii:aur, argint, plumb, zinc, sare, pasuni intinse, paduri si terenuri agricole. Datorita acestor bogatii, zona judetuluiMaramures a fost locuita cu mii de ani in urma.

Zona montana din acest judet ocupa aproximativ 43% din suprafata acestuia. Cele mai importante grupe de munti din zona sunt:Muntii Rodna si Masivul Pietrosul - cel mai inalt din Carpatii Orientali. De asemenea , aici regasim o zona montana vulcanica reprezentata de Muntii Gutai si Tibles.
Restul de 57% din suprafata judetului este ocupata de dealuri, platouri, depresiuni, lunci si terase.
Cea mai mare depresiune din tara se afla tot in acest judet:Depresiunea Maramuresului, care are 75 km lungime si 20 km latime.Datorita altitudinilor ridicate,in aceasta zona dar mai ales pe crestele muntilor,iarna rezista chiar si in lunile de vara.
Marturiile arheologice gasite in aceasta zona demonstreaza prezenta omului aici inca din paleoliticul superior si neolitic. Tracii au dezvoltat aici o  civilizatie a lemnului.
Sfarsitul secolului II I. Hr. a adus acestei zone o dezvoltare in tehnica prelucrarii fierului si in folosirea rotii olarului.
Cu toate ca nu a fost cucerita de romani si a ramas in afara Daciei Felix, aceasta zoma a continuat sa aiba legaturi comerciale si spirituale cu aceasta.
Dezvoltarea acestei zone a fost majora si datorita mestesugarilor ce se ocupau cu mineritul(prelucrarea plumbului,prelucrarea zincului). Zona Maramuresului este pastratoare de traditii atat in constructii(unde folosesc lemnul), cat si in vestimentatie(purtarea costumelor traditionale in zile de sarbatoare).

In judetul Maramures exista aproximativ 1000 de izvoare cu concentratie minerala dar si lacuri si parauri puternic mineralizate.
Traseele montane pe care Maramuresul le are sunt puternice atractii turistice.
Judetul Maramures are 62 de terenuri de vanatoare cu o suprafata de 587.000 ha.

Ansambluri rezidentiale din Maramures

Stiri imobiliare Maramures

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Maramures

Apartamente de 3 camere de vanzare din Municipiul Baia Mare
Imobiliare
Garsoniere sau apartamente de inchiriat in Municipiul Baia Mare
Imobiliare
Garsoniere sau apartamente de o camera de vanzare in Municipiul Baia – Mare
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Maramures

Vanzare
50000 € - Apartamente

vand apartament 3cam plus2extindere la parter 90mp.baia mare str.granicerilor zon lidl 50000euro neg tel.0749394964.

Mai multe detalii

Vanzare
50000 € - Case

Vand casa in Baita,jud.Maramures  Casa are 2 camere,bucatarie,baie,beci si anexa.teren 6 ari Necesita renovare Pret 50.000Euro Negociabil Tel.0747.551.182

Mai multe detalii

Vanzare
49900 € - Apartamente

Agentia Roma Imobiliare va ofera spre vanzare apartament trei camere decomandat situat pe strada Dobrogei, etaj IV, doua balcoane, usi interior noi, pret 49.900 euro. Pentru mai multe informatii si vi...

Mai multe detalii

Vanzare
48900 € - Apartamente

Zona Scolii 11, apartament 2 camere, etajul 1, cu balcon, bloc de caramida. Imbunatatiri: microcentrala cu instalatie henko, calorifere noi, geamuri termopan partial, baie cu gresie faianta si geam. P...

Mai multe detalii

Vanzare
75 € - Spatii

Spatiu comercial de închiriat, cu suprafața de 208 no utili, situat in zona Podul Viilor. Preț: 7,5 euro/ no + TvaPrecizati ca ati vazut oferta cu ID-ul: 3876

Mai multe detalii

Vanzare
300000 € - Spatii

Spatiu comercial de vânzare, suprafața: 208 no, situat in zona Podul Viilor. Precizati ca ati vazut oferta cu ID-ul: 3877

Mai multe detalii