Anunțuri imobiliare din județul Ilfov

Judetul Ilfov


Judetul Ilfov se afla in partea de sud-est a Romaniei, fiind asezat in centrul Campiei Romane, langa capitala tarii noastre, Romania.Judetul Ilfov se mai invecineaza cu judetele Prahova (Nord), Dambovita (Vest), Giurgiu (Sud-Vest) si Ialomita si Calarasi (Est).
Clima din acest judet este temperat continentala, asemenea Bucurestiului. Reteaua hiodrografica a judetului cuprinde raurile Dambovita si Colentina (care aprovizioneaza cu apa orasul Buftea),Ialomita si afluentul sau Gruiu. De asemenea, acest judet are lacuri importante ca Cernica, Snagov si Caldarusani, acestea fiind situate in partea nordica a judetului Ilfov.

Dovezile arheologice descoperite la Caldarusani, Glina si Chiajna dateaza din paleolitic si neolitic. De asemenea, la Pantelimon, Snagov, Magurele si Bragadiru s-au gasit vestigii dacice.
Viata a avut o continuitate impresionanta in aceasta zona, fiind populata de daco-romani, care mai târziu au format Principatul Tara Româneasca, dar si datorita unirii cnezatelor si voievodatelor, acestea fiind primele organizari statale (secolele XII-XIV). La sfarsitul secolului al XIV-lea se afla sub domnia lui Basarab I.
Numele de Ilfov este atestat documentar pentru prima data in anul 1482.Sectorul care inconjura capitala se numea in trecut Sectorul Agricol Ilfov insa  legea nr. 50/97 a schimbat denumirea de Sectorul Agricol Ilfov in Judetul Ilfov.
 Judetul Ilfov cuprinde 34 de asezari rurale si opt orase: Buftea (resedinta oficiala, desi administratia îsi are sediul în Bucuresti), Otopeni, Voluntari, Bragadiru, Chitila, Magurele, Popesti-Leordeni, Pantelimon, cu peste 1.593 km².

Ansambluri rezidentiale din judetul Ilfov

Stiri imobiliare Ilfov

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Ilfov

Oferte de apartamente de 2 camere din Popești – Leordeni, județul Ilfov
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Voluntari, județul Ilfov
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Bragadiru, județul Ilfov
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din judetul Ilfov

Vanzare
42900 € - Apartamente

Apartament două camere P/2, 56 mp util, decomandat, confort I, living, dormitor, bucatărie închisă, baie, hol...

Mai multe detalii

Vanzare
70 € - Terenuri

Vand teren In Snagov- Ghetmanesti , 2200 m , utilitati , acte la zi , apropiere complex sportiv, magazine, localizat int...

Mai multe detalii