Județul Harghita


Judetul Harghita este pozitionat in zona centrala a Carpatilor Orientali, pe platforma Ardealului.Acest judet este unul dintre cele mai mici din tara avand o suprafata totala de 6639 km patrati, ceea ce reprezinta2.8% din totalul tarii. Resedinta administrativa a judetului se afla in municipiul Miercurea Ciuc, judetul aflandu-se in regiunea numita TRANSILVANIA.Caracteristica principala a reliefului acestui judet este predominanta reliefului muntos acesta ocupand peste 60% din suprafata totala a judetului.
Cu toate acestea se disting trei forme de relief in acest judet:munti cu altitudine pana la 2000 m, dealuri si altitudini medii de circa 800 m si depresiuni intramontane si intercolinare cu altitudini intre 400 si 800 m.Reteaua hidrografica a judetului cuprinde trei bazine principale: Muresul spre Vest, Oltul spre sud , Bistrita si Trotusul spre est. Tot in acest judet se afla si singurul lac de origine vulcanica din tara: LACUL SFANTA ANA.
Scaunele Secuiesti prezente in aceasta zona, chiar daca erau unite sau separate, au contribuit la formarea comunitatilor in aceasta zona.Secuimea - deci si locuitorii acestei zone - a participat la toate razboaiele si bataliile importante ale regilor Ungariei.Prima batalie importanta, cu efect asupra istoriei locale a fost batalia impotriva cumanilor, a ostilor condusi de Regele Sfantul Ladislau.
Numeroasele reprezentari picturale stau ca marturie acestui fapt.Cea mai frumoasa si bine conservata dintre acestea este pictura murala din peretele nordic si vestic al bisericii din Mugeni.
In judet se afla trei statiuni balneo-climaterice de interes national si 20 de statiuni de interes local. Acest judet se mai evidentiaza si prin mofete renumite, la Harghita Bai si Santimbru Ciuc.

Ansambluri rezidentiale din Harghita

Stiri imobiliare Harghita

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Harghita

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Miercurea – Ciuc
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Miercurea – Ciuc
Imobiliare
Oferte de case sau vile din Municipiul Miercurea – Ciuc si imprejurimi
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Harghita