Județul Gorj


Judetul Gorj este pozitionat in sud-vestul tarii in provincia numita Oltenia pe cursul raului Jiul Mijlociu. Acest judet este traversat de paralela 45, la sudul municipiului Targu Jiu. Judetul se invecineaza la nord cu judetul Hunedoara, la nord-vest cu judetul Caras-Severin, la est sud-est si sud vest cu judetele Valcea , Dolj si Mehedinti.Suprafata totala a judetului este de 5602 km patrati, ceea ce reprezinta 2.3 procente din suprafata totala a Romaniei, aflandu-se pe locul 21 in tara la aceasta categorie.Populatia judetului Gorj este de 387.308 locuitori si are o densitate de 69 loc/km patrat drept pentru care se afla pe locul 27 in tara.
Resedinta administrativa a judetului Gorj este municipiul Targu-Jiu.Judetul mai cuprinde orasele:Bumbesti-Jiu, Motru, Novaci, Rovinari, Târgu Carbunesti, Tismana, Turceni, Ticleni si un numar de 61 de comune.
Relieful judetului este variat: in N si NV sunt M-tii Parang, Valcan si Godeanu, cu altitudini ce depasesc frecvent 2.000 m (altitudine maxima: 2.519 , varful Parangu Mare) si cu urme ale glaciatiei cuaternare (circuri, custuri, lacuri glaciare, morene), in partea centrala se desfasoara zona subcarpatica, constituita din mai multe aliniamente de dealuri (mai importante: Sacelu, Mogos, Stroiesti, Bran) si depresiuni (Polovragi, Novaci, Targu Jiu-Campu Mare s.a.), iar in S, se afla o portiune a Piemontului Getic.
Reteaua hidrografica  a judetului cuprinde un bazin coector:JIUL. Acesta colecteaza apele urmatorilor afluenti:Sadu, Tismana, Jiltu, Motru, Gilort, Amaradia etc. de asemenea, pe teritoriul acestui judet se gasesc foarte multe lacuri naturale:Calcescu, Slaveiu, Mija, dar si antropice:Cearu, Cerna, Motru.
Clima judetului Gorj este temperat continentala cu influente submediteraneene.Temperaturile medii anuale sunt de 10.2 grade Celsius.
Prima mentionare documentara a zonei judetului Gorj dateaza din anul 1385 fiind numita Tara Jelii,apoi in 1415 sub numele de Tara Motrului, Jiu in 1428 si Gilort in 1502.
Municipiul Targu-Jiu adaposteste monumentele cunoscutului sculptor Constantin Brancusi: Masa Tacerii, poarta Sarutului si Coloana Infinutului. Cele trei capodopere situate in aer liber fiind dedicate eroilor primului Razboi Mondial.Judetul Gorj are  25 de trasee turistice montane pedestre, intre care si doua trasee turistice europene de lung parcurs, trei zone de alpinism, Cheile Sohodolului - Runcu, Cheile Galbenului - Baia de Fier, Cheile Oltetului - Polovragi, cinci zone speologice ce alcatuiesc cel mai mare potential speologic din Romania, o statiune de schi, precum si perimetre de vanatoare si pescuit ce atrag anual un mare numar de uristi.
Principalele industrii din aceasta zona sunt:energie electrica, utilaj minier, masini-unelte si frigidere cu compresor, cherestea, mobila, parchete, placi aglomerate din lemn , sticlarie pentru menaj, produse alimentare.

Ansambluri rezidentiale din Gorj

Stiri imobiliare Gorj

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Gorj

Apartamente de inchiriat din Municipiul Targu – Jiu
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Targu – Jiu
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Targu – Jiu
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Gorj