Județul Constanta


Judetul Constanta este situat in Sud-estul Romaniei si are ca granita estica tarmul Marii Negre.Are o suprafata de 7.055kmp iar ultimul recensamant realizat in 1996 arata ca are 747.122 locuitori.
47%din populatia judetului Constanta locuieste in resedinta de judet cu acelasi nume. Orasul Constanta este al doilea ca numar de locuitori din tara, dupa Bucuresti.
Relieful judetului este predominant de podis insa exista si forme de relief specifice zonei, cum ar fi lagunele,lacurile si estuarele. Altitudinile sunt scazute.
Clima din aceasta zona este temperat continentala cu influente pontice, iar demperatura medie anuala este de aproximativ 10-11 grade Celsius.
Orasul Constanta are o importanja majora in tara avand in vedere ca este cel mai important port al tarii.
Impreuna cu judetul Tulcea, Constanta face parte din vechea provincie Dobrogea fiind pozitionata pe tarmul Vestic al Pontus Exinus (Marea Neagra).
Aceste provincii isi au originile inca din vremea Greciei Antice, iar asezarile din Dobrogea sunt printre cele mai vechi din tara:Tomis - astazi Constanta a sarbatorit 2500 de existenta in anul 1991,Callatis - astazi Mangalia,Histria
Axiopolis - astazi Cernavoda.
Fiind o asezare situata la granita dintre civilizatii, Constanta a fost si continua sa fie un nod de comunicare si comert deosebit de important, viata de aici desfasurandu-se, in timp, intr-o stransa relatie cu istoria romanilor.
Orasul Tomis, care aminteste de poetul latinPublius Ovidius Naso, trimis in exil de imparatul roman Augustus.
Pentru ca si-a pastrat stabilitatea de-a lungul perioadei bizantine, orasul Tomis a cunoscut o dezvoltare peplan social, economic si cultural.
O reala dezvoltare a orasului Constanta dar si a zonei dinspre Dunare si Marea Neagra a fost cel mai bine resimtita dupa anul 1877.
Numele orasului a fost dat de catre imparatul Constantin.

Ca si obiective turistice, Constanta are o colectie impresionanta de statui romane, printre care se numara si Zeita Fortuna, Zeul Pontos si Sarpele Glicon.Aceste statui au fost descoiperite in anul 1962.
De asemenea DELFINARIUL si ACVARIUL sunt locuri in care se poate studia fauna si flora Marii Negre.

Vara, aeroportul din Constanta are legaturi catre si dinspre cele mai importante orase din Europa.

Litoralul este de asemenea o zona turistica foarte dezvoltata, aici venind atat turisti straini cat si romani de-a lungul verii.

Ansambluri rezidentiale din Constanta

Stiri imobiliare Constanta

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Constanta

Case sau vile de vanzare din Municipiul Constanta
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Constanta
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Constata
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Constanta