Județul Cluj


Judetul Cluj este pozitionat in Transilvania, in partea central-estica a Romaniei si are resedinta in orasul Cluj-Napoca.
Judetul se intinde pe o suprafata de 6.674kmp, aceasta reprezentand 2,8% din totalul tarii.
Relieful predominant al judetului este muntos si deluros, aceasta zona neavand altitudini sub 200m. O treime din suprafata judetului este ocupata de Muntii Apuseni ce nu depasesc 1.800m. Restul suprafetei judetului este format de dealurile si vaile ce apartin Podisului Somesean si Campiei Transilvaniei.
Hidrografia judetului cuprinde Somesul Mic, Crisul Repede si Ariesul.
Ca si celelalte orase vestice, Clujul are o clima de tip temperat continentala cu influente oceanice.
Orasul resedinta de judet este un important centru cultural si educational(universitar).
Judetul Cluj este unul dintre cele mai dezvoltate din tara datorita pozitionarii sale favorabile pe rute de comunicare cu Europa dar si datorita resurselor locale, ceea ce face ca zona sa aiba un potential economic ridicat.

Zona judetului Cluj este mentionata inca din secolul II i. Hr. in scrierile lui Herodot. Aici s-a dezvoltat civilizatia Geto-Daca.
Vechiul oras Napoca a fost ridicat la rangul de municipiu de catre Imparatul Adrian(124 D.Hr.)si mai apoi a fost transformat in colonie de catre Marcus-Aurelius (160-180 d.Hr.).
Deoarece a fost un important centru politic in timpul dominatiei romane, Napoca a fost pentru o perioada capitala Daciei Porolissensis.
Orasul a continuat sa supravietuiasca si dupa retragerea administratiei si armatei romane, dar si dupa perioada de migratie a barbarilor dinspre Europa.
Denumirea orasului in anul 1213 era Castrenses de Clus.In secolele XIV-XV orasul devine unul dintre cele mai puternice orase din Transilvania, avand importanta in domeniul economic, politic si cultural.
Chiar si azi, Orasul Cluj-Napoca isi pastreaza importanta in tara si este un exemplu istoric impresionant.

Ca si obiective turistice. judetul Cluj se bucura de prezenta Muntilor apuseni de o frumusete rara(Cheile Turzii, Cheile Turenilor). Structura muntilor a permis formarea multor pesteri care au devenit obiective turistice importante ce atrag tot mai multi turisti atat romani cat si straini interesati de istoria locurilor.

Ansambluri rezidentiale din Cluj

Stiri imobiliare Cluj

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Cluj

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de chirii de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Cluj

Vanzare
1150000 € - Spatii

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare cladire in cartierul Zorilor din Cluj Napoca, constructie noua, nefinalizata, cu suprafata de 1050 mp si teren de 700 mp, distribuita pe D+P+E+M, partial finisata....

Mai multe detalii

Vanzare
265000 € - Case

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare casa tip duplex, situata in Buna Ziua, intr-un complex de 4 case, suprafata utila de 150 mp, semifinisata si teren de 230 mp sau 420 mp. Constructie cu regim de in...

Mai multe detalii

Vanzare
13500 € - Terenuri

Aresco Imobiliare oferă spre vânzare teren intravilan aflat în Uzina – Somesu Rece, pe malul raului, cu suprafața de 700 mp și front la stradă de 53 metri, utilitățile în aprop...

Mai multe detalii

Vanzare
147000 € - Apartamente

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare apartament cu 4 camere, in cartierul Intre Lacuri, aproape de Iulius Mall, de scoala si de parc, cu suprafata utila de 80 mp, situat la etajul 2/4, finisat si mobi...

Mai multe detalii

Vanzare
28000 € - Terenuri

Aresco Imobiliare ofera spre vazare teren pentru constructie cabana, cu suprafata de 700 mp, situat in Marisel, aproape de coada lacului  Tarnita. cu deschidere la drum si la raul Somesul Cald, l...

Mai multe detalii

Vanzare
103000 € - Terenuri

Aresco Imobiliare ofera spre vazare teren pentru constructie cabana cu suprafata de 5723 mp, parcelabil, cu front la 2 drumuri de 50 metri si 140 metri, situat in Marisel, in apropiere de Cabana Motil...

Mai multe detalii