Județul Cluj


Judetul Cluj este pozitionat in Transilvania, in partea central-estica a Romaniei si are resedinta in orasul Cluj-Napoca.
Judetul se intinde pe o suprafata de 6.674kmp, aceasta reprezentand 2,8% din totalul tarii.
Relieful predominant al judetului este muntos si deluros, aceasta zona neavand altitudini sub 200m. O treime din suprafata judetului este ocupata de Muntii Apuseni ce nu depasesc 1.800m. Restul suprafetei judetului este format de dealurile si vaile ce apartin Podisului Somesean si Campiei Transilvaniei.
Hidrografia judetului cuprinde Somesul Mic, Crisul Repede si Ariesul.
Ca si celelalte orase vestice, Clujul are o clima de tip temperat continentala cu influente oceanice.
Orasul resedinta de judet este un important centru cultural si educational(universitar).
Judetul Cluj este unul dintre cele mai dezvoltate din tara datorita pozitionarii sale favorabile pe rute de comunicare cu Europa dar si datorita resurselor locale, ceea ce face ca zona sa aiba un potential economic ridicat.

Zona judetului Cluj este mentionata inca din secolul II i. Hr. in scrierile lui Herodot. Aici s-a dezvoltat civilizatia Geto-Daca.
Vechiul oras Napoca a fost ridicat la rangul de municipiu de catre Imparatul Adrian(124 D.Hr.)si mai apoi a fost transformat in colonie de catre Marcus-Aurelius (160-180 d.Hr.).
Deoarece a fost un important centru politic in timpul dominatiei romane, Napoca a fost pentru o perioada capitala Daciei Porolissensis.
Orasul a continuat sa supravietuiasca si dupa retragerea administratiei si armatei romane, dar si dupa perioada de migratie a barbarilor dinspre Europa.
Denumirea orasului in anul 1213 era Castrenses de Clus.In secolele XIV-XV orasul devine unul dintre cele mai puternice orase din Transilvania, avand importanta in domeniul economic, politic si cultural.
Chiar si azi, Orasul Cluj-Napoca isi pastreaza importanta in tara si este un exemplu istoric impresionant.

Ca si obiective turistice. judetul Cluj se bucura de prezenta Muntilor apuseni de o frumusete rara(Cheile Turzii, Cheile Turenilor). Structura muntilor a permis formarea multor pesteri care au devenit obiective turistice importante ce atrag tot mai multi turisti atat romani cat si straini interesati de istoria locurilor.

Ansambluri rezidentiale din Cluj

Stiri imobiliare Cluj

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Cluj

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de chirii de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Cluj

Vanzare
450 € - Apartamente

Ofer spre inchiriere apartament 2 camere, in bloc nou, format din bucatarie, baie, hol, balcon, sufragerie si dormitor....

Mai multe detalii

Vanzare
1900 RON - Apartamente

Apartamentul este format din 2 camere, bucatarie, baie si hol, fiind decomandat, si este desfasurat pe o suprafata utila...

Mai multe detalii

Vanzare
75000 € - Case

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare casa in Vlaha, cu suprafata utila de 120 mp si teren de 1000 mp, semifinisata, comp...

Mai multe detalii

Vanzare
850000 € - Spatii

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare spatiu industrial si cladire de birouri pentru sediu de firma, situat in cartierul...

Mai multe detalii

Vanzare
180000 € - Case

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare casa in cartierul Gruia, constructie P+E, cu suprafata utila de 150 mp plus anexe 1...

Mai multe detalii

Vanzare
220000 € - Case

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare casa tip duplex situata in Feleacu, strazi asfaltate, constructie noua, cu panorama...

Mai multe detalii