Județul Cluj


Judetul Cluj este pozitionat in Transilvania, in partea central-estica a Romaniei si are resedinta in orasul Cluj-Napoca.
Judetul se intinde pe o suprafata de 6.674kmp, aceasta reprezentand 2,8% din totalul tarii.
Relieful predominant al judetului este muntos si deluros, aceasta zona neavand altitudini sub 200m. O treime din suprafata judetului este ocupata de Muntii Apuseni ce nu depasesc 1.800m. Restul suprafetei judetului este format de dealurile si vaile ce apartin Podisului Somesean si Campiei Transilvaniei.
Hidrografia judetului cuprinde Somesul Mic, Crisul Repede si Ariesul.
Ca si celelalte orase vestice, Clujul are o clima de tip temperat continentala cu influente oceanice.
Orasul resedinta de judet este un important centru cultural si educational(universitar).
Judetul Cluj este unul dintre cele mai dezvoltate din tara datorita pozitionarii sale favorabile pe rute de comunicare cu Europa dar si datorita resurselor locale, ceea ce face ca zona sa aiba un potential economic ridicat.

Zona judetului Cluj este mentionata inca din secolul II i. Hr. in scrierile lui Herodot. Aici s-a dezvoltat civilizatia Geto-Daca.
Vechiul oras Napoca a fost ridicat la rangul de municipiu de catre Imparatul Adrian(124 D.Hr.)si mai apoi a fost transformat in colonie de catre Marcus-Aurelius (160-180 d.Hr.).
Deoarece a fost un important centru politic in timpul dominatiei romane, Napoca a fost pentru o perioada capitala Daciei Porolissensis.
Orasul a continuat sa supravietuiasca si dupa retragerea administratiei si armatei romane, dar si dupa perioada de migratie a barbarilor dinspre Europa.
Denumirea orasului in anul 1213 era Castrenses de Clus.In secolele XIV-XV orasul devine unul dintre cele mai puternice orase din Transilvania, avand importanta in domeniul economic, politic si cultural.
Chiar si azi, Orasul Cluj-Napoca isi pastreaza importanta in tara si este un exemplu istoric impresionant.

Ca si obiective turistice. judetul Cluj se bucura de prezenta Muntilor apuseni de o frumusete rara(Cheile Turzii, Cheile Turenilor). Structura muntilor a permis formarea multor pesteri care au devenit obiective turistice importante ce atrag tot mai multi turisti atat romani cat si straini interesati de istoria locurilor.

Ansambluri rezidentiale din Cluj

Stiri imobiliare Cluj

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Cluj

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de chirii de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Cluj

Vanzare
100 € - Terenuri

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare teren pentru constructie hale, situat in Apahida, cu suprafata de 20000 mp, cu front la strada de aprox. 229 metri. Terenul dispune de toate utilitatile la amplasa...

Mai multe detalii

Vanzare
58500 € - Terenuri

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare teren pentru constructie casa sau duplex, situat in Ciurila, aproape de primarie, cu suprafata de 1300 mp si acces pe drum de servitute propriu. Pret de vanzare :...

Mai multe detalii

Vanzare
75000 € - Case

Aresco Imobiliare ofera spre casa noua, tip duplex, situata in Dezmir, constructie P+E, cu suprafata de 150 mp si teren de 300 mp, compusa din 3 dormitoare, living, bucatarie, 2 bai si terasa. Pret...

Mai multe detalii

Vanzare
55 € - Terenuri

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare teren intravilan cu CF, suprafata de 5800 mp si front la strada este de 37 metri, utilitati la strada, panorama superba spre oras. Pret de vanzare : 55 € mp...

Mai multe detalii

Vanzare
39 € - Terenuri

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare teren pentru constructie case, situat in Dezmir, zona de case, cu suprafata de 9400 mp ,cu front de 90 metri, facilitățile la 150 m, drum asfaltat la 200 metri. Pa...

Mai multe detalii

Vanzare
86000 € - Terenuri

Aresco Imobiliare ofera spre vanzare teren intravilan, situat in Dezmir, cu suprafata de 1433 mp si front la strada de 12 metri, CF, unitați pe strada, canalizare, apa, curent. Preț : 60 Euro/mp ne...

Mai multe detalii