Județul Cluj


Judetul Cluj este pozitionat in Transilvania, in partea central-estica a Romaniei si are resedinta in orasul Cluj-Napoca.
Judetul se intinde pe o suprafata de 6.674kmp, aceasta reprezentand 2,8% din totalul tarii.
Relieful predominant al judetului este muntos si deluros, aceasta zona neavand altitudini sub 200m. O treime din suprafata judetului este ocupata de Muntii Apuseni ce nu depasesc 1.800m. Restul suprafetei judetului este format de dealurile si vaile ce apartin Podisului Somesean si Campiei Transilvaniei.
Hidrografia judetului cuprinde Somesul Mic, Crisul Repede si Ariesul.
Ca si celelalte orase vestice, Clujul are o clima de tip temperat continentala cu influente oceanice.
Orasul resedinta de judet este un important centru cultural si educational(universitar).
Judetul Cluj este unul dintre cele mai dezvoltate din tara datorita pozitionarii sale favorabile pe rute de comunicare cu Europa dar si datorita resurselor locale, ceea ce face ca zona sa aiba un potential economic ridicat.

Zona judetului Cluj este mentionata inca din secolul II i. Hr. in scrierile lui Herodot. Aici s-a dezvoltat civilizatia Geto-Daca.
Vechiul oras Napoca a fost ridicat la rangul de municipiu de catre Imparatul Adrian(124 D.Hr.)si mai apoi a fost transformat in colonie de catre Marcus-Aurelius (160-180 d.Hr.).
Deoarece a fost un important centru politic in timpul dominatiei romane, Napoca a fost pentru o perioada capitala Daciei Porolissensis.
Orasul a continuat sa supravietuiasca si dupa retragerea administratiei si armatei romane, dar si dupa perioada de migratie a barbarilor dinspre Europa.
Denumirea orasului in anul 1213 era Castrenses de Clus.In secolele XIV-XV orasul devine unul dintre cele mai puternice orase din Transilvania, avand importanta in domeniul economic, politic si cultural.
Chiar si azi, Orasul Cluj-Napoca isi pastreaza importanta in tara si este un exemplu istoric impresionant.

Ca si obiective turistice. judetul Cluj se bucura de prezenta Muntilor apuseni de o frumusete rara(Cheile Turzii, Cheile Turenilor). Structura muntilor a permis formarea multor pesteri care au devenit obiective turistice importante ce atrag tot mai multi turisti atat romani cat si straini interesati de istoria locurilor.

Ansambluri rezidentiale din Cluj

Stiri imobiliare Cluj

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Cluj

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare
Oferte de chirii de apartamente de 2 camere din Municipiul Cluj – Napoca
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Cluj

Vanzare
8200000 € - Apartamente

Apartament 3 camere, etaj 6, decomandat, finisat, utilat si mobilat, gresie, fainta, parchet, centrala termica. Apartame...

Mai multe detalii

Vanzare
33000000 € - Case

Casa este situata in Cluj in cartierul Gruia. Constructie anii 1950, este structurata pe 3 nivele : parter, etaj , mans...

Mai multe detalii

Vanzare
35000 € - Apartamente

Apartamentul este situat in Cluj-Napoca pe strada Motilor, la etajul 7 intr-un bloc cu 10 etaje. Apartamentul are 35 mp...

Mai multe detalii

Vanzare
120000 € - Apartamente

Apartamente semifinisate sau finisate, in bloc nou, zona centrala in Cluj Napoca. Apartamente cu 1, 2 sau 3 camere, dife...

Mai multe detalii

Vanzare
420 € - Apartamente

Apartamentul este compus din 3 camere, baie, bucatarie, hol si 2 balcoane. Este situat in cartierul Grigorescu, intr-un...

Mai multe detalii

Vanzare
430 € - Apartamente

Apartamentul este compus din 2 camere, hol, bucatarie, baie si este situat intr-un bloc nou. Se afla aproape de Cluj Are...

Mai multe detalii