Județul Caras Severin


Judetul Caras Severin este situat in partea sud-vestica a Romaniei, avand o suprafata de 8.520 kmp, ceea ce reprezinta 3,6% din suprafata tarii si o populatie de 596.140 locuitori.
Judetul Caras Serevrin este al treilea ca si marime din tara. Din suprafata totala a tarii muntii ocupa 31%, dealurile 36%, iar campia 33%, relieful fiind dispus in mod armonios.In cazul judetului Caras Serevin,muntii ocupa 65,4%, dealurile au o extindere mica, ocupand 10,8%, iar depresiunile 16,5%. Pe ultimul loc se afla campiile, care detin 7,3% din suprafata. Din punct de vedere al reliefului, acest judet este o mini-Romanie.
Clima din acest judet este temperat continentala cu influente submediteraneene.

Zona judetului Caras Severin, in anul 102 d Hr., se afla  castrul roman Tibiscum. Localitatea Caransebes este atestata documentar sub numele de Opidum la inceputul anului 1289.
In anul 1450, Caransebesul este declarat centru politic al Banatului de Severin.
In urma Pacii de la Passarowitz, din anul 1718, Banatul intra sub ocupatia Imperiului Habsburgic.
Tot aici, intre anii 1769-1771 se deschid si se pun in functiune primele uzine metalulrgice din Romania. Orasul Caransebes devine in anul 1783 resedinta a Episcpopiei Ortodoxe Romane.
In Caransebes s-a zidit primul teatru din sud-estul Europei iar la Resita a fost construita prima locomotiva cu aburi.

In judetul Caras Severin regasim monumente si vestigii importante printre care putem aminti:Ruinele Cetatii Carasova, Castrul roman Centum Putei, Surduc-Banat, Cetatea Buza Turcului, Bocsa, Teatrul vechi din Oravita, Statuia lui Hercule si Complexul balnear,
Ruinele Cetatii feudale Mehadia.
Acest judet abunda in parcuri nationale dintre care amintim:Semenic-Cheile Carasului; Cheile Nerei-Beusnita Izvorul Bigar; Barzavita, Pestera Comarnic, Domogled, Faneata cu narcise, Zervesti, Padurea Ezerisel, Valea Gretca, Cheile Garlistei, Pestera Popovat, Cheile Rudariei, Cheile Susarei etc.

Ansambluri rezidentiale din Caras Severin

Stiri imobiliare Caras Severin

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Caras Severin

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Resita
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Resita
Imobiliare
Oferte de case din Municipiul Resita sau din imprejurimi
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Caras Severin

Vanzare
145000 € - Case

- Avem trei sezoane de booking.com, portofoliu clienți,  recenzii frumoase, nota 9,2, deci o Afacere prosperă, puteti verifica pe booking.com...Casa Emma - Herculane,  - se vinde in funct...

Mai multe detalii

Vanzare
62500 € - Apartamente

Ofer spre vânzare un apartament cu 3 camere în sistem decomandat, hol în formă L, o baie cu cabină de duș și o baie de serviciu, 2 balcoane, o bucătărie, o dabara, situat central, &i...

Mai multe detalii