Judetul Calarasi este pozitionat in sud-estul Romaniei si a Canpiei Romane.
Se fala pe malul stang al Dunarii si are granita cu Bulgaria. Judetul Calarasi are o suprafata de 5088 kmp cea ce reprezinta 2,13% din suprafata Romaniei. Are ca vecini judetul Ialomita la nord, Constanta la sud-est - Dunarea formand hotarul, Giurgiu si Sectorul Agricol Ilfov la vest si nord-vest.
Acest judet se afla in zona de campie si cuprinde mai multe subunitati ale granarului Romaniei : Baraganul Sudic, Campia Mostistei, Campia Burnasului, Campia Vlasiei, la care se adauga Lunca Dunarii (Lunca Greaca, Lunca Calarasi, Balta Borcei).Aceasta zona de campie are o inclinatie pe directia nord-vest - sud-est. De asemenea, relieful din aceasta zona mai cuprinde:depozite loessoide, intrerupte de mici depresiuni numite crovuri si de vai inguste de tip mostiste.
Reteaua hidrografica a judetului este bogata mai ales ca pe langa raurile Arges, Dambovita, Rasa, Barza, Argova, Vanata, Belciugatele, Luica etc. acesta este strabatut de regina apelor:DUNAREA.
Numeroase vestigii recent descoperite in judetul Calarasi demonstreaza prezenta oamenilor aici inca din neoliticul timpuriu. Aceasta zona a cunoscut tote etapele dezvoltarii civililzatiei romanesti.In zona Boian si Gumelnita se regasesc cele mai reprezentative culturi neolitice din sud-estul Europei, descoperite in asezarea eponima de la Gradistea Ulmilor, pe malul fostului lac Boian si tellul Gumelnita de pe teritoriul comunei Ulmeni.
Cele mai impresionante descoperiri arheologice din aceasta zona sunt din epoca fierului. Acestea atesta prezenta unor populatii hallstattiene timpurii in aceasta zona. Tot aici s-au descoperit vestigii care au apartinut civilizatiei geto-dacice.
Descoperirile arheologice care dateaza din sec IV-IX e.n. atesta ca in zona Calarasi, Dorobantu, Independenta, Vlad Tepes, Pietroiu, Coslogeni, Manastirea, Sultana si Radovanu a existat o populatie care a supravietuit atacurilor populatiilor migratoare, ramanand in aceste locuri.
Biserica fostei Manastiri Negoesti, ctitorie din anii 1648-1649 a domnitorului Matei Basarab si a sotiei sale Elina, biserica fostei Manastiri Plataresti, infiintata in 1642 de Matei Basarab, sotia sa Elina si altii, Manastirea Sf. Gheorghe din Radu Negru situata la 10 km est de Calarasi,Catedrala Ortodoxa Sf. Nicolae construita in 1838, Palatul Prefecturii construita in anul 1897 in stil neoclasic, sunt doar cateva din atractiile turistice din aceasta zona.
Budești, Județul Călărași, Strada Gării, teren în suprafaţă de 5.447 mp. Tip teren: intravilan curți-construcții( posibilitate transformare în teren intravilan agricol) Front stradal: 21...
10.000 mp, acces stradal, ingraditi, paza, utilitati, curent trifazic, optional putem oferi servicii conexe.
Casă de vacanță + teren 1.000 mp de vânzare în Fundulea, Călărași – Ideală pentru relaxareMeta descriere:Casă de vacanță cu teren de 1.000 mp situată în Fundulea, Călărași, ide...
Teren 4.282 mp intravilan de vânzare în Oltenița, Călărași – Ideal pentru construcțiiMeta descriere:Teren intravilan de 4.282 mp situat în Oltenița, Călărași, ideal pentru cons...
Vilă 12 camere tip conac boieresc + teren 3.446 mp de vânzare în Bărăgan, CălărașiMeta descriere:Vilă tip conac boieresc cu 12 camere și teren de 3.446 mp situată în Bărăgan, Călăraș...