Județul Buzau


Judetul Buzau se alfa in sud-estul Romaniei si al Carpatilor Orientali si este situat pe cursul superior al raului Buzau.Judetul are o suprafata de 6.102,6 kmp avand ca vecini judetele Brasov si Covasna la nord-vest, Vrancea la nord-est, Braila la est, Ialomita la sud si Prahova la vest.
Acest judet este unul de legatura intre arcul Carpatic si Campia Dunarii, fiind situat la granita dintre Muntenia, Moldova si Transilvania.

Relieful judetului este variat si armonios, cuprinzand aproape tot bazinul hidrografic al raului Buzau.
Partea nordica a judetului este ocupata de munti, cea sudica de campie iar la intersectia acestora se afla zona colinara subcarpatica.
Clima judetului este temperat continentala insa aceasta variaza in functie de altitudinile din aceasta zona.
Judetul Buzau are vestigii din Neolitic si din Epoca Bronzului pe care le pastreaza si care atesta prezenta omului in aceste locuri din timpuri imemorabile.Aceste vestigii apartin Culturilor Boian, Gumesti si Monteom.
Vestigiile din Epoca Bronzului au fost gasite in zona de dealuri din acest judet. Acestea impreuna cu ruinele campului roman de la Pietroasele si ale altor cateva asezari dacice atesta continuitatea vietii si civilizatiei din zona.Prima atestare documentara a numelui Buzau(pe atunci Mousaios) este o scrisoare a guvernatorului roman din Dobrogea trimisa lui Vasile cel Mare, episcopul de Capadichia, in anul 376 d.Hr. si care mentioneaza existenta, pe malurile raului Mousaios, o asezare urbana numita Mousaios -Buzau. Acest document se gaseste in Biblioteca Vaticanului.
Cele mai importante obiective turistice din zona sunt:Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici, tabara de sculptura in aer liber - comuna Tisau, colectia muzeala Colti - comuna Colti, Platoul Meledic - comuna Manzalesti, Dealul cu Lilieci Cernatesti - comuna Cernatesti, Focul viu - comuna Lopatari, Piatra Alba La Grunj - comuna Manzalesti, Casa memoriala Vasile Voiculescu - comuna Parscov, Blocurile de calcar de la Badila - comuna Viperesti, Manastirea Ciolanu - comuna Tisau, Manastirea Ratesti - comuna Berca, Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru - comuna Merei, etc.

Ansambluri rezidentiale din Buzau

Stiri imobiliare Buzau

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Buzau

Oferte de chirii de garsoniere si apartamente de 1, 2 si 3 camere din Municipiul Buzau
Imobiliare
Oferte de chirii de spatii comerciale, de depozitare / industriale sau de birouri din Municipiul Buzau
Imobiliare
Oferte de garsoniere sau apartamente de o camera din Municipiul Buzau
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Buzau

Vanzare
3 € - Spatii

Inchiriez hala cu suprafata de 200 MP, cu rampa, pretabila productie/depozitare, intravilan Buzau, zona Horticolei. Tele...

Mai multe detalii