Imobiliare Brasov - Piata Imobiliara Brasov


          Piata imobiliara din judetul Brasov a numarat in anul 2017 un numar de 28406 de vanzari imobiliare ocupand numarul 6 la nivel national pe segmental vanzarilor imobiliare si un numar de 11223 de ipoteci ocupand numarul 6 la nivel national aferent ipotecilor, conform datelor comunicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
          In anul 2018 pentu judetul Brasov , Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ne ofera statistici cu tranzactii imobiliare pentru primele 4 luni, astfel Judetul Brasov ajungand la un numarul 8787 de tranzactii imobiliare.  Potrivit Institulului National de statistica (INS) la sfarsitul anului 2017 existau un numar de 247668 locuinte in Judetul Brasov.
           In judetul Brasov  exista un numar 315 de societati care au declarat ca activitate principala sau secundara Agentie Imobiliara, dar active se pare ca sunt aproximativ 88 de Agentii Imobiliare in judetul Brasov.
          Judetul Brasov are o suprafata de 5.363 km² si 636.400 locuitori. Judetul este situat in partea central-estica a Romaniei, fiind un nod comercial ce uneste Balcanii de restul Europei. Din suprafata judetului, 2.975 km2 sunt folositi ca teren agricol. Gradul de urbanism in acest oras este de 76.2%in populatia sa, acesta fiind unul dintre cele mai ridicate din tara.

          Populatia activa numara 262.900 de oameni, adica 41.2% din intreaga populatie a judetului.Din acest total de 41.2% sectoarele de activitate sunt impartite astfel:49% in industrie,15% in agricultura, 6% in constructii si 30%in comert si servicii. Relieful in acest judet este diferit si creste in altitudine de la nord spre sud, Depresiunea Fagarasului, Depresiunea Brasovului dar si Muntii Bucegi, Piatra Craiului, Postavaru, Piatra Mare, Muntii Ciucas si muntii Fagarasului. Cel mai important rau care strabate acest judet pe o portiune de 210 KM este OLTUL.
         Ca si atractii turistice din aceasta zona putem aminti:Parcul National Piatra Craiului, Cetatea Fagaras, Castelul Bran, statiunile turistice Predeal,Poiana Brasov si Zizin.
Nenumaratele artefacte gasite in zona atesta prezenta oamenilor inca din anii 60.000-40.000 i. Hr. Aceasta zona a cunoscut o crestere infloritoare si o dezvoltare larga, ceea ce a atras populatiile migratoare dupa retragerea aureliana. Populatia slava si-a pus amprenta cel mai mult asupra zonei mai ales in toponimie si hidronomie.
          Primele formatiuni politice din zona au aparut in sec X-XI, in Tara Fagarasului si Tara Barsei. In 1003, DUCATUL LUI KEAN, care cuprindea aceste zone, a fost cucerit de regele ungar STEFAN, insa acesta nu a putut coloniza zona. Abia in 1200 au fost colonizati sasii si secuii. Multa vreme, romanii s-au condus dupa obiceiul pamantului, Tara Fagarasului fiind feuda a Tarii Romanesti.

 


Ansambluri rezidentiale din Brasov

Stiri imobiliare Brasov

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Brasov

Hoteluri sau pensiuni de vanzare din judetul Brasov
Imobiliare
Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Brasov
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Brasov
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Brasov

Vanzare
119000 € - Apartamente

Apartament cu 2 camere de vanzare situat in localitatea Predeal, zona  Cioplea, imobil finalizat in 2021 pe structura de beton si zidarie din  caramida cu destinatia de locuinta, compus din:...

Mai multe detalii

Vanzare
1500 € - Terenuri

Teren extravilan,este situat in Rasnov,zona Valea Rasnoavei cu deschidere directa la DN 73A,teren in panta medie,suprafata 10000mp.deschidere -25ml,acces facil drum asfaltat,utilitati -curent

Mai multe detalii

Vanzare
15 € - Terenuri

Teren intravilan,faneata,suprafata de 3.000 m, deschidere la dn 26 ml,situat in Valea Rasnoavei, in apropierea Pensiunii Conca Verde , utilitati curent,apa,gaze la 100 m , peisaj deosebit. Ideal pensi...

Mai multe detalii

Vanzare
10 € - Terenuri

Cadastru, 70000 mp, liber de sarcini, UAT Sâmbăta de Sus, proprietar, preț fix

Mai multe detalii

Vanzare
500000 € - Case

Vila de vanzare situata  in zona ultracentrala a statiunii Predeal,  edificata pe un teren cu suprafata de 469mp. Regimul  de inaltime este D+P+E, suprafata construita (SC) fiind de &nb...

Mai multe detalii

Vanzare
110000 € - Apartamente

Apartament  cu 3 camere situat  in Predeal intr-o zona  linistita si curata. Apartamentul este situat la parter intr-un imobil 2009 construit,compus din 2 dormitoare, un  living, o...

Mai multe detalii