Anunțuri imobiliare din județul Braila

Județul Braila


Judetul Braila ocupa o mare parte din Lunca Siretului inferior, o parte din Campia Baraganului, din Campia Salcioara si Campia Buzaului, avand in vedere pozitionarea acestuia in sud-estul Romaniei. Judetul Braila cuprinde si Insula Mare a Brailei. Judetul Braila are o suprafata de 4.766 kilometri patrati,ceea ce reprezinta 2% din totalul tarii. Populatia judetului este de 373.174 locuitori.Judetul se invecineaza cu judetul Galati la nord, judetul Tulcea la est, judetul Ialomita la sud si judetul Buzau la vest.
Capitala judetului este in municipiul Braila.


Relieful judetului este in mare parte uniform avand in vedere faptul ca predomina altitudinile joase(de campie). Doar in zona apelor curgatoare, crovurilor si depresiunilor lacustre relieful este putin mai accidentat.
 Clima judetului este temperat continentala insa are nuante excesive in vest si mai moderate in zona Insulei Mari a Brailei si in Lunca Siretului.
Avand in vedere pozitionarea judetului in apropiere de Marea Neagra, temperaturile din aceasta zona sunt cu 1.5 grade mai ridicate decat in zonele obisnuite de campie.

Vestigii arheologice atesta prezenta oamenilor in zona judetului Braila inca din jurul anului 5.000 i Hr. , acestea dovedind continuitatea vietii si civilizatiei in aceasta zona.
Primele atestari documentare despre Braila dateaa de acum 630 de ani. Atunci, domnitorul Tarii Romanesti Vlaicu I a oferit comerciantilor din Brasov privilegiul de a-si vinde marfurile in Braila.
Locuitorii zonei se ocupau cu agricultura, cresterea animalelor si pescuitul pe malul vestic al Dunarii.
Stema orasului braila a fost simbolul comertului, un velier, reprezentand ocupatia principala a oamenilor din aceasta zona.Braila a fost declarat port-liber in anul 1836 iar aici a luat fiinta Camera de Arbitraj Comercial (1836), Bursa de cereal si Bunuri (1882), Curtea Comerciala si Banca Comerciala.
Viata economica infloritoare din aceasta zona a facut ca Braila sa fie unul din cele mai importante centre comerciale din Romania.
Dintre obiectvele turistice importante din zona amintim:Biserica Greceasca (1863-1872), cu vitralii valoroase,Manastirea Maxineni La 35 de kilometri de orasul Braila,Manastirea Lacu Sarat - constructie in intregime din lemn in statiunea Lacu-Sarat,Muzeul Brailei - unul din cele mai mari din tara, Orologiul -Braila (1909), pe soclul sau este marcata o corabie cu panze - simbol al portului de pescari, etc.

Ansambluri rezidentiale din judetul Braila

Stiri imobiliare Braila

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Braila

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Brăila
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Brăila
Imobiliare
Oferte de case sau vile din Municipiul Brăila
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din judetul Braila