Imobiliare Arges - Piata imobiliara din Pitesti


 Piata imobiliara din judetul Arges a numarat in anul 2017 un numar de 14679 de vanzari imobiliare ocupand numarul 13 la nivel national pe segmental vanzarilor imobiliare si un numar de 4824 de ipoteci ocupand numarul 13 la nivel national aferent ipotecilor, conform datelor comunicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

             In anul 2018 pentu judetul Arges, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ne ofera statistici cu tranzactii imobiliare pentru primele 4 luni, astfel Judetul Arges ajungand la un numarul 4007 de tranzactii imobiliare. Potrivit Institulului National de statistica (INS) la sfarsitul anului 2017 existau un numar de 279612 locuinte in Judetul Arges. In anul 2017 au fost finalizate un numar de 1425 locuinte, din care 28 locuinte cu 1 camera, 323 locuinte cu 2 camere, 450 locuinte cu 3 camere, 357 locuinte cu 4 camere si 267 locuinte cu 5 camere si peste.

             In judetul Arges exista un numar 117 de societati care au declarat ca activitate principala sau secundara Agentie Imobiliara, dar active se pare ca sunt aproximativ 23 de Agentii Imobiliare in judetul Arges.

               Judetul Arges se invecineaza cu judetul Sibiu si Brasov la nord, cu judetul Dambovita la est, cu Teleorman la sud si cu judetele Olt si Valcea la vest. Relieful judetului este asemanator unui amfiteatru, acesta cuprinzand toate formele de relief existente in tara. Altitudinea scade de la nord la sud.Relieful cuprinde:Muntii Fagarasi (din Carpatii Sudici) cu cele mai mari altitudini in varful Moldoveanu (2543 metri), Negoiu (2.535 metri) si Vanatoarea lui Buteanu (2.508 metri). Granita estica a judetului este reprezentata de dealurile din Platoul Dacic si o parte din Campia Romana. De asemenea, relieful judetului mai cuprinde Campia Gavanu-Burdea si vaile raurilor Olt si Arges.
        Cele mai importante resurse de subsol ale judetului sunt:carbune, sare, calcar, petrol, argila, paduri si fanete.

            Regiunea judetului Arges a fost locuita din timpuri stravechi si a fost un puternic centru comercial, realizand schimburi comerciale dintre populatiile nordice si sudice din jurul Carpatilor. Acest lucru a facut posibila dezvoltarea intensa a acestei zone. Aceasta zona a fost centrul feudalismului centralizat al Tarii Romanesti, Seneslau stabilindu-si curtea regala in regiunea Argesului. Nobilimea romana s-a stabilit la Curtea de Arges, ceea ce ia- adus zonei putere atat in domeniul comercial cat si in cel cultural.
Cele mai importante monumente reprezentative ale artei feudale care au fost pastrate in aceasta zona sunt:palatele domnesti de la Campulung si Curtea de Arges, Manastirea Cotmeana, ridicata de Mircea cel Batran, fortareata Poenari, construita in timpul domniei lui Vlad Tepes, constructiile feudale de la Glavacioc si Aninoasa, Manastirea Curtea de Arges, construita de Neagoe Basarab, etc.
          Numai la cativa kilometri departare se gaseste Castelul lui Vlad Tepes, cunoscut astazi ca Dracula. Aceasta zona atrage anual o multine de turisti in special in zona montana a Transfagarasanului.  Peisagistica si locurile istorice din acest judet il fac sa fie unul din cele mai puternice centre de turism din tara.

 


Ansambluri rezidentiale din Arges

Stiri imobiliare Arges

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Arges

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Pitesti
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Pitesti
Imobiliare
Oferte de case sau vile in Municipiul Pitesti
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Arges

Vanzare
190000 € - Case

De vanzare Vila 4 camere, teren 2.400 mp, Valea Matre-Pravat, Arges imobiliare.Agentie imobiliara - Vand vila 4 camere. teren aferent 2.400 mp. Casa are living mare, 3 dormitoare, bucatarie, baie, wc...

Mai multe detalii

Vanzare
35000 € - Apartamente

Agentie imobiliara vinde : apartament cu doua camere in Campulung, zona Rotuna, mobilat si utilat in suprafață de 41,21; conf 1, etaj 4. ( Centala termică, termopan, gresie, parchet). Apartamentul se...

Mai multe detalii

Vanzare
24718 € - Terenuri

Teren de vanzare 1.454 mp, intravilan,Lunca Gartii, Stoenesti, Arges imobiliare.Agentie imobiliara - Vand teren 1.454 mp intravilan, Stoenestii, Lunca Gartii. deschidere de 16,6 m la drum pietrui...

Mai multe detalii

Vanzare
37000 € - Apartamente

Agentie imobiliara vinde : Apartament 3 camere , etaj 4 , bloc turn , apartamentul are parchiet masiv , termopane , centrala termica .

Mai multe detalii

Vanzare
130 € - Case

Agentie imobiliara vinde : Casa in zona centrala Câmpulung compusa din : C1 -180 mp casa parter , C2- 59 mp anexa parter ,C3 -40 mp anexa parter si pivnita , suprafata teren 810 mp. Imobilul dis...

Mai multe detalii

Vanzare
250 € - Apartamente

Apartament 3 Camere de inchiriat, confort 1, etaj 2 din 4, Grui, Campulung Muscel, Arges imobiliare.Agentie imobiliara - Inchiriez apartament 3 camere, Campulung zona Grui, etaj 2 din 4, modilat si ut...

Mai multe detalii