Imobiliare Arad - Piata imobiliara din Arad


          Piata imobiliara din judetul Arad a numarat in anul 2017 un numar de 16716 de vanzari imobiliare ocupand numarul 9 la nivel national pe segmental vanzarilor imobiliare si un numar de 6462 de ipoteci ocupand numarul 10 la nivel national aferent ipotecilor, conform datelor comunicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

             In anul 2018 pentu judetul Arad, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ne ofera statistici cu tranzactii imobiliare pentru primele 4 luni, astfel Judetul Arad ajungand la un numarul 5532 de tranzactii imobiliare. Potrivit Institulului National de statistica (INS) la sfarsitul anului 2016 existau un numar de 195938 locuinte in Judetul Arad, din care in Municipiul Arad  erau 78703 locuinte, orasul Chisineu-Cris 3192 locuinte, orasul Curtici 2992 locuinte, Ineu 4646 locuinte, Lipoca 4465 locuinte, Nadlag 3077 locuinte.

             In judetul Arad exista un numar 138 de societati care au declarat ca activitate principala sau secundara Agentie Imobiliara, dar active se pare ca sunt aproximativ 30-40 de Agentii Imobiliare in judetul Arad.

             Judetul Arad este situat in vestul Romaniei si se intinde pe 7.754 km patrati(3.2% din totalul tarii). Acest judet se afla pe locul sase in ierarhia judetelor din Romania. Judetul se invecineaza la nord cu judetul Bihor, la est cu judetele Hunedoara si Alba, la sud cu judetul Timis iar in vest cu Ungaria.
 

            Populatia judetului este de 477.711 locuitori avand in vedere statisticile realizate la 1 iulie 1997. Rata rural/urban in acest judet este echilibrata, 52% din populatie traind in mediul urban iar 48% in mediul rural. Clima judetului este una temperat continentala cu influente oceanice, datorita pozitionarii sale pe harta Romaniei.
           Judetul Arad contine Municipiul Arad, sapte orase (Chisineu-Cris, Curtici, Ineu, Lipova, Nadlac, Pancota, Sebis), 67 comune si 273 sate. Forta de munca in acest judet o reprezinta un numar de 201.820 persoane, care isi desfaroara activitatea in diverse domenii economice, cum ar fi:agricultura, industrie , constructii, educatie, sanatate, transporturi si telecomunicatii, servicii, silvicultura, expoatari forestiere si piscicultura, comert si alte domenii. In comparatie cu alte piete de munca, in judetul Arad forta de munca este pregatita dar si mai ieftina.

           Din punct de vedere istoric, zona judetului Arad pastreaza vestigii care atesta prezenta oamenilor aici inca din paleolitic. Descoperirile din zona Iosasel, alaturi de cele de la Moneasa, Zabrani, Cladova, Frumuseni, Sanpetru-German, Conop demonstraza ca oamenii care traiau aici se adaposteau in pesteri si taverne.
In mezolitic sau epipaleolitic, cum mai este conoscut, apare o noua tehnica a prelucrarii pietrei: slefuirea. Descoperirile demonstraza ca oamenii din aceasta zona se ocupau cu vanatul, pescuitul sau culesul. Cercetarile din zona demonstraza ca si in epoca bronzului omul a FOST PREZENT AICI SI SI-A LASAT AMPRENTA PESTE ACESTE LOCURI.
            Avand in vedere ca judetul Arad este poarta de intrare in Romania dinspre Europa, aceasta este vizitata atat de straini cat si de romani. Ca si obiective turistice in zona amintim:Statiunea Lipova, Statiunea Moneasa, Pestera Liliecilor - langa Moneasa,Pestera Cristalelor, etc.

            Numarul exact de agentii imobiliare in Arad este necunoscut pentru moment.


Ansambluri rezidentiale din Arad

Stiri imobiliare Arad

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Arad

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Arad
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din Municipiul Arad
Imobiliare
Oferte de case sau vile din Municipiul Arad
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Arad

Vanzare
95800000 € - Case

Conac Boieresc, teren 1,18 ha, Chisinau Cris - AR. / Vand conac boieresc, complet renovat, cu istoric interesant, Arad....

Mai multe detalii

Vanzare
13 € - Terenuri

Terenul se afla situat in partea de nord-vest a orasului in prelungirea strazii Campurilor, pe drumul judetean DJ709C Ar...

Mai multe detalii

Vanzare
40000 € - Terenuri

TEREN PECICA - TURNU (drum aprobat pentru modernizare) Teren 25.000 mp, front stradal dublu - 63 ml la soseaua betonata...

Mai multe detalii

Vanzare
155000 € - Case

Vilă mansardată Grădiște, strada I. B. Deleanu, 8 camere, suprafata utila construita 280 mp, 1 garaj poarta cu telecoman...

Mai multe detalii

Vanzare
39000 € - Case

Casa de vanzare la cheie cu posibilitatea de a construi mansarda in judetul Arad comuna Ignesti cu vedere spre munte, po...

Mai multe detalii

Vanzare
200 € - Apartamente

Apartament cu doua camere decomandat ,mobilat si utilat cu masina de spalat ,frigider ,aragaz , cuptor cu microunde, are...

Mai multe detalii