Imobiliare Alba - Piata imobiliara Alba-Iulia


              Piata imobiliara din judetul Alba a numarat in anul 2017 un numar de 9548 de vanzari imobiliare ocupand numarul 24 la nivel national pe segmental vanzarilor imobiliare si un numar de 3300 de ipoteci ocupand numarul 22 la nivel national aferent ipotecilor, conform datelor comunicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

             In anul 2018 pentu judetul Alba, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ne ofera statistici cu tranzactii imobiliare pentru primele 4 luni, astfel Judetul Alba ajungand la un numarul 2673 de tranzactii imobiliare. Potrivit Institulului National de statistica (INS) la sfarsitul anului 2016 existau un numar de 179052 locuinte in Judetul Alba, ditre care in Municipiul Alba Iulia erau 29060 locuinte, Municipiul Aiud 10095 locuinte, Municipiul Blaj 7135 locuinte, Municipiul Sebes 11030 locuinte.

             In judetul Alba exista un numar 68 de societati care au declarat ca activitate principala sau secundara Agentie Imobiliara, dar active se pare ca sunt aproximativ 20 de Agentii Imobiliare in judetul Alba.

            Judetul Alba este un judet central al Romaniei, avand o suprafata medie in comparatie cu celelalte(6.242 kmp).Suprafata totala a judetului reprezinta 2.6% din cea totala a tarii. Ca si populatie, judetul Alba este pe locul 26 in ierarhia judetelor cu un total de 382.747 loc. 

           Judetul este pozitionat in Transilvania si are resedinta de judet in municipiul Alba-Iulia, oras situat pe malul Muresului la confluenta dintre raurile Ampoi si Sebes.Populatia orasului este de aproximativ 100.000 locuitori. Judetul are patru municipii: Alba-Iulia, Aiud, Sebes si Blaj si sapte orase: Abrud, Baia-de-Aries, Campeni, Cugir, Ocna-Mures, Teius si Zlatna.

         

         Datorita numarului mare de orase care exista in judetul Alba, acesta este situat pe locul cinci in tara la acest capitol. Cu toate acestea, judetul Alba are o structura uniforma din punct de vedere al ratei rural/urban. In aceasta zona predomina regiunile de deal, podis si munte. Hidrografia judetului este bogata. Putem enumera urmatoarele rauri importante:Ariesul, Aiud, Geoagiu, Valea Teiului, Valea Galzii, Cricaul, Ampoiul, Vintul, Muresul, Tarnava (Mare si Mica), Galda, Secasul, Sebesul, Pianul, Cugirul etc.

        Primele date istorice cu privire la zona judetului Alba dateaza din Paleolitic, chiar daca acesta este mai sarac in vestigii arheologice. Judetul Alba a fost si este renumit pentru terenurile fertile pe care le are si cu o retea hidrografica bogata. Acest pamant a fost favorabil dezvoltarii asezarilor omenesti. De asemenea, existenta unei importante culturi literare de specialitate din neolitic cunoscuta sub numele de "Cultura Petresti" se poate demonstra prin descoperirile facute in acest judet.
        Cea mai importanta asezare din aceasta zona era numita Apulum (astazi Alba-Iulia). De asemenea,istoria orasului Ampelum(Zlatna de azi) are o stransa legatura cu descoperirea minelor de aur din zona(in Muntii Apuseni-Carpatii Orientali).
         Dupa retragerea armatei romane la sud de Dunare, in sec III, zona judetului Alba este ocupata de o populatie autohtona atestata prin descoperiri arheologice. Aceasta populatie numeroasa a dus mai departe continuitatea poporului roman in urmatoarele secole. Descoperirile arheologice atesta prezenta la inceputul secolului IX a unei populatii puternic conturate la nivel economic,politic si cultural in Transilvania.
        Desigur, Alba-Iulia este unul dintre cele mai bine conturate orase pe plan economic, politic si religios al incipientului stat Roman. Aceasta zona era cunoscuta sub numele de Voievodatul de la Balgrad. Tot in Alba-Iulia s-a infaptuit irevocabila si solemna Unire a Transilvaniei cu Romania, in anul 1918. Atunci s-a format Statul National Modern Roman, aceasta unire fiind desavarsirea acestuia.

        Unul din cele mai importante obiective turistice din aceasta zona este Catedrala Ortodoxa sau Catedrala Incoronarii, cum mai este cunoscuta. Aceasta cladire este o expresie artistica si arhitecturala impresionanta. Aceasta constructe a fost ridicata dupa planurile arhitectului D.Ghe. Stefanescu. In aceasta catedrala au fost incoronati suveranii Romaniei Mari la data de 15 octombrie 1922.

         Judetul Alba are un potential turistioc ridicat datorita prezentei numeroaselor vestigii si monumente istorice si arhitectonice de aici. De asemenea, judetul are rezervatii naturale unice in Romania si in Europa. Si traditiile sunt foarte bine pastrate in aceasta zona, cea mai renumita fiind Targul de Fete de pe Muntele Gaina organizat in fiecare an pe 20 iulie, de Sf. Ilie.

          Numarul exact de agentii imobiliare in Alba este necunoscut pentru moment.


Ansambluri rezidentiale din Alba

Stiri imobiliare Alba

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Alba

Oferte de apartamente de 2 camere din judetul Alba
Imobiliare
Oferte de apartamente de 3 camere din judetul Alba
Imobiliare
Oferte de case de vanzare in judetul Alba
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Alba

Vanzare
90000 € - Apartamente

Agentia Imobiliara INTERMEDIA va ofera spre vanzare un apartament decomandat situat in Cetate zona Mercur. Apartamentul este situat la etajul 1 intr-un bloc izolat si este compus din 3 camere, bucatar...

Mai multe detalii

Vanzare
60000 € - Case

Agentia Imobiliara INTERMEDIA va ofera spre vanzare casa pe un nivel stadiu la rosu in zona Alba Micesti. Casa este compusa din bucatarie, 3 camere, baie , hol si terasa de 18 mp. Terenul aferent este...

Mai multe detalii

Vanzare
350 € - Apartamente

Agentia Imobiliara INTERMEDIA va ofera spre inchiriere un apartament cu 4 camere decomandat situat in Cetate zona foarte buna, aproape de supermarket , statie autobus , scoala ,etc.Apartamentul se inc...

Mai multe detalii

Vanzare
80000 € - Apartamente

Agentia imobiliara INTERMEDIA va ofera spre vanzare un apartament cu 3 camere, ultrafinisat, etaj intermediar, zona Mercur. Apartamentul este recent renovat complet, situat la etajul 2 si este co...

Mai multe detalii

Vanzare
63500 € - Apartamente

Agentia imobiliara INTERMEDIA va ofera spre vanzare un apartament de 3 camere, decomandat, etaj 1, zona Centru.Imobilul este compus din 3 dormitoare decomandate, bucatarie, baie (cu geam ), hol. ...

Mai multe detalii

Vanzare
250 € - Apartamente

AGENTIA  IMOBILIARA  ALBA  PROPERTY   VA  PROPUNE  SPRE  INCHIRIERE  APARTAMENT   SITUAT LA  ETAJ  01 ,  CARTIER  BLOCURI  NOI &nb...

Mai multe detalii