Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Vaslui
     

Imobiliare Vaslui

Cauti o locuinta in Vaslui?
Apartamente (7) Apartamente (1)
Garsoniere (2) Garsoniere (0)
Case (0) Case (0)
Vile (2) Vile (0)
Terenuri (8) Terenuri (0)
Spatii (1) Spatii (0)
 

Descrierea judetului Vaslui

Judetul Vaslui este situat in partea estica a tarii si reprezinta 2.2% din suprafata Romaniei (5318 Kmp) si ocupa locul 27 ca intindere in tara.
Se invecineaza la est cu Republica Moldova, granita fiind pe raul Prut, la vest este marginit de judetele Neamt, Bacau si Vrancea, la sud se invecineaza cu judetul Galati, iar la nord, cu judetul Iasi. Situatia geografica este una deosebita, judetul intinzandu-se pe cursul superior si mijlociu al raului Barlad, este asezat in partea de sud si sud-est a Podisului Central Moldovenesc, iar in partea centrala separa Colinele Tutovei de Dealurile Falciului, acestea fiind si principalele forme de relief perzente pe teritoriul judetului, mai amintim Depresiunea Husi si Depresiunea Elan-Saratu, toate acestea fiind unitati fizico-geografice ale Podisului Barladului.
Resedinta judetului este la Vaslui, oras cu o populatie totala de 455.049 locuitori, orasul fiind situat pe locul 21 in tara dupa densitatea populatiei.
Cele mai importante Orase ale judetului, Vaslui si Barlad au fost ridicate in secolele XIV, respectiv XV.
Judetul Vaslui a fost infiintat ca unitate administrativ teritoriala in secolul XIX si in acel moment se intindea pe o suprafata de 2132 Km patrati si avea in componenta 3 plasi: Racova, Stemnic si Crasna. Semnul heraldic era un scut crenelat, un stup si 3 albine.
Descoperiri arheologice au demonstrat existenta populatiei in aceasta zona inca din perioada neolitica, dar primele atestari documentare apar in anul 1375 si in documente interne din anul 1432. In anul 1950 s-a infiintat regiunea administrativ teritoriala Barlad si in perioada 1956 - 1968 Vaslui, Falciu si Tutova erau anexate judetului Iasi, urmand ca, la data de 17 februarie 1968 in urma unei reimpartiri administrativ teritoriale, sa se reinfiinteze sudetul Vaslui din fostele judete Vaslui, Tutova si Falciu, in limitele cunoscute in trezent.
Aceasta zona este una de o importanta istorica deosebita, multe tezaure arheologice fiind descoperite aici, monumente si locuri istorice. Printre acestea, cele mai importante repere sunt: Castelul Mavrocordat construit in secolul al XIX-lea, Cetatea lui Stefan cel Mare si Biserica Sf. Ioan fondata tot ce acesta, si care dateaza din secolul XV.
Municipiul judetului este la Husi, al treilea oras ca marime al judetului si este recunoscut in intreaga lume pentru podgoriile sale si pentru calitatea vinului.
Amplasarea geografica, zona deluroasa impanzit de numeroase paduri si rauri face ca acest judet sa fie unul foarte bogat in peisaje memorabile.
Obiectivele turistice sunt multe si variate, trecand de la monumente istorice, pana la obiective turistice. Amintim Ruinele Curtii Domnesti si Biserica Sf. Ioan (1940), complexul monunental de la Podul Inalt, Biserica Domneasca (1634) ctitorita de Vasile Lupu, Biserica Sf. Gheorghe (1843), Biblioteca S.Belloescu care momentan detine peste 150.000 volume, precum si un mara numar de carti rare, inscrise in patrimoniul national (1906), Muzeul Vasile Parvan (1914).
Si orasul Husi este darnic in obiective turistice. Amintim Palatul Domensc (sec. XV) si Biserica Domneasca (sec. XVI), Biserica zidita de Stefan cel Mare (1494 - 1495), devenita Biserica Episcopala in amul 1595 in timpul domniei lui Eremia Movila.
In satul Solesti, situat la 12 km spre Nord de Vaslui se afla Casa memoriala Rosseti Solescu, unde se afla mormantul Elenei Cuza.

Numarul exact de agentii imobiliare in Vaslui este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.