Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Tulcea
     

Imobiliare Tulcea

Cauti o locuinta in Tulcea?
Apartamente (13) Apartamente (4)
Garsoniere (4) Garsoniere (0)
Case (2) Case (0)
Vile (1) Vile (0)
Terenuri (8) Terenuri (0)
Spatii (1) Spatii (0)
 

Descrierea judetului Tulcea

Judetul Tulcea este amplasat in sud-estul Romaniei si este traversat de paralela 45 si ocupa locul 4 ca suprafata in ROmania (8.499 Kmp).
Conform ultimului recensamant, opulatia numara 265.349 locuitori si se afla pe locul 39 in tara, cu o densitate de 31 loc./Kmp.
Granita nordica a Judetului este Dunarea si cea estica este Marea Neagra si Delta Dunarii, declarata in anul 1990 rezervatia Biosfera si se afla sub egida UNESCO.
Cel mai important centru comercial al judetului este orasul Tulcea, resedinta de judet care numara 97.417 locuitori.
Datorita pozitiei sale geografice, judetul Tulcea are aproape toate formele de relief din Romania. Grupele geografice predominante sunt in numar de doua: Podisul Dobrogei, ceea ce a mai ramas din cei mai vechi munti din Romania (Muntii Hercinei) si Delta Dunarii care, impreuna cu complexul de lacuri Razem-Sinoe ocupa o suprafata de 4.470 Kmp. Important de amintit sunt si cele trei brate in care se desparte Dunarea (Chilia, Sulina si Sfantu Cheorghe).
Descoperiri arheologice au scos la iveala dovezi ale existentei vietii in aceasta zona inca din neolitic, din perioada aproximativa 5.500 - 2.799 i.Hr. In anul 44 i.Hr. Burebista uneste Dobrogea cu statul dacic, uniune care a rezistat scurt timp, deoarece primul secol d.Hr. marcheaza inceperea dominatiei romane in Dobrogea. In aceasta regiune care, pe atunci facea parte din provincia Moesia de Jos, dominatia a durat sapte secole. In secolul al VII-lea, a avut loc, in anul 679, invazia slavilor si a bulgarilor care au distrus fortificatia romana, iar zona Dobrogei, impreuna cu toata peninsula Balcanica intra sub dominatia imperiului Bizantin, a carui flota a protejat gurile de varsare ale Dunarii in Marea Neagra. In perioada sec. XII - XIV, genovezii au construit fortificatii puternice la Chiliam Visina si Enisala. In anul 1484, domnitorul Mircea cel Batran si-a extins dominatia peste Dobrogea, iar dupa caderea Chiliei in luptele impotriva turcilor, zona intra sub dominatia acestora. In secolul XVIII, Dobrogea devine principalul teatru de razboi impotriva tatarilor, regiunea primind in acea perioada denumirea de Drumul Tatarilor, sau Drumul razboiului. In data de 14 noiembrie 1878, armata romana elibereaza Dobrogea si aceasta intra sub guvernarea statului Roman. Formarea ca unitate administrativ teritoriala are loc un an mai tarzin, in 1879 si tot atunci se stabileste resedinta administrativa in orasul Tulcea, aceasta fiind cea mai populata localitate la vremea aceea. Orasul Sulina devine oras port cu o importanta foarte mare in rutele de comert maritim si cunoaste o perioada de prosperitate, perioada in care portul este modernizat si devine port liber, extrem de activ pana in anul 1930. In anul 1977, zona libera Sulina a fost reinstaurata.
Orasul Tulcea este numit si poarta Deltei Dunarii si poate bucura ochii vizitatorilor cu o eleganta promenada si parcuri mari. Peisaje pitoresti se pot gasi pe rutele turistice spre Macin, Isaccea si Garvan, rutele cele mai importante insa, fiind spre Delta Dunarii, un adevarat regal al apelor si insulelor plutitoare, un paradis pentru pescari si vanatori. Guvernul Romaniei si organizatiile mondiale in domeniu, au inceput sa acorde o deosebita atentie pastrarii acestei zone si in acest sens, in anul 1993 apare legea nr. 8/1993, cu reglementari exacte pentru pastrarea parcului natural. Pe langa obiectivele turistice oferite de natura, aceasta zona, bogata in evenimente istorice, prezinta si umele trecutului, pastrate parca pentru a bucura ochii vizitatorilor. Amintim aici: Enisala, regiune in care s-au descoperit asezari traco-getice si dacice, situata la 17 km de Jurilocva; Fortificatia Troesmis aflata la 3 km de comuna Turcoaica, cetate traco-getica mentionata inca din sec. II i.Hr.; fortareata Noviodunum -Isaccea- cetate romano-bizantina cu nume celtic, construita in 369 d.Hr.; fortareata Arrubium -Macin- asezare cu nume celtic, atestata documentar in anul 100 d.Hr.; Cetatea Dinogetia -Garvan- numele ei a fost mentionat pentru prima data de catre Ptolemeu in cunoscuta sa lucrare "Geographia". Alte urme lasate de istorie: Cetatea antica, Chilia veche care exista inca din perioada de dominatie greaca.
Pentru amatorii de fotografie, sunt recoandate bratele Dunarii mai putin vizitate.

Numarul exact de agentii imobiliare in Tulcea este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.