Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Timis
     

Imobiliare Timis

Cauti o locuinta in Timis?
Apartamente (113) Apartamente (1)
Garsoniere (18) Garsoniere (0)
Case (20) Case (0)
Vile (1) Vile (3)
Terenuri (43) Terenuri (0)
Spatii (2) Spatii (2)
 

Descrierea judetului Timis


Judetul Timis este situat in partea de vest a Romaniei si este cel mai vast judet al tarii (8.697 Kmp).
Cu o populatie de 659.512 locuitori, ocpua locul 8 in acest clasament si precizam o densitate de 76 loc./kmp.
Amplasarea acestui teritoriu este foarte avantajoasa, pe teritoriul judetului intersectandu-se cele mai importante drumuri europene. Limita vestica a judetului Timis este si granita Romaniei cu Iugoslavia si Ungaria, granita nordica este comuna cu cea a judetului Arad, granita estica cu cea a judetului Hunedoara, iar la sud se invecineaza cu judetul Caras-Severin.
Doua treimi din suprafata teritoriului este acoperita de campii, iar in partea estica, relieful se ridica usor spre inaltimile medii ale muntilor Poiana Ruscai. Zona acoperita de campie este brazdata de raurile Timis, Bega si Barzava.
Zona urbana a judetului este formata din cele 2 municipii: Timisoara si Lugoj si de cele 5 orase: Buzias, Deta, Jimbolia, Sannicolau Mare si Faget, zona care concentreaza aproximativ 60% din populatia judetului. Mentionam faptul ca orasul Timisoara este al patrulea oras ca marime din Romania si este un important centru economic, stiintific, cultural si istoric, adevarata poarta a Romaniei spre occident.
Suprafata teritoriului este cunoscuta in istorie inca de pe vremea dacilor, cand facea parte din statul dac, inca din secolun II i. Ch., iar apoi anexat imperiului roman in peroada sec. II - III d.Ch. Zona a cunoscut un fenomen de feudalizare timpurie, de pe vremea voievodului Glad care avea capitala la Morisena (selc. XI). In secolul XII este consemnata istoric existenta cetatii Castrum Timissiensis - Timisoara. Incepand cu anul 1552, cand zona a fost cucerita de ostile otomane conduse de Soleiman Pasa, pentru o perioada de 164 ani, zona ramane in stapanirea acestora, pana in anul 1716, cand Timisoara este eliberata de Armata Imperiala Austriaca. In secolul XVIII, zona cunoaste o puternica dezvoltare culturala si arhitecturala cu mari influiente occidentale, facand ca teritoriul sa se integreze zonei de civilizatie a Europei centrale. O alta perioada infloritpare cunoscuta de judetul Timis, s-a consumat imediat dupa primul razboi mondial si unirea cu Regatul Romaniei, perioada in care apar primele institutii de invatamant superior, institutiile culturale isi sporesc numarul, iar economia se dezvolta foarte puternic. In perioada celui de-al doilea razboi mondial insa, perioada de inflorire este intrerupta brutal de consecintele razboiului. La reimpartirea teritoriala din alnul 1968 se reinfiinteaza Judetul Timis, in structura si limitele pe care le ocupa si in prezent.
Din punct de vedere turistic, judetul ofera un potential diversificat, de la privelistile muntilor Poiana Ruscai, pana la Campiile Timisului. Zona montana a judetului, este impanzita de nenumarate izvoare de ape minerale si termale cu efect curativ. Exista mai multe rezervatii naturale si monumente ale naturii cum ar fi: Mlastinile de la Satchinez, situate la aproximativ 25 km nord-est de Timisoara, Delta Banatului, impresinanta rezervatie ornitologica, Parcul Dendrologic-Bazos situat la aproximativ 15 km sud-est de Timisoara, rezervatie forestiera cu importanta stiintifica, Locul fosilier Radamanesti-rezervatie paleontologica, la 10 km nord de Lugoj, Saraturile de la Dinias-rezervatie floristica, la 25 km sud-vest de Timisoara. Trebuie amintite si pesterile care se afla in zona si care sunt importante atractii turistice:Pestera de la Romanesti la 13 km de Faget, Pestera albastra-langa Pietroasa, la 12 km de Faget, Pestera Stanca lui Florian aflata langa Tomesti, la 17 km de Faget. Printre obiectivele turistice de importanta deosebita trebuiesc amintite si acelea care provin din istoria zonei, cum ar fi: Castelul Huniazilor, Palatul Dicasterial, bastionul vechii Cetati Timisoara, Casa lui Eugen de Savoya, Biserica Manastirii Minorite, Turnul Sf. Nicolae, Hanul postei, inagoga Sephardic situata in Lugoj, Monumentul de la Tapae, Cetatea Ciacova, Castelul Regal din Banloc si multe altele. Alte puncte de atractie turistica sunt privelistile pe care le ofera zona de paduri seculare Pischia, Binis, Hodos-Remetea Mica, Cheveresu Mare cu o bogata fauna, izvoarele de apa minerala de la Buzias, Calacea sau Ivanda, lacul artificial situat in zona Surduc, Pestera Romanesti Cave, etc. Nu trebuie uitat de multele casele memoriale care se afla in zona: Domul Catolic din Timisoara, casa-museu Nikolaus Lenau, casele memoriale ale lui Brediceanu, Grozavescu, Vidu, Traian Vuia din Lugoj, casele memoriale ale muzicianului Bela Bartok si pictorului Stefan Jager.

Numarul exact de agentii imobiliare in Timis este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.