Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Olt
     

Imobiliare Olt

Cauti o locuinta in Olt?
Apartamente (0) Apartamente (0)
Garsoniere (0) Garsoniere (0)
Case (0) Case (0)
Vile (1) Vile (0)
Terenuri (5) Terenuri (0)
Spatii (0) Spatii (1)
 

Descrierea judetului Olt

Judetul Olt masoara 138 Km pe directia nord-sud si 78 km pe directia est-vest si face parte din vechile provincii istorice Oltenia si Muntenia, avand o legatura permanenta cu vestul tarii, cu Banatul pe Valea Dunarii, cu Transilvania pe Valea Oltului, iar prin portul dunarean Corabia are iesire la Marea Neagra.
Are urmatorii vecini:la nord se invecineaza cu judetul Valcea, in est cu judetul Arges si Teleorman, la vest cu judetul Dolj. La sud, Dunarea face granita judetului Olt cu Bulgaria pe o lungime de 47 kilometri. Judetul Olt are o suprafata de 5.498 km patrati(ocupand locul 22 in tara) si o populatie in numar de 489.274 locuitori.Ca si densitate, judetul Olt se afla pe locul 18 cu 89 loc/km patrat.O treime din suprafata judetului este reprezentata de Podisul Getic(la nord), iar doua treimi, Campia Romana(la sud).
Valea Oltului poate fi considerata axa teritoriului judetului Olt.
Clima judetului este temperat continentala cu influente umede in partea nordica si cu influente de ariditate in partea sudica.Localitatea Caracal este cea mai racoroasa din judet aici intersectandu-se curentii reci din Campia Romana, iar localitatea Corabia este cea mai calduroasa din zona.
Cele doua mari cursuri de rauri din acest judet sunt : fluviul Dunarea si raul Olt.Daca Dunarea strabate judetul pe o lungime de 47 de kilometri, Oltul il strabate pe o lungime de 143 km pe directia nord-sud.Afluentii importanti ai acestuia sunt:raul Oltet, Tesluiul, Darjovul, Vedea, etc.

In zona judetului Olt s-au gasit arme de tip celtic ce atesta legaturile comerciale dintre aceasta zona si cea a Transilvaniei.
Zona a mai fost cunoscuta sub numele de Basarabi, acesta fiind un complex cultural tracic.Prima moneda dacica a fost batuta in secolul al IV-lea I.Hr. sub domnia lui Burebista iar capitala Daciei Malvensis a fost la Romula Malva, langa actuala localitate Caracal.
Diploma Cavalerilor Ioaniti, datand din 1247 este primul document care atesta existenta organizarii statale din aceasta zona.
Locuitorii din aceasta zona au participat in anul 1821 la revolutia condusa de Tudor Vladimirescu si la revolutia din 1848 dar si Radu Sapca din Celei-Corabia si Iorgu Valeanu, conducatorii judetului Olt, au participat la Adunarea de la Izlaz.
La prima unire din timpul lui Mihai Viteazul, stabilit la Caracal, locuitorii acestei zone au participat avand ca marturie si Manastirea Clociov la Statina.
Zona judetului Olt au luat parte si la Razboiul de Independenta in 1877, cu Regimentul 3 de jandarmi de la Slatina, din cauza pozitionarii lor pe harta tarii dar si la Primul Razboi Mondial, cu regimentul 3 Olt in 1916.
Unirea din 1918 a marcat aceasta zona dar si intreaga tara.
Dintre obiectivele turistice ale judetului putem aminti:Corabia cu Fantana Secreta, monument unic al arhitecturii romane bizantine, Biserica Manastirii Caluiu, avand fresce originale reprezentand pe sotia lui mihai Viteazu si Fratii Buzesti, Manastirea Brancoveni, Turnul de Paza medieval de la Hotareni, Fortareata de la Campul Mare, Casa Memoriala a haiducului Iancu Jianu, in Caracal, Centrul Memorial Nicolae Titulescu in satul cu acelasi nume, Manastirea Clocociov, construita pe o asezare a voievodului Mihai Viteazul, Biserica Sf. Treime din Corabia, impozant monument arhitectonic religios, Biserica de Lemn de la Parosi-Leleasca, Biserica din Stoicanesti, pictata de Gheorghe Tatarescu, s.a.m.d.

Numarul exact de agentii imobiliare in Olt este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.