Județul Ialomita


Judetul Ialomita,face parte din provincia numita Muntenia, se afla in partea sud-estica a Romaniei si are resedinta adimistrativa in municipiul Slobozia, situat in centrul Campiei Baraganului, in lunca raului Ialomita.Municipiul Slobozia este format din doua suburbii:Slobozia Noua si Cartierul Bora. Judetul are o suprafata totala de 4.453 km patrati, ceea ce reprezinta 1,9 % din teritoriul tarii,ocupand locul 35 in tara la aceasta categorie.
Judetul Ialomita are 304.985 locuitori din care 126.812 locuitori se gasesc in zona urbana si 178.173 locuitori, in zona rurala. Acest judet cuprinde doua municipii, Urziceni si
Fetesti, un oras, Tandarei, si 49 de comune.
Clima in aceasta zona a tarii este una temperat continentala iar forma de relief predominanta aici este Campia. O caracteristica principala a acestei zone este bogatia solului si subsolului. Printre cele mai importante resurse de aici putem enumera:lut - materia prima din care se fabrica tigle si caramizi; nisip - material de constructie, namol sapropelic - in Lacurile Amara si Fundata, recomandat in tratarea reumatismului, dar si apele sulfuroase si ape sarate, ( in lacurile Amara si Fundata excelente in tratarea reumatismului), petrol si gaze naturale insa in cantitati mai mici.
Vestigiile gasite in aceasta zona(uneltele si obiectele, in Cosereni, Bordusani ,Saveni si Dridu) atesta prezenta oamenilor in aceasta zona inca din paleolitic.De asemenea s-au mai gasit urme de materiale cu caracteristici ale culturii neolitice, acestea fiind gasite in peste 15 localitati din judetul Ialomita. Continuitatea vietii in aceasta zona este demonstrata de prezenta vestigiilor apartinant Epocii Bronzului si care atesta ca principalele ocupatii ale oamenilor in acea perioada erau agricultura, olaritul, prelucrarea pietrei si cromului, dar si ca aveau legaturi comerciale si culturale cu lumea heladica si miceniana.
In localitatile Hagieni si Ograda din acest judet au fost gasite vestigii care atesta prezenta scitilor in aceasta zona dar care au fost anihilati de geto-daci, acestia fiind superiori atat numercic cat si cultural. Aceste triburi geto-dacice  aveau legaturi stranse cu cu tracii din dreapta Dunarii, cu grecii, dar mai ales cu cetatile de pe malul Marii Negre: Histria, Calatis, Tomis.
Descoperirile arheologice din Ialomita au scos la lumina existenta a 48 de asezari ce apartineau dacilor, situate pe principalele cursuri de ape curgatoare: Ialomita, Bratul Borcea si Prahova, precum si in jurul lacurilor Dridu, Fundata, Amara si Strachina.
Cetatea fortificata de la Piscu Crasani, intre satele Copuzu si Crasani, comuna Balaciu, pe malul drept al raului lalomita este una dintre cele mai reprezentative descoperiri din aceasta zona.
Dintre cele mai importante obiective turistice din acest judet [putem enumera:barajul si lacul de acumulare de la Dridu,Manastirea monument Pitesteanum,  Manastirea Sfintii Voievozi din Slobozia ctitorita de Matei Basarab in jurul anului 1634, Biserica de lemn de la Poiana, casa memoriala Ionel Perlea, din Ograda, complexul Podurilor Dunarene de la Fetesti, Muzeul Agriculturii, Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia, Catedrala Slobozia, etc.

Ansambluri rezidentiale din Ialomita

Stiri imobiliare Ialomita

Cele mai noi stiri din domeniul imobiliar din Ialomita

Oferte de apartamente de 2 camere din Municipiul Slobozia
Imobiliare
Oferte de spatii comerciale, de depozitare / industriale sau de birouri din Municipiul Slobozia
Imobiliare
Oferte de garsoniere sau apartamente de o camera din Municipiul Slobozia
Imobiliare

Cele mai noi anunturi imobiliare din Ialomita