Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Ialomita
     

Imobiliare Ialomita

Cauti o locuinta in Ialomita?
Apartamente (1) Apartamente (0)
Garsoniere (0) Garsoniere (0)
Case (1) Case (0)
Vile (1) Vile (0)
Terenuri (4) Terenuri (0)
Spatii (4) Spatii (0)
 

Descrierea judetului Ialomita

Untitled Document

Judetul Ialomita,face parte din provincia numita Muntenia, se afla in partea sud-estica a Romaniei si are resedinta adimistrativa in municipiul Slobozia, situat in centrul Campiei Baraganului, in lunca raului Ialomita.Municipiul Slobozia este format din doua suburbii:Slobozia Noua si Cartierul Bora. Judetul are o suprafata totala de 4.453 km patrati, ceea ce reprezinta 1,9 % din teritoriul tarii,ocupand locul 35 in tara la aceasta categorie.
Judetul Ialomita are 304.985 locuitori din care 126.812 locuitori se gasesc in zona urbana si 178.173 locuitori, in zona rurala. Acest judet cuprinde doua municipii, Urziceni si Fetesti, un oras, Tandarei, si 49 de comune.
Clima in aceasta zona a tarii este una temperat continentala iar forma de relief predominanta aici este Campia. O caracteristica principala a acestei zone este bogatia solului si subsolului. Printre cele mai importante resurse de aici putem enumera:lut - materia prima din care se fabrica tigle si caramizi; nisip - material de constructie, namol sapropelic - in Lacurile Amara si Fundata, recomandat in tratarea reumatismului, dar si apele sulfuroase si ape sarate, ( in lacurile Amara si Fundata excelente in tratarea reumatismului), petrol si gaze naturale insa in cantitati mai mici.
Vestigiile gasite in aceasta zona(uneltele si obiectele, in Cosereni, Bordusani ,Saveni si Dridu) atesta prezenta oamenilor in aceasta zona inca din paleolitic.De asemenea s-au mai gasit urme de materiale cu caracteristici ale culturii neolitice, acestea fiind gasite in peste 15 localitati din judetul Ialomita. Continuitatea vietii in aceasta zona este demonstrata de prezenta vestigiilor apartinant Epocii Bronzului si care atesta ca principalele ocupatii ale oamenilor in acea perioada erau agricultura, olaritul, prelucrarea pietrei si cromului, dar si ca aveau legaturi comerciale si culturale cu lumea heladica si miceniana.
In localitatile Hagieni si Ograda din acest judet au fost gasite vestigii care atesta prezenta scitilor in aceasta zona dar care au fost anihilati de geto-daci, acestia fiind superiori atat numercic cat si cultural. Aceste triburi geto-dacice aveau legaturi stranse cu cu tracii din dreapta Dunarii, cu grecii, dar mai ales cu cetatile de pe malul Marii Negre: Histria, Calatis, Tomis.
Descoperirile arheologice din Ialomita au scos la lumina existenta a 48 de asezari ce apartineau dacilor, situate pe principalele cursuri de ape curgatoare: Ialomita, Bratul Borcea si Prahova, precum si in jurul lacurilor Dridu, Fundata, Amara si Strachina.
Cetatea fortificata de la Piscu Crasani, intre satele Copuzu si Crasani, comuna Balaciu, pe malul drept al raului lalomita este una dintre cele mai reprezentative descoperiri din aceasta zona.
Dintre cele mai importante obiective turistice din acest judet [putem enumera:barajul si lacul de acumulare de la Dridu,Manastirea monument Pitesteanum, Manastirea Sfintii Voievozi din Slobozia ctitorita de Matei Basarab in jurul anului 1634, Biserica de lemn de la Poiana, casa memoriala Ionel Perlea, din Ograda, complexul Podurilor Dunarene de la Fetesti, Muzeul Agriculturii, Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia, Catedrala Slobozia, etc.

Numarul exact de agentii imobiliare in Ialomita este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.