Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Dolj
     

Imobiliare Dolj

Cauti o locuinta in Dolj?
Apartamente (14) Apartamente (0)
Garsoniere (9) Garsoniere (0)
Case (16) Case (0)
Vile (1) Vile (0)
Terenuri (4) Terenuri (0)
Spatii (0) Spatii (0)
 

Descrierea judetului Dolj

Judetul Dolj este situat in partea sud-estica a Romaniei si in provincia numita Oltenia.Suprafata totala a judetului este de 7.414 km patrati si se situeaza pe locul 7 in tara la aceasta categorie.Judetul Dolj avea, conform ultimului rencensamant din anul 2002, un numar de 734.231 (aceasta cifra reprezentand 3.3 procente din populatia totala a Romaniei) locuitori ocupand locul 3 in tara ca si densitate cu 99 loc/km patrat.
Resedinta administratiiva a judetului Dolj este municipiul Craiova.Acest judet este traversat de raul Jiu. Numele judetului se trage de la acest rau(Doljiu-care inseamna Jiul de Jos). In partea sudica a judetului se afla fluviul Dunarea care este si granita naturala a Romaniei cu Iugoslavia si Bulgaria pe o lungime de 150 kilometri.Populatia activa din acest judet este repartizata pe ramuri industriale in felul urmator: 147.000 in agricultura, 1.400 in domeniul forestier, 65.200 in industrie.
Relieful judetului Dolj este asemanator unei scari ce se ridica in forma de piramida de la Sud la Nord:din lunca Dunarii spre dealurile Amaradiei, de la 30 pana la 350 m deasupra nivelului marii. De asemenea, in acest judet se gasesc mari suprafete nisipoase dar si numeroase lacuri formate fie de revarsarile Dunarii, fie de acumularile de precipitatii.
Clima din acest judet este temperat continentala cu influente submediteraneene, temperatura media anuala este de 10-11.5gC. Aceste zone au soluri fertile ce ofera agricultorilor o sansa in dezvoltare.
Inca din cele mai vechi timpuri zona judetului Dolj a fost recunoscuta pentru viata spirituala bogata si complexa a locuitorilor din aceasta zona. Printre numeroasele vestigii gasite aici se numara si vasele si ornamentele apartinand culturii Cucuteni care s-a dezvoltat in paleolitic, tezaurul princiar traco-get descoperit la Craiova, numeroasele descoperiri arheologice daco-romane, impresionantele biserici si case construite in timpul Evului Mediu si realizarile timpului modern.
Dintre obiectivele turistice din acest judet putem aminti:Padurea Ciurumela de la Poiana Mare - este o rezervatie forestiera, cu salcami batrani, apreciata pentru continutul lemnos si dimensiunile arborilor, unici in Europa, punctul fosilifer Bucovat,Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Noi - in apropiere de comuna Ciupercenii Noi se intinde pe o suprafata de 500 ha, Rezervatia de bujori salbatici de la Plenita - este unica in Romania, si Parcul Nicoale Romanescu din Craiova - realizat dupa planurile arhitectului francez E.Redont intre anii 1900 - 1903.

Numarul exact de agentii imobiliare in Dolj este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.