Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Covasna
     

Imobiliare Covasna

Cauti o locuinta in Covasna?
Apartamente (2) Apartamente (0)
Garsoniere (0) Garsoniere (0)
Case (0) Case (0)
Vile (0) Vile (0)
Terenuri (1) Terenuri (0)
Spatii (0) Spatii (0)
 

Descrierea judetului Covasna

Judetul Covasna este situat pe traiectoria Carpatilor Orientali, in zona de curbura si face legatura dintre estul si centrul tarii, si vest fiind pozitionat la intersectia drumurilor importante din zona.
Se invecineaza cu judetele Brasov, Buzau, Vrancea, Bacau si Harghita.
Suprafata judetului este de 3710 kmp ocupand 1,6% din suprafata totala a Romaniei, fiind unul dintre cele mai mici judete din Romania.
Populatia din acest judet numara 231.904 locuitori, acestia reprezentand circa 1% din populatia totala a Romaniei.
Pe langa prezenta dacilor in aceasta zona, mai este mentionata si cea a unor triburi migratoare, dintre care: celti, slavi, maghiari, pecinegi, care s-au stabilit aici o data cu retragerea legiunilor romane.
Acest judet mai este supranumit si Trei Scaune si este locuit in principal de maghiari in jur de 75 % si romani care sunt in jur de 24%.In jurul secolelor XII-XIII d.Hr. , maghiarii s-au stabilit aici, unde populatia autohtona era deja crestinata si avea o organizare teritoriala si administrativa bine structurata - divizata pe scaune. Obligatia acestora era sa apere trecatorile din Muntii Carpati.
Aici s-au infiintat bresle:breasla pielarilor, in 1638, Breasla cizmarilor si in 1649, breasla olarilor.
Principalele ocupatii ale oamenilor din zona erau in industria textila si a tutunului (inaugurate la sfarsitul secolului al XIX-lea)dar si in exploatare a minelor de carbune, in 1872.
Dezvoltarea industriei din acest judet a luat amploare odata cu exploatarea liniei ferate dintre Brasov si Targu-Secuiesc, in 1891, si cea catre Miercurea Ciuc in 1897.
Numarul exact de agentii imobiliare in Covasna este necunoscut pentru moment.

imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.