Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Bistrita Nasaud
     

Imobiliare Bistrita Nasaud

Cauti o locuinta in Bistrita Nasaud?
Apartamente (204) Apartamente (9)
Garsoniere (15) Garsoniere (0)
Case (100) Case (3)
Vile (2) Vile (0)
Terenuri (82) Terenuri (0)
Spatii (28) Spatii (24)
 

Descrierea judetului Bistrita Nasaud

Judetul Bistrita-Nasaud este pozitionat in nordul Romaniei si are granite cu Judetul Maramures la nord, Judetul Suceava la est, Judetul Mures la sud si Judetul Cluj la vest.
Are o suprafata de 5.355 km patrati, ceea ce reprezinta 2.25% din totalul Romaniei.
Judetul are o populatie de 317.254 locuitori.
Resedinta de judet este municipiul Bistrita(singurul municipiu din judet).Judetul mai are trei orase (Nasaud, Beclean, Sangeorz Bai), 53 comune si 248 sate.
Relieful judetului are forma unui amfiteatru, altitudinea scazand de la est(Carpatii Orientali) la vest(Campia Transilvaniei).
Cele trei zone de relief ale judetului sunt :zona montana, care include Carpatii estici si masivele Tiblea, Rodna, Suhard, Bargau si Calimani, zona de deal reprezentata de partea centrala a judetului, si zona de lunca ce se extinde de-a lungul zursurilor raurilor importante: Somesul Mare si afluentii sai.

Aceasta zona a facut parte, in perioada 106-271 e.n., din fosta provincie Dacia iar populatia de aici a continuat sa existe si dupa retragerea armatei si administratiei romane.
Populatia ramasa aici s-a organizat ulterior in obsti satesti si in formatiuni prestatale care urmau sa faca parte din voievodatul lui Gelu.
In jurul anului 1241, zona judetului Bistrita Nasaud a suferit in urma navalii tataro-mongole de pe uram careia au avut de suferit cele mai mare orase din acea vreme:Bistrita, Rodna si Beclean.
Cu toate acestea, insa, mai tarziu aceasta zona va cuoaste o dezvoltare deosebita, mai ales Rodna, cu minele ei de aur si argint, si Bistrita, centru mestesugaresc, comercial si administrativ.
Cu toate ca Bistrita a obtinut reptul de a avea sigiliu si stema proprie si a fost declarat oras liber dupa 1355,acesta a fost cedat Ungariei hortiste in urma Dictatului fascist de la Viena.
Insa, judetul Bistrita Nasaud a revenit la administratia romaneasca la 13 martie 1945.

In acest judet se gaseste o imporanta comoara speologica:Pestera Zanelor, Pestera Izvorul Tausoarelor (cea mai adanca pestera din Romania), Pestera Jgheabul lui Zailan, ce merita vizitata.
Statiunea Sangeorz-Bai cu ape minerale medicinale si de masa, zona Piatra Fantanele, zona Colibila cu lacul artificial si barajul situat pe raul Bistrita, Valea Vinului, Parcul Dentrologic Arcalina cu numeroase plante autohtone si exotice si Iezerele Bumbaiescului sunt de asemenea zone turistice importante in aceasta zona.
Un potential turistic imens din judetul Bistrita Nasaud il are si zona Pasului Tihuta.

Numarul exact de agentii imobiliare in Bistrita Nasaud este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.