Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Bihor
     

Imobiliare Bihor

Cauti o locuinta in Bihor?
Apartamente (0) Apartamente (0)
Garsoniere (0) Garsoniere (0)
Case (4) Case (0)
Vile (0) Vile (0)
Terenuri (3) Terenuri (0)
Spatii (1) Spatii (0)
 

Descrierea judetului Bihor

Judetul Bihor este situat in nord-vestul Romaniei si are ca resedinta de judet orasul Oradea.Are o suprafata de 7.535 kmp si o populatie de 634.854 locuitori. Judetul este printre cele mai mari din tara ca suprafata.
Judetul Bihor are o hidrografie dezvoltata care cuprinde urmatoarele rauri:Barcau, Crisul Repede si Crisul Negru, care curg de la est spre vest.Relieful judetului este variat datorita faptului ca este dispus pe trepte de altitudini(mai ridicate la vst si mai scazute la est). Astfel, daca in zona Muntilor Apuseni(Muntilor Bihorului)exista altitudini de peste 1800m(), in zona masivelor Codru-Moma, Padurea Craiului si Plopis (Ses) , acestea nu depasesc 500-1000m. Judetul Bihor are de asemenea doua depresiuni importante:Beiusului, pe Crisul Negru, si Vad-Borod, pe Crisul Repede. O alta forma de relief regasita in judetul Bihor este Campia de Vest a carei trecere dinspre munti o fac dealurile piemontane.
Cele mai importante campii din zona sunt:Campia Crisurilor, in sud si Campia Barcaului, in nord).
Numeroasele unelte din piatra gasite in zona Sacueni a judetului,atesta existenta acestuia inca din PALEOLITIC.
O atractie deosebita pe care o avea aceasta zona inca de pe vremea dacilor si romanilor a fost prezenta bailor termale de langa Ulpianum,(Oradea), insa frumusetea acestor locuri i-a atras si pe navalitori:vandali, goti, huni, gepizi, longobarzi, avari, slavi, pecenegi, cumani si unguri.
Cetatea Bihorului(dacica) in care Menumorut isi avea resedinta domneasca, a fost un punct de aparare bun ce a fost fortificata in timp. Cu toate acestea cetatea a devenit ruina in timp, fiind inlocuita de cetatea Oradei ce a rezistat navalirii tatare din 1241-1242. Aceasta a fost aparata eroic de canonicii lui Rogerius.

Ca si obiectiv turistic principal si bine cunoscut din zona putem mentiona Pestera Ursilor acre isi trage numele de la fosilele de urs (Ursus Spelaeus - disparut acum aproximativ 15.000 de ani)gasite aici in momentul descoperirii pesterii in anii `70. Pestera se afla la o altitudine de 482m.
Un alt obiectiv turistic interesant este Pestera Scarisoara care este cunoscuta pentru ghetarul pe care il adaposteste inauntrul sau.
De asemenea, cea mai lunga pestera din Romania se afla tot in acest judet:Pestera Vantului.
Datorita reliefului calcaros s-au format o multime de pesteri in aceasta zona.
Peisajele din aceasta zona sunt deosebite. Spre exemplu, a treia cascada ca marime din Romania(80m), Saritoarea Bohodeiului aflata in apropiere de Pietroasa sau Cheile Crisului Repede (in muntii Padurea Craiului) atrag un numar mare de turisti.

Orasele ca si multe dintre localitatile judetului Bihor pastreaza importante monumente istorice si artistice importante.

Numarul exact de agentii imobiliare in Bihor este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.