Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Bacau
     

Imobiliare Bacau

Cauti o locuinta in Bacau?
Apartamente (519) Apartamente (72)
Garsoniere (85) Garsoniere (19)
Case (86) Case (2)
Vile (86) Vile (20)
Terenuri (144) Terenuri (2)
Spatii (53) Spatii (65)
 

Descrierea judetului Bacau

Judetul Bacau se intinde pe o suprafata de 6.606 km patrati si se situeaza in partea estica a Romaniei.Judetul are o populatie de 706.623 locuitori si se afla pe locul cinci in tara la aceasta categorie.
Suprafata judetului este strabatuta de cursurile urmatoarelor rauri importante: Siret, Bistrita, Trotus, Tazlau, Berheci, Zeletin.
Principalele lacuri din zona sunt: Balatau (baraj natural), Belci, Poiana Uzului (alimentare cu apa), Racova, Gârleni, Serbanesti si Lilieci (hidroenergetice).
Relieful din acest judet este variat, aceasta zona avand campii, dealuri, vai si munti.
Altitudinile maxime din acest judet sunt de 1.664 metri in varful Grindusu (M. Tarcau), 1.664 metri, varful Nemira, 1.648 metri,si varful Sandru Mare 1.639 metri (M. Nemira).
Judetul se invecineaza cu Vasluiul la est, cu Vrancea la sud, cu Harghita si Covasna la vest si cu judetul Neamt la nord.
Judetul are o clima temperat continentala, aceasta fiind determinata de pozitionarea sa pe paralela de 45 grade latitudine nordica, si la este de Carpatii Orientali.
Peste 55% din suprafata judetului este acoperita de terenuri care se folosesc in scopuri agricole iar 40% din aceasta este acoperita de paduri(acestea reprezentand o mare bogatie a judetului).
Peste 50% din populatia judetului este concentrata in mediul rural.
Judetul are trei municipii(Bacau, Onesti, Moinesti), cinci orase(Buhusi, Comanesti, Darmanesti , Targu Ocna, Slanic-Moldova) si 79 de comune.
Pe langa suprafata mare de paduri, acest judet este bogat si in alte resurse cum ar fi:petrol ( Moinesti, Comanesti, Zemes, Darmanesti, Oituz), carbune ( Comanesti) , sare ( Tg. Ocna ) si materiale de constructie.
In industrie, judetul ocupa locul cinci in tara, aici realizandu-se 4% din productia totala a Romaniei.

Vestigiile arheologice gasite in aceasta zona atesta prezenta omului aici inca din paleolitic(anul 10.000 I.Hr.). De asemenea, acestea dovedesc ca populatia care traia aici era una activa mai ales din punct de vedere al relatiilor cu oamenii din tot cuprinsul Moldovei, estul Transilvaniei si Tarii Romanesti (Wallachia). Bogdanesti-Oituz, Viisoara-Targu-Ocna, Targu-Trotus, Comanesti, etc. sunt localitati in care s-au descoperit cele mai importante vestigii din paleolitic insa cele mai semnificative vestigii dateaza din timpul Epocii de Bronz.
Asezarie din aceasta perioada sunt in numar de aproximativ 250. Aici s-au gasit relicve apartinand dacilor dar si mestesugarilor ce prelucrau bronzul.
In anumite locuri s-au gasit chiar monede si vase ceramice care seamana cu cele gasite la Histria si Tomis.
Primul document care atesta faptul ca in zona Bacaului existau asezari intens populate si organizate inca din vremea cancelariei domnesti a Moldovei, dateaza din 12 Martie 1399.
Zona judetului Bacau are multe rezervatii naturale, cum ar fi :Parcul Dendrologic Haghiac (situat pe Valea Doftanei, este recunoscut mai ales prin numeroasele specii de plante), Padurea Slanic Moldova, Poiana Sarariei, Padurea Runc, Padurea Arsura, Rezervatia de arini Dofteana, Stejarul din Borzesti dar si statiuni:Slanic Moldova (situata la 84 km de Bacau, pe valea Slanicului, in Carpatii Orientali) - numita si Perla Moldovei.
Ca si monumente istorice, in aceasta zona se pot vedea:ruinele Curtii Domnesti (Bacau, 1481), urme de asezari dacice (Horgesti, sec.1 - 2 e.n), vestigii romane (la Tg.Ocna).

Numarul exact de agentii imobiliare in Bacau este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.