Imobiliare - publicarea de anunturi imobiliare in ziarul imobiliar
este 100% gratuita pentru proprietari, pentru agentii imobiliare consultati pagina cu oferta pentru agentii imobiliare
 
  21 Ianuarie 2018   Promoveaza proprietatea ta    |        |   Contact
articole
curs valutar
data:21/01/2018
1 euro = 4,6 Lei
1 dolar = 3,7 Lei
=
Imobiliare Alba
     

Imobiliare Alba

Cauti o locuinta in Alba?
Apartamente (2570) Apartamente (344)
Garsoniere (448) Garsoniere (56)
Case (1758) Case (55)
Vile (205) Vile (11)
Terenuri (671) Terenuri (1)
Spatii (171) Spatii (193)
 

Descrierea judetului Alba

Judetul Alba este un judet central al Romaniei, avand o suprafata medie in comparatie cu celelalte(6.242 kmp).Suprafata totala a judetului reprezinta 2.6% din cea totala a tarii.
Ca si populatie, judetul Alba este pe locul 26 in ierarhia judetelor cu un total de 382.747 loc.
Judetul este pozitionat in Transilvania si are resedinta de judet in municipiul Alba-Iulia, oras situat pe malul Muresului la confluenta dintre raurile Ampoi si Sebes.Populatia orasului este de aproximativ 100.000 locuitori.
Judetul are trei municipii: Alba-Iulia, Aiud si Blaj si opt orase: Abrud, Baia-de-Aries, Campeni, Cugir, Ocna-Mures, Sebes, Teius si Zlatna.
Datorita numarului mare de orase care exista in judetul Alba, acesta este situat pe locul cinci in tara la acest capitol.
Cu toate acestea, judetul Alba are o structura uniforma din punct de vedere al ratei rural/urban.
In aceasta zona predomina regiunile de deal, podis si munte.
Hidrografiajudetului este bogata. Putem enumera urmatoarele rauri importante:Ariesul, Aiud, Geoagiu, Valea Teiului, Valea Galzii, Cricaul, Ampoiul, Vintul, Muresul, Târnava (Mare si Mica), Galda, Secasul, Sebesul, Pianul, Cugirul etc.

Primele date istorice cu privire la zona judetului Alba dateaza din Paleolitic, chiar daca acesta este mai sarac in vestigii arheologice.
Judetul Alba a fost si este renumit pentru terenurile fertile pe care le are si cu o retea hidrografica bogata.
Acest pamant a fost favorabil dezvoltarii asezarilor omenesti.

De asemenea, existenta unei importante culturi literare de specialitate din neolitic cunoscuta sub numele de "Cultura Petresti" se poate demonstra prin descoperirile facute in acest judet.
Cea mai importanta asezare din aceasta zona era numita Apulum (astazi Alba-Iulia).De asemenea,istoria orasului Ampelum(Zlatna de azi) are o stransa legatura cu descoperirea minelor de aur din zona(in Muntii Apuseni-Carpatii Orientali).
Dupa retragerea armatei romane la sud de Dunare, in sec III, zona judetului Alba este ocupata de o populatie autohtona atestata prin descoperiri arheologice.
Aceasta populatie numeroasa a dus mai departe continuitatea poporului roman in urmatoarele secole. Descoperirile arheologice atesta prezenta la inceputul secolului IX a unei populatii puternic conturate la nivel economic,politic si cultural in Transilvania.
Desigur, Alba-Iulia este unul dintre cele mai bine conturate orase pe plan economic, politic si religios al incipientului stat Roman.
Aceasta zona era cunoscuta sub numele de Voievodatul de la Balgrad.
Tot in Alba-Iulia s-a infaptuit irevocabila si solemna Unire a Transilvaniei cu Romania, in anul 1918.
Atunci s-a format Statul National Modern Roman, aceasta unire fiind desavarsirea acestuia.

Unul din cele mai importante obiective turistice din aceasta zona este Catedrala Ortodoxa sau Catedrala Incoronarii, cum mai este cunoscuta.
Aceasta cladire este o expresie artistica si arhitecturala impresionanta.
Aceasta constructe a fost ridicata dupa planurile arhitectului D.Ghe. Stefanescu.
In aceasta catedrala au fost incoronati suveranii Romaniei Mari la data de 15 octombrie 1922.

Judetul Alba are un potential turistioc ridicat datorita prezentei numeroaselor vestigii si monumente istorice si arhitectonice de aici.
De asemenea, judetul are rezervatii naturale unice in Romania si in Europa.
Si traditiile sunt foarte bine pastrate in aceasta zona, cea mai renumita fiind Targul de Fete de pe Muntele Gaina organizat in fiecare an pe 20 iulie, de Sf. Ilie.

Numarul exact de agentii imobiliare in Alba este necunoscut pentru moment.imobiliare Alba imobiliare Arad imobiliare Arges imobiliare Bacau imobiliare Bihor imobiliare Bistrita Nasaud imobiliare Botosani imobiliare Brasov imobiliare Braila imobiliare Bucuresti imobiliare Buzau imobiliare Caras Severin imobiliare Calarasi imobiliare Cluj imobiliare Constanta imobiliare Covasna imobiliare Dambovita imobiliare Dolj imobiliare Galati imobiliare Giurgiu imobiliare Gorj imobiliare Harghita imobiliare Hunedoara imobiliare Ialomita imobiliare Iasi imobiliare Ilfov imobiliare Maramures imobiliare Mehedinti imobiliare Mures imobiliare Neamt imobiliare Olt imobiliare Prahova imobiliare Satu Mare imobiliare Salaj imobiliare Sibiu imobiliare Suceava imobiliare Teleorman imobiliare Timis imobiliare Tulcea imobiliare Vaslui imobiliare Valcea imobiliare Vrancea

cele mai noi STIRI IMOBILIARE
Stiri-Imobiliare :
 • Programul Prima casa 2016
 • Cresc preturile locuintelor in 2016
 • Banii de la saltea aduc mai mult pr
 • Costa 275 mil. euro. Are fantana po
 • Vezi online situatia dosarului de g
 • Mai putin de trei luni la dispoziti
 • ANL a receptionat 482 de locuinte d
 • Locuintele noi se vand in mod egal
 • Ce locuinte prefera romanii in 2011
 • Imobiliarele si in 2011 scad vertig
 • O noua tendinta in imobiliare
 • Targul Imobiliar Project Expo 7-9 m

 • Anunturi imobiliare din Sibiu, vanzari apartamente in Sibiu.
  Copyright Ziarul Imobiliar 2003 - 2012 - toate drepturile rezervate. "Ziarul Imobiliar" este marca inregistrata a firmei s.c Real Soft Invest SRL Sibiu
  Responsabilitatea pentru anunturile publicate pe Ziarul Imobiliar apartine doar persoanei/agentiei imobiliare care a publicat anuntul.